[ A ] - adash0 - 2.0 DTI, 102 KM, 2001
[ A ] - adash0 - 2.0 DTI, 102 KM, 2001
Moja Zafirka wygląda w tym momencie tak:
Ogarniam auto po kupnie. W tym momencie walczę z tylną wycieraczką. Wyczyściłem mechanizm, nasmarowane i działa, ale widzę problem ze stykiem blaszek na zębatce. Klima nie działa, silnik coś się poci, małe defekty na progach - muszę zakonserwować przed zimą. Coś polecacie jak zakonserwować? Wyczyścić i jakiś hammerite? Głośniki na drzwiach za kierowcą nie działają, światło przednie przeciwmgielne mam spalone od strony kierowcy. Radio czasem przerywa i nie wiem czego to wina i niestety mam radio oryginalne (na kasety) jak tuningować bez kupowania nowego radia, żeby można było własną muze grać...? Jak nie działa z przycisków oświetlenie nad kierowcą to chyba coś nie tak?! Jak nie znajdę rozwiązania to podepnę szeregowo z tymi co się świeca przy otwartych drzwiach i z przycisku świateł kierowcy.
Na razie kupiłem kołpaki, żeby koła wyglądały, bo były takie:
a teraz są takie, po zabezpieczeniu też felg na zimę:
Wszystko powoli doprowadzam do ładu w miarę możliwości czasowych i wiadomości na dany temat, a z racji że to moje pierwsze auto to się uczę..
Ogarniam auto po kupnie. W tym momencie walczę z tylną wycieraczką. Wyczyściłem mechanizm, nasmarowane i działa, ale widzę problem ze stykiem blaszek na zębatce. Klima nie działa, silnik coś się poci, małe defekty na progach - muszę zakonserwować przed zimą. Coś polecacie jak zakonserwować? Wyczyścić i jakiś hammerite? Głośniki na drzwiach za kierowcą nie działają, światło przednie przeciwmgielne mam spalone od strony kierowcy. Radio czasem przerywa i nie wiem czego to wina i niestety mam radio oryginalne (na kasety) jak tuningować bez kupowania nowego radia, żeby można było własną muze grać...? Jak nie działa z przycisków oświetlenie nad kierowcą to chyba coś nie tak?! Jak nie znajdę rozwiązania to podepnę szeregowo z tymi co się świeca przy otwartych drzwiach i z przycisku świateł kierowcy.
Na razie kupiłem kołpaki, żeby koła wyglądały, bo były takie:
a teraz są takie, po zabezpieczeniu też felg na zimę:
Wszystko powoli doprowadzam do ładu w miarę możliwości czasowych i wiadomości na dany temat, a z racji że to moje pierwsze auto to się uczę..
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2014, 22:16 przez adash0, łącznie zmieniany 3 razy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
od tego właśnie jest to forum ) całe morze problemów zostało już tutaj opisane, tylko za niektórymi trzeba się naszukać bo są naprawdę dobrze zakamuflowaneadash0 pisze:czesław pisze:No masz fajne autko tylko musisz zadbać o niego ,fajnie jak potrafisz sam. powodzenia
chciałbym, tylko muszę wiedzieć jak
- Luko
- Mieszkaniec
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Fajne auto, jak zadbasz i zrobisz to co napisałeś to będzie ok
Z którego rejonu Krakowa jesteś? Jeśli chodzi o klimę to poszukaj kuponu na grouponie, powinno się udać w miarę tanio, oby tylko chłodnica była cała Pozdrawiam z Krk
Z którego rejonu Krakowa jesteś? Jeśli chodzi o klimę to poszukaj kuponu na grouponie, powinno się udać w miarę tanio, oby tylko chłodnica była cała Pozdrawiam z Krk
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Luko_krk pisze:Fajne auto, jak zadbasz i zrobisz to co napisałeś to będzie ok
Jestem z N.Bieżanowa, ale przebywam teraz w Łagiewnikach:-)
A nie robią w tedy fuszery jak z grupona?
- Luko
- Mieszkaniec
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja mieszkam na os Wola Duchacka Wschod, to mamy blisko do siebie jak coś
Z groupona robilem na ul Centralnej, wyszla u mnie wymiana chlodnicy bo stara puszczala pod wentylatorem, nie zdarli za czesci i montaż, a w cenie groupona za 200 mialem przeglad i 400g czynnika wiec prawie na full
Z groupona robilem na ul Centralnej, wyszla u mnie wymiana chlodnicy bo stara puszczala pod wentylatorem, nie zdarli za czesci i montaż, a w cenie groupona za 200 mialem przeglad i 400g czynnika wiec prawie na full
Moja Zafira