[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Zgadzam sięGOTI pisze:Nie ma to jak VAN - w sedanie musiałbyś dmuchać na miejscu
Ja ostatnio fotel woziłem w swojej, tylko roletę zdjąłem
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
organista15 pisze:No tak, tatuś zawiezie dzieci do przedszkola a potem pojedzie się "powozić" zafirą z dudniącym subofoorem jak to u nas młodziki robią
Tak wozimy się do przedszkola. Później bez przesiadki do pracy, a wieczorem w przeciwnym kierunku również tym samym pojazdem. W bagażniku jest butla ze sprężonym powietrzem i nie ma już miejsca na subwoofer. Poza tym na rowerze wisi już i tak sporo osprzętu, który ciężko wturlać pod sporą górkę, którą codziennie pokonuję. Zafirę mam teraz tylko na weekend. Po ostatnich zabawach z nagłośnieniem rozładowałem akumulator, dlatego staram się nie przesadzać z basami :>
Tak właśnie pomyślałem robiąc to zdjęcie. Będę je pokazywał za każdym razem gdy ktoś zapyta dlaczego kupiłem 'taki duży' samochódGOTI pisze:Nie ma to jak VAN - w sedanie musiałbyś dmuchać na miejscu
- Flora
- Zafiromaniak
Dziękuję Ktoś chyba o mnie pomyślał i nawierzchnia na ulicy Stromej została niedawno wymieniona, więc jest łatwiej.Wojti pisze:Ekologia na 100% he he Gratulacje kondycji
Zestaw mieści się w garażu z Zafirą na styk. Żeby wyciągnąć przyczepę trzeba najpierw wyjechać samochodem, bo brakuje na szerokość około 10 cm.lawless pisze:Na ten zestaw masz osobny garaż
Córka dopiero nauczyła się samodzielnie jeździć i jeszcze nie wie jaki to wysiłek. Wytrwałość bardzo przydaje się gdy trzeba jechać, a pogoda płata figle. Ostatnio pedałowałem 30 minut w takiej ulewie, że nawet przyczepka zaczęła przeciekać.Żabcia pisze:Super!!! córcia pewnie ma ubaw po pachy jak ty się pod ta górę męczysz
Żarty żartami ale podziwiam za wytrwałość
Wreszcie udało się zakończyć prace nad kieszenią w bagażniku, a przy okazji powstał mały tutorial.
- Flora
- Zafiromaniak
Mój rekord przy zjeżdżaniu z górki to ponad 70 km/h (pomimo dużej pochyłości, opory powietrza są tak duże, że trzeba ostro pedałować. Zwłaszcza, że w tym rowerze brakuje tak wysokich przełożeń). Na płaskim, za autobusem osiągnąłem prawie 60 km/h (w tunelu powietrznym 3 metry za autobusem). Przy ładnej pogodzie i dopisujących chęciach i napompowanych oponach rozpędzam się do 40 km/h. To wszystko oczywiście bez przyczepki - z przyczepką wszystko powyżej 25 km/h to niezły wyczyn.miodzik pisze:znaczy się że na rowerze jesteś w stanie zrównać się z jadącą dobrym tempem ZafirkąFlora pisze:Pęd powietrza
Co do trąby: zauważyłem, że podczas jazdy działa ona ciszej i nie musi to być duża prędkość, dlatego zastanawiałem się nad założeniem dekielka ograniczającego ilość powietrza wtłaczanego do fanfary od przodu.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Marcin - czapka z głowy - - w sensie ogromny szacun dla Ciebie, Twoich wyczynów i odwagi..Flora pisze:Mój rekord przy zjeżdżaniu z górki to ponad 70 km/h...
Dla mnie i bez przyczepki jak sądzę 25 km/h to byłby niezły wyczynFlora pisze:z przyczepką wszystko powyżej 25 km/h to niezły wyczyn
- Flora
- Zafiromaniak
Chociaż czasu wciąż brakuje, wygospodarowałem chwilę na mały eksperyment:
Aktualnie zamontowałem prowizorycznie jedną listwę żeby sprawdzić rozkład i natężenie światła.
Krótki film pozwala porównać efekt przy różnych kolorach podświetlenia.
Aktualnie zamontowałem prowizorycznie jedną listwę żeby sprawdzić rozkład i natężenie światła.
Krótki film pozwala porównać efekt przy różnych kolorach podświetlenia.