Dziwne gwizdanie

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
ronal

Dziwne gwizdanie

#1 Post autor: ronal »

Witam mam taki problem mam silnik 2.0 dtl i w czasie jazdy gdy silnik jest ciepły po przekroczeniu 60 tki słychać gwizd.to tak jakby ktoś wystawił za okno gwizdek.Nawet jak wyrzucę na luz też tak się dzieję.Słychać jakby powietrze świstało tylko gdzie.Szyby otwieram zamykam i to samo.Co o tym myśleć :?:

Sylwek

#2 Post autor: Sylwek »

Od nie dawna mam podobną zagwostkę. Też słyszę świstanie, zawsze powyżej 60 km/h gdy wciśnięty jest pedał gazu

dejna

#3 Post autor: dejna »

wychodzi na to, że gdzieś Ci sie dziura zrobiła... sprawdź wszystkie załamania i miejsca połączeń przewodów powietrznych...

nowy76

#4 Post autor: nowy76 »

Sylwek pisze:Od nie dawna mam podobną zagwostkę. Też słyszę świstanie, zawsze powyżej 60 km/h gdy wciśnięty jest pedał gazu
udało Ci się to wyeliminować ???
też takie coś słyszę .....

ronal

#5 Post autor: ronal »

nowy76 pisze:
Sylwek pisze:Od nie dawna mam podobną zagwostkę. Też słyszę świstanie, zawsze powyżej 60 km/h gdy wciśnięty jest pedał gazu
W dalszym ciągu to samo już nie mam konceptu co to może być.

nowy76

#6 Post autor: nowy76 »

ronal pisze:
nowy76 pisze:
W dalszym ciągu to samo już nie mam konceptu co to może być.
a ktoś miał jeszcze problem z tym "świstaniem" podczas jazdy ?????????

calus18

#7 Post autor: calus18 »

ja mialem podobny problem jak mialem suzuki i mechanik przesunął lekko drzwi na zawiasach, może warto w tę strone popróbować. u nmie pomogło
Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, 17:08 przez calus18, łącznie zmieniany 1 raz.

arthez

#8 Post autor: arthez »

Nie wiem, czy pomogę ale gdy kupiłem zoske to u mnie tez coś takiego się działo ale przyszedł czas na wymianę rozrządu i w trakcie wymiany wyszło że mam zapieczony napinacz który naciąga pasek alternatora po wymianie tego napinacza wszystko ustało i jest ok.

ronal

#9 Post autor: ronal »

nowy76 pisze:
Sprawa wyjaśniona kiedyś założyłem z przodu owiewki i one tak świszczą w czasie jazdy.W zimie głośniej a teraz jak ciepło to cichutko. http://www.zafiraklub.pl/images/smiles/zab.gif
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 17:11 przez ronal, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”