Czy w trybie AUTO Climatronica sprężarka powinna wyłączyć się po uzyskaniu zadanej klimatyzacją temperatury w aucie? Jeżdżę standardowo na AUTO jednak widzę że sprężarka kręci się cały czas, nawet kiedy temp w aucie jest doprowadzona do wymaganej - zmniejsza się tylko intensywność nawiewu. Na logikę wydaje mi się że powinna się wyłączyć...
Czy tryb nadmuchu na przednią szybę w ZA 1,8 Z18XE 2003 ELEGANCE (szumnie nazwane ogrzewaniem przedniej szyby) wykorzystuje jakiś elektryczny element grzejny zainstalowany w kratce nadmuchu do podgrzania powietrza dmuchanego na szybę? Albo wprost z grubej rury - czy możliwe jest aby włączyć nawiew ciepłego powietrza na przednią szybę przy wyłączonym, zimnym silniku?
Wiem że dla Was pewnie to pytania trywialne, ale próbuję rozgryźć te 2 sprawy a różni ludzie różnie mówią i już zaczynam głupieć... Np znajomy z Climatronicem w Mondeo mówi mi że tryb AUTO powinien samodzielnie załączać i wyłączać sprzęgiełko sprężarki w zależności od potrzeby i jeśli tak nie jest to znaczy, że coś jest kopnięte z czujnikami.
Dzięki z góry za odp!