[ A ] - Admos - 2.0DTI - 2000EDITION - 101KM - 2001
- maria
- Zafiromaniak
- Imię: Anna
- Auto: Opel zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ciekawa historia jak na jeden rok i i te Twoje niesamowite przygody z nią.
Bardzo fajnie to przekazałeś
Niesamowite przeżycia ,a ile emocji przy nich.
Życzę Ci bezawaryjności
Bardzo fajnie to przekazałeś
Niesamowite przeżycia ,a ile emocji przy nich.
Życzę Ci bezawaryjności
Nie jeżdżę szybciej, niż lata mój Anioł Stróż.
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz
Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Bonusik rozumiem, że jest dla tego czarnego, że Twoja Zafira stoi koło niegoAdmos pisze: No i maly bonusik z dzisiejszej wizyty na myjni
Pasuja do siebie co nie? :p
Mimo wszystko to Ty możesz zabrać ze sobą 7 osób na pokład, a po autostradach norweskich i tak polecicie z takimi samymi prędkościami
Po co komuś w Norwegii 300 KM pod maską i 5 sekund do setki, skoro w mieście i tak są ograniczenia do 50 km/h
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Blachy jak z woj. podkarpackiego
Fajny opis - zadowolenia z użytkowani
Fajny opis - zadowolenia z użytkowani
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Powiem wam tylko tyle, ze mojej zafirce zaden fotoradar w kraju nie zaszkodzi
na dowod podam wam linka http://moto.onet.pl/porady-ekspertow/jak-mozna-uniknac-placenia-mandatu-z-fotoradaru/hf5lv. krotko mowiac fotoradary mi nie straszne
na dowod podam wam linka http://moto.onet.pl/porady-ekspertow/jak-mozna-uniknac-placenia-mandatu-z-fotoradaru/hf5lv. krotko mowiac fotoradary mi nie straszne
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Świetna prezentacja, kawał fajnego auta z ciekawą historią.
Bardzo fajny pomysł z przeróbką zegarów, świetnie ci to wyszło.
Miliona kilometrów bez remontu życzę.
Bardzo fajny pomysł z przeróbką zegarów, świetnie ci to wyszło.
Miliona kilometrów bez remontu życzę.
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
A wiec wracam do problemow z 1 postu...
Chyba nadchodzi pora na kolejna naprawe/wymiane...
A mianowicie:
Jakies gluche stuki przy skrecaniu kierownica stojac w miejscu.
Podobne stukanie podczas jazdy. Niezaleznie od predkosci.
Wszystko z okolic prawego przedniego kola.
Mial ktos tak? Jakies rady co to moze byc?
Sprobuje nagrac jakis filmik moze cos bedzie slychac. (Klekot dizla moze zagluszac ;p)
Dodatkowo hamulce zaczely piszczec co jest juz irytujace...
Piszcza TYLKO przy lekkim hamowaniu. Depczas pedal srednio/mocno problem znika.
Przy okazji (jak bedzie pogoda) przymierzam sie tez do naprawy kabli w drzwiach z tylu.
W prawych nie dziala centralny przez co czesto zostawiam auto otwarte :p (recznie mozna zamknac ale kto by sie przejmowal?)
W lewych natomiast szyba z przycisku kierowcy opuszcza sie bez problemow ale za to juz sie nie podnosi. Trzeba zamykac z przelacznika z tylu.
Jeszcze jedno...
Nie moge ustawic daty i godziny w komputerze... Przyciski jakby nie reagowaly.
Nie wiem co za komp ale zdjecie jest w 1 linku. Jakies pomysly?
Chyba nadchodzi pora na kolejna naprawe/wymiane...
A mianowicie:
Jakies gluche stuki przy skrecaniu kierownica stojac w miejscu.
Podobne stukanie podczas jazdy. Niezaleznie od predkosci.
Wszystko z okolic prawego przedniego kola.
Mial ktos tak? Jakies rady co to moze byc?
Sprobuje nagrac jakis filmik moze cos bedzie slychac. (Klekot dizla moze zagluszac ;p)
Dodatkowo hamulce zaczely piszczec co jest juz irytujace...
Piszcza TYLKO przy lekkim hamowaniu. Depczas pedal srednio/mocno problem znika.
Przy okazji (jak bedzie pogoda) przymierzam sie tez do naprawy kabli w drzwiach z tylu.
W prawych nie dziala centralny przez co czesto zostawiam auto otwarte :p (recznie mozna zamknac ale kto by sie przejmowal?)
W lewych natomiast szyba z przycisku kierowcy opuszcza sie bez problemow ale za to juz sie nie podnosi. Trzeba zamykac z przelacznika z tylu.
Jeszcze jedno...
Nie moge ustawic daty i godziny w komputerze... Przyciski jakby nie reagowaly.
Nie wiem co za komp ale zdjecie jest w 1 linku. Jakies pomysly?
Stuki przy skręcaniu kierownicą na postoju to najczęściej łożysko kolumny mcphersona - tym się zajmij, bo za chwilę, będzie pracować skokowo-napewno poczujesz na kierownicy. Hamulce, hmm, rzuć okiem na stan klocków i tarcz i jak biorą (czy całą powierzchnią czy jakoś inaczej), ale często jest tak, że ten typ klocków/tarcz tak ma, jeżeli bardzo irytuje pozostaje wymiana na lepsze/droższe/firmowe (to samo miałem w poprzednim aucie-lekko piszczy, mocno jest cicho-wina szczęk w tylnych hamulcach). Jeżeli chodzi o elektrykę drzwi tylnych-wiązka w drzwiach do naprawy, można kupić zestawy naprawcze, na forum napewno jest temat o tym, bo sam szukałem-u mnie nie działa zamykanie/otwieranie zamka prawych tylnych Co do godziny i daty, u mnie nawet nie sprawdzałem, ale ustawia się samo jak przez chwilę gra radio i z rds komputer sam mi ustawia wszystko. U mnie jest MID i radio cdr500. A tak w ogóle to drobnostki i cieszy fakt, że pomimo wielu kłód rzucanych pod nogi Zosi nadal jest u Twego boku, powodzenia życzę
Na chwile obecna Autko w stanie lepszym niz ostatnio
Jako, ze od jakiegos czasu w norwegii Noce sa zdecydowanie dluzze niz dzien, musialem zajac
sie problemem przednich swiatel. Na ustawieniu 0 Swiecily one jakies 10 metrow przed auto.
Okazalo sie, ze po ostatniej stluczce polamaly sie mocowania lamp czego wczesniej nie zauwazylem z racjki tego, ze w okresie letnim nie jest az tak ciemno aby to zauwazyc. (chyba, ze kolo 3 w nocy a wtedy to zwykle spie) A wiec to juz naprawione Troche kleju, kilka trytek i pare minut ustawiania i jest super!
Zajalem sie tez sprawa Irytujacych odglosow z prawego przedniego kola. Sprawca okazala sie piasta.
Zalozona nowiutka i w aucie absolutna cisza ( Jesli zafire mozna w ogole nazwac cichym autem...)
Jak dobrze pojdzie to w tym roku Zoska dostanie jeszcze nowe amortyzatory na przod to na ten rok by bylo na tyle
Tutaj mala fotka z dzisiejszej nocy
Jako, ze od jakiegos czasu w norwegii Noce sa zdecydowanie dluzze niz dzien, musialem zajac
sie problemem przednich swiatel. Na ustawieniu 0 Swiecily one jakies 10 metrow przed auto.
Okazalo sie, ze po ostatniej stluczce polamaly sie mocowania lamp czego wczesniej nie zauwazylem z racjki tego, ze w okresie letnim nie jest az tak ciemno aby to zauwazyc. (chyba, ze kolo 3 w nocy a wtedy to zwykle spie) A wiec to juz naprawione Troche kleju, kilka trytek i pare minut ustawiania i jest super!
Zajalem sie tez sprawa Irytujacych odglosow z prawego przedniego kola. Sprawca okazala sie piasta.
Zalozona nowiutka i w aucie absolutna cisza ( Jesli zafire mozna w ogole nazwac cichym autem...)
Jak dobrze pojdzie to w tym roku Zoska dostanie jeszcze nowe amortyzatory na przod to na ten rok by bylo na tyle
Tutaj mala fotka z dzisiejszej nocy
Tutaj filmik, z aktualnym przebiegiem zosi, znalazl sie nawet maly bonus na filmie https://www.youtube.com/watch?v=D-VT6bqRJrU
A tutaj prezent od mojej dziewczyny. Troche go nie rozumiem bo z parkowaniem problemow nie mam najmniejszych nawet
Wydaje mi sie, ze wie, ze lubie siedziec przy aucie i chetnie to zamontuje a same czujniki i kamera to prezent dla niej
A tutaj prezent od mojej dziewczyny. Troche go nie rozumiem bo z parkowaniem problemow nie mam najmniejszych nawet
Wydaje mi sie, ze wie, ze lubie siedziec przy aucie i chetnie to zamontuje a same czujniki i kamera to prezent dla niej