[A] - pitER - 1.8 16V Z18XE 125 KM elegance 2001 r.
krótka fotorelacja ze Szlaku Piastowskiego
Kruszwica:
i widok z wieży
Strzelno (Rotunda w tle):
Parking Ostrów Lednicki:
Parking Park Miniatur w Pobiedziskach:
(ta fajna laska w Zafirze to moja średnia córcia Madzia)
I znowu parking, tym razem Gniezno, Katedra:
A tu Zafira w Kurniku:
Nie ma Biskupina, Wenecji, Rogalina - bo Zośka się chowała przed obiektywem a wskakiwały dzieciaki
Kruszwica:
i widok z wieży
Strzelno (Rotunda w tle):
Parking Ostrów Lednicki:
Parking Park Miniatur w Pobiedziskach:
(ta fajna laska w Zafirze to moja średnia córcia Madzia)
I znowu parking, tym razem Gniezno, Katedra:
A tu Zafira w Kurniku:
Nie ma Biskupina, Wenecji, Rogalina - bo Zośka się chowała przed obiektywem a wskakiwały dzieciaki
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
Dziś zmiana oświetlenia tablicy (przepalenie 1 żarówki) na ledowe:
żarówki 3 ledowe z diodami 5050 SMD, radiatorem i systemem can bus dzięki któremu na komputerze nie będzie pojawiała się informacja o spalonej żarówce
po powrocie nocnym pod blok - oglądałem - neon po prostu - niestety aparat został w domku na wsi. A były jeszcze mocniejsze - nie po 5,90 tylko po 12 zł
żarówki 3 ledowe z diodami 5050 SMD, radiatorem i systemem can bus dzięki któremu na komputerze nie będzie pojawiała się informacja o spalonej żarówce
po powrocie nocnym pod blok - oglądałem - neon po prostu - niestety aparat został w domku na wsi. A były jeszcze mocniejsze - nie po 5,90 tylko po 12 zł
na alledrogo też są, ale w Warszawie sklep:
http://www.ledlumen.pl/
ul. Londyńska 13
03-921 Warszawa
tel/fax: (0-22) 846-08-18
tel/kom: 503-014-997
Kolega z pracy korzysta/poleca w sprawach oświetlenia: domowych i samochodowych. Wpada "po drodze" przy wyjazdach służbowych (2-3 razy w tygodniu), ceny na półce te same co allegro a odpada wysyłka. Ale trafił się bubel bo w naszych opisach: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=127
jest że w schowku i lampkach to jest C5W 40mm (Bodku prośba o poprawkę - chyba że się zdaża różnie?); w sklepie/allegro było 39mm to myślałem że o 1mm dognę drucik i fail. One są chyba 42mm - przynajmniej a to następny rozdział.
Nic to mam paragonik to wymienię.
http://www.ledlumen.pl/
ul. Londyńska 13
03-921 Warszawa
tel/fax: (0-22) 846-08-18
tel/kom: 503-014-997
Kolega z pracy korzysta/poleca w sprawach oświetlenia: domowych i samochodowych. Wpada "po drodze" przy wyjazdach służbowych (2-3 razy w tygodniu), ceny na półce te same co allegro a odpada wysyłka. Ale trafił się bubel bo w naszych opisach: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=127
jest że w schowku i lampkach to jest C5W 40mm (Bodku prośba o poprawkę - chyba że się zdaża różnie?); w sklepie/allegro było 39mm to myślałem że o 1mm dognę drucik i fail. One są chyba 42mm - przynajmniej a to następny rozdział.
Nic to mam paragonik to wymienię.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
U mnie w B jest 42, nie wiem jak a A - trzeba sprawdzić, ale może być to samo.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Dziś była akcja zabezpieczania przed zimą (już czuć ją w powietrzu )
no i jako zabezpieczenie po drinku, jedna strona auta na kobyłki; znów po drinku - już na drugą nóżkę itd itp. córcia Madzia odwoziła do domu...
Autko zdrowe od spodu - tylko przewody hamulcowe i kratka koła zapasowego do poprawki, a przy okazji cała wnęka. Poszedł podkład na rdzę i bitex na wierzch.
znaczy generalnie spodzik teraz jest:
no i jako zabezpieczenie po drinku, jedna strona auta na kobyłki; znów po drinku - już na drugą nóżkę itd itp. córcia Madzia odwoziła do domu...
Autko zdrowe od spodu - tylko przewody hamulcowe i kratka koła zapasowego do poprawki, a przy okazji cała wnęka. Poszedł podkład na rdzę i bitex na wierzch.
znaczy generalnie spodzik teraz jest:
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Aż tak dokładnie to ja tylko raz w życiu zabitexowałem swoje auto na zimę. Zielonego szerszenia (FSO 126p) bo było to moje pierwsze, wychuchane i dopieszczone do granic możliwości auto.pitER pisze:podkład na rdzę i bitex na wierzch.
i ogromny za to że masz siłę i chęć zabezpieczać auto w ten sposób na zimę.
Współczuję.. Ja dzisiaj pół dnia z rodzinką spędziłem na Kołobrzeskiej plaży. W krótkim rękawie wszyscy, sporo ludzi się jeszcze opalało, słonko grzało super przy temperaturze ok 24-26 stopni...pitER pisze:Dziś była akcja zabezpieczania przed zimą (już czuć ją w powietrzu )
Troszke czas ucieka - a w zeszłym tygodniu naprawa kabelkologii drzwiowej się odbyła. Chciałem kupić konektory/piny do wtyczki ale troszkę nie pasowały dostepne wymiary - skończyło sie lutowaniem po stronie wtyczki i szybkozłączkami* po stronie auta. Szybkozłączki i zaizolowane kable schowane w niszy przyprogowej - szyba działa centralny też.
Ale... głośniki nie! Oba! No i szukam.
*(polecam zamiast lutowania, bez zdejmowania izolacji; Złączki wypełnione są petrożelem chroniącym przed wilgocią i korozją. Nie trzeba odizolowywać przewodów - wkładasz i zaciskasz. )
Ale... głośniki nie! Oba! No i szukam.
*(polecam zamiast lutowania, bez zdejmowania izolacji; Złączki wypełnione są petrożelem chroniącym przed wilgocią i korozją. Nie trzeba odizolowywać przewodów - wkładasz i zaciskasz. )