To mnie nie pocieszyłeśjanekW67 pisze:Według mnie,to nie jest oryginał,tylko zamiennik.
Próbując znaleźć sondę wg. opisu: SIEMENS 5WK9 1701, trafiłem w sieci tylko na używki i to w archiwum allegro.
Bazując na wcześniejszym opisie kolegi bykmark, natrafiłem na kilka ofert sprzedaży właśnie po opisie:
GM 9 202 575 8 55 356
SIEMENS VDO A2C59513327Z
Teoretycznie opakowanie sondy jednoznacznie wskazuje że jest to produkt VDO A2C59513327Z więc wszystko powinno być ok, niestety sama sonda posiada nic mi niemówiące oznaczenie. Postaram się wyjaśnić ze sprzedawcą moje wątpliwości ale do tego czasu chciałem zasięgnąć opinii forumowiczów.
Czy ktoś z kolegów w ostatnim czasie nabywał nową sondę siemensa z opisem SIEMENS 5WK9 1701?.
Zastanawiam się jeszcze na tym że moja oryginalna sonda ma prawdopodobnie ponad 10lat i od tego czasu może siemens uruchomił swoje fabryki gdzieś na świecie i stąd może te inne oznaczenia ale to tylko takie gdybanie. Chyba że kolega bykmark się myli i założenie że sonda SIEMENS 5WK9 1701 to jest to samo co VDO A2C59513327Z jest błędne a w rzeczywistości są to dwie różne sondy?