[A] - wojtowca - Moja "Zośka" 2,2DTI 2002r SELECTI
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
[A] - wojtowca - Moja "Zośka" 2,2DTI 2002r SELECTI
Oto moja niczym wyróżniająca się Zafirka. Kolega kupił ją w Niemczech we wrześniu 2006r z przebiegiem 56tys.km. Miesiąc później jechałem nią do swojego ślubu . I w tedy ze świeżo "upieczoną" małżonką zauroczyliśmy się w niej .
Kumpel mieszka ode mnie 500m a codziennie przez ostatnie 3lata chodziłem z córką do przedszkola przechodząc obok tego samochodu i patrzyłem na ZA wraz z córką z sentymentem. Pewnego dnia spotkałem Remika i powiedział mi, że po prawie 8latach bezawaryjnej jazdy Oplem zachciało mu się JEEPa. Bez zastanowienia odparłem, że biorę mój ślubny wóz . I tak nabyłem tenże samochód w styczniu tego roku z przebiegiem 148tys.km . Jestem teraz bardzo zadowolony z użytkowania tego samochodu ponieważ w czerwcu urodził mi się syn i to autko spisuje się rewelacyjnie jako rodzinny mały transporter .
Jest to wersja SELECTION i na wyposażeniu ma to wszystko czego oczekiwałem od "nowego" samochodu. Wrzucam kilka sweet foci . Nie będę jej przerabiał wizualnie ale w niedalekim czasie dodam owiewki na szyby boczne i przyciemnie tylne szyby...
Poprawiłem tytuł tematu - Rybka
Kumpel mieszka ode mnie 500m a codziennie przez ostatnie 3lata chodziłem z córką do przedszkola przechodząc obok tego samochodu i patrzyłem na ZA wraz z córką z sentymentem. Pewnego dnia spotkałem Remika i powiedział mi, że po prawie 8latach bezawaryjnej jazdy Oplem zachciało mu się JEEPa. Bez zastanowienia odparłem, że biorę mój ślubny wóz . I tak nabyłem tenże samochód w styczniu tego roku z przebiegiem 148tys.km . Jestem teraz bardzo zadowolony z użytkowania tego samochodu ponieważ w czerwcu urodził mi się syn i to autko spisuje się rewelacyjnie jako rodzinny mały transporter .
Jest to wersja SELECTION i na wyposażeniu ma to wszystko czego oczekiwałem od "nowego" samochodu. Wrzucam kilka sweet foci . Nie będę jej przerabiał wizualnie ale w niedalekim czasie dodam owiewki na szyby boczne i przyciemnie tylne szyby...
Poprawiłem tytuł tematu - Rybka
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2014, 08:35 przez wojtowca, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- przynajmniej wiesz co masz
Fajny opis
Bezawaryjnej jazdy życzę
Fajny opis
Bezawaryjnej jazdy życzę
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Czyta się Twoją historię faktycznie bardzo miło
Ale z owiewkami na szy y uważaj. Też miałem pomysł założenia owiewek, ale zrezygnowałem po studiowaniu tego forum oraz opiniom o niezbyt dobrym ich zachowaniu i wypaczaniu uszczelek przyszybowych...
Ale z owiewkami na szy y uważaj. Też miałem pomysł założenia owiewek, ale zrezygnowałem po studiowaniu tego forum oraz opiniom o niezbyt dobrym ich zachowaniu i wypaczaniu uszczelek przyszybowych...
- wojtowca
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Mam takie owiewki w drugim autku (Opel Corsa ) i jestem z nich bardzo zadowolony. Podczas deszczu można opuścić troszkę szyby, nie cieknie do środka podczas mycia i ulewy, i najważniejsze... przy jeździe bez owiewek z uchyloną szybą przy prędk. ok.80km/h jest takie "buczenie", że bębenki nie wytrzymują. Z owiewkami tego nie ma , z uszczelkami nic się nie dzieje... mam to sprawdzone .miodzik pisze: