[A] Znalazłem złącze, wtyczkę, gniazdo, przycisk - do czego?
Moderator: Sebu$
-
abram1_1
-
abram1_1
-
konkam10
-
Czarny1010
Dzisiaj stojąc w korku zauważyłem jakiś dziwny chyba przycisk
między ruchomą osłoną kolumny kierowniczej a zabudową. Dokładnie po środku kolumny na wysokości kolan, jeśli trzeba zrobię zdjęcie. Kiedyś znajomy wpadł Fiatem palio do rowu i auto mu nie chciało zapalić dopiero po naciśnięciu podobnie ukrytego przycisku zapaliło bezproblemowo. Czy jest to cos w rodzaju czujnika " przechyleniowego" ? Czy może tylko u mnie jest taki przycisk ?
-
dejna
-
darek_s
-
Czarny1010
-
abram1_1
chciałbym wrócić na chwilę do linku
http://www.fotosik.pl/pok...befc52094a.html
czy jest możliwe że z fabryki auto wyjechało z matami podgrzewanymi w fotelach i wystarczy uzupełnić dalszą część instalacji od złącza do przycisków podgrzewania???
:
?:
jeśli chodzi o zieloną wtyczkę to wydaje mi się że jest ona od zmieniarki gdyż druga taka sama jest pod fotelem pasażera ale to jeszcze sprawdzę
po czym rozpoznać czy w fotelu jest zamontowana mata grzewcza nawet jeśli jest niepodłączona???
http://www.fotosik.pl/pok...befc52094a.html
czy jest możliwe że z fabryki auto wyjechało z matami podgrzewanymi w fotelach i wystarczy uzupełnić dalszą część instalacji od złącza do przycisków podgrzewania???
?:
jeśli chodzi o zieloną wtyczkę to wydaje mi się że jest ona od zmieniarki gdyż druga taka sama jest pod fotelem pasażera ale to jeszcze sprawdzę
po czym rozpoznać czy w fotelu jest zamontowana mata grzewcza nawet jeśli jest niepodłączona???
-
dejna
jest to możliwe... i częste...instalacja jest poprowadzona ale bez przycisków regulacji (obok włącznika awaryjnych)abram1_1 pisze:czy jest możliwe że z fabryki auto wyjechało z matami podgrzewanymi w fotelach i wystarczy uzupełnić dalszą część instalacji od złącza do przycisków podgrzewania???:
generalnie chyba najszybciej to sprawdzić można przez odkręcenie konsoli klimatyzacji i sprawdzenie czy do dwóch zaślepek obok świateł awaryjnych jest poprowadzona instalacja...
(tak miał janko79 w swojej poprzedniej zafirze - maty i instalacja była a brakowało przycisków)
można też odkręcić fotel i sprawdzić co gdzie idzie...