[A]-rudi82-1.8 elegance 125KM-2004

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#16 Post autor: chabretti »

Fajna Zafirka. Zadowolenia z jazdy :)

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#17 Post autor: Tunio999 »

Ładna Zośka :) Niech służy bezawaryjnie :piwo:
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

rudi82

#18 Post autor: rudi82 »

dziekuje wszystmi za komentarze :)

P.S. zamowilem nowy mieszek do biegow i recznego i juz niedlugo bede zmianial. stary byl troche... stary :)

rudi82

#19 Post autor: rudi82 »

mieszek zmieniony :) poszlo latwiej dzieki instrukcji jaka byla na forum tutaj:
WYMIANA MIESZKA

a tutaj zdjecia:

PRZED:
ObrazekObrazek

PO:
ObrazekObrazek
w sumie proste :)

organista15

#20 Post autor: organista15 »

Fajne auto i tyle w temacie ;)
:piwo:

rudi82

#21 Post autor: rudi82 »

od sobty mam gaz :)

samochod jezdzi super na gazie! w ogole nie czuc roznicy miedzy benzyna a gazem, moze z wyjatkiem momentu gdy tankuje na stacji :) zrobione juz jest 200 km na gazie i poki co wszystko jest OK.

pytanie - ile musze miec benzyny w baku, zeby wszystko bylo OK? slyszalem ze trzeba miec powyzej polowy banku caly czas, zeby plywak nie rdzewial. to prawda? nie bedzie tak, ze jak zbyt dlugo "stare" paliwo bedzie w baku to bedzie cos nie tak pozniej?

drugie pytanie - ten wskaznik gazu... to chyba nie dziala za dobrze... mam 3 kropki to jest niby full. przejechalem okolo 130 km na gazie i jedna kropka zniknela, ale potem nastepna zniknela bardzo szybko, czyli po jakichs 50 km... mam nadzieje, ze az tyle tego gazu nie pali, bo to byloby przegiecie... zobacze ile zrobie na tym paliwie, ale zgodnie z tym co sobie wczesniej liczylem to powinienem dac rade przejechac okolo 400 km na zbironiku (wchodzi tam niecale 39 litrow gazu)... macie jakis sposob na to zeby miec dobra orientacje ile tego gazu zostalo? czy jedynie przejechanie kilku razy na pelnym zbiorniku da mi jakies konkretniejsze informacje?

pozdrawiam
rudi82

marcinFKP

#22 Post autor: marcinFKP »

Kropki trzeba ustawić u gazownika. Tylko najlepiej na.pusty zbuornik

Piotr0506

#23 Post autor: Piotr0506 »

Bezawaryjności i zadowolenia z auta :piwo:

pitER

#24 Post autor: pitER »

rudi82 pisze:od sobty mam gaz :)

pytanie - ile musze miec benzyny w baku, zeby wszystko bylo OK? slyszalem ze trzeba miec powyzej polowy banku caly czas, zeby plywak nie rdzewial. to prawda? nie bedzie tak, ze jak zbyt dlugo "stare" paliwo będzie w baku to będzie cos nie tak pozniej?
paliwo po to żeby nie męczyć na pusto pompy paliwa (ja spaliłem prawie suchym bakiem w mondziaku)
jak będziesz używał i tak po trochu benzynka schodzi - przy ruszaniu.
- staraj się uzupełniać w zakresie 25%-50% :ok:

rudi82

#25 Post autor: rudi82 »

OK! dzieki! wlasnie tego chcialem sie dowiedziec.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”