Wskaznik stanu paliwa
Moderator: Sebu$
-
Cezar
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Witam,a jeżeli chodzi o kontrolkę to żródło jej sygnału jest w liczniku,bieże sygnał ze wskażnika poziomu paliwa i jak napięcie na wskażniku opadnie do odpowiedniego poziomu to układ elektroniczny zapala kontrolkę...a jeżeli chodzi o różnicę we wskazaniach poziomu paliwa to w zespole liczników jest mały stabilizator napięcia ,on może być uszkodzony i w związku z tym że rano będzie inne napięcie akumulatora niż wieczorem to i wskazania będą się znacznie różnić...
-
J.A.C.E.K
-
michal3000
Ostatnio zalalem Zafire do polowy baku i wszystko bylo oki. Za to na drugi dzien zaczal wariowac wskazik paliwa, po zapaleniu pokazywal 3/4 zas po minucie juz caly bak. Na wskazaniu komputera tez pojawia sie w polu zasiegu jakies 700 km. W baku mam 20 litrow a pokazuje mi caly czas pelny...
Pomocy
Pomocy
-
michal3000
-
ukasz
Mam problem z przeliczeniem dystansu po zatankowaniu. Komp chyba "nie zauważył" tankowania.
Wczoraj komp pokazywał mi dystans poniżej 30km, więc podjechałem na stację i zatankowałem. Po zatankowaniu, komp nadal pokazywał mi poniżej 30km.
Nie pomogło resetowanie przyciskiem.
Dzisiaj dalej to samo. Przejechałem ok. 10km i komp pokazuje dystans 20km.
Ktoś wie w czym problem?
Wcześniej wszystko było ok.
Może ma znaczenie to, że podczas tankowania nie wyciągnąłem kluczyka ze stacyjki?
Wczoraj komp pokazywał mi dystans poniżej 30km, więc podjechałem na stację i zatankowałem. Po zatankowaniu, komp nadal pokazywał mi poniżej 30km.
Nie pomogło resetowanie przyciskiem.
Dzisiaj dalej to samo. Przejechałem ok. 10km i komp pokazuje dystans 20km.
Ktoś wie w czym problem?
Wcześniej wszystko było ok.
Może ma znaczenie to, że podczas tankowania nie wyciągnąłem kluczyka ze stacyjki?
-
ukasz
-
ukasz