rejestrator trasy
Moderator: Sebu$
Przejrzałem filmy nagrane tą kamerką i jeżeli chodzi o nagrania w dzień-to samo, a może nawet gorzej niż w mojej (później napiszę czego używam). Jeżeli chodzi o drugą kamerę-jest wbudowana w urządzenie, więc nagrywanie tego, co się dzieje za autem-jeśli masz zagłówki w tylnych siedzeniach to i tak nic nie będziesz widział. Pytanie tylko o diody doświetlające-jeżeli to ledy to i tak nic nie dają, jeżeli światło podczerwone to będzie lepiej. Oglądałem filmy nagrywane w nocy i nie wygląda to na światło podczerwone, ale jakość jest dobra jak na kamerkę, bo moja gorzej wypada w nocy (jedyne oświetlenie to światła samochodu). Teraz powiem czego używam-MyEye ProHD z Biedronki na 70zł-jakość w dzień lepsza, kamerka tylna niepotrzebna jeżeli nie jest na kablu osobno to i tak nic nie da, w nocy jest odrobinę gorzej, widać co trzeba... Pytanie czy warto zapłacić 250zł za coś bardzo podobnego wartego 70. Osobiście-jeżeli byłoby mnie stać to inwestuję w Mio... niestety najtańsza opcja to 400zł, ale jakość bardzo dobra...
ps. do uwiecznienia nie daj Boże wypadku wystarczy tania opcja
ps. do uwiecznienia nie daj Boże wypadku wystarczy tania opcja
-
- Mieszkaniec
- Imię: Sergiusz
- Auto: Zafcia B 1.7 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A17DTJ
W swojej historii posiadania przerobiłem już 3 kamerki. Jedna z Chin, jak jeszcze nie było to urządzenie popularne w naszym kraju. Nagrywała w VGA, kolejna z marketu za ~100pln, też VGA. coś było widać na nagraniu ale... aktualnie jeżdżę na RoadRunner 550 z http://allegro.pl/show_item.php?item=4700264305
I tą kamerkę mogę polecić. Choć cena w sumie nie mala
I tą kamerkę mogę polecić. Choć cena w sumie nie mala
Powyższe słowa wyrażają opinię autora jedynie w dniu dzisiejszym. Nie mogą one służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Czy ktoś z Was korzysta/miał w rękach/testował kamerkę Tracer SJ4000 ?
TU OPIS
Tu porównanie z GoPro3
Co o tym sądzicie? Podobno rewelacja.
TU OPIS
Tu porównanie z GoPro3
Co o tym sądzicie? Podobno rewelacja.
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
- Pawel
- Debiutant
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Jeżeli ktoś ma telefon na Androidzie to polecam aplikację - Daily Roads Voyager.Używam od ponad roku w firmowym i prywatnym aucie.Więcej można poczytać tu:
https://play.google.com/store/apps/deta ... ds.v&hl=pl
Oczywiście podstawa to porządny uchwyt do telefonu,aplikacja dostępna w Sklepie Play i oczywiście darmowa.
Witam.Gdy ktos zadzwoni odbierasz normalnie -kamera działa w tle,tak samo jak gdy używasz nawigacji w telefonie to aplikacja działa w tle.Jeżeli chodzi o jazde nocą to działa ...powiedzmy dostateczny +.Ma kilka trybów pracy "słoneczny dzien,pochmurny dzień,światło księżyca" itp.Dużo zależy od twojego telefonu- czyli od parametrów aparatu,u mnie działa dobrze w dzien jak i w nocy - uzywam Samsunga Note 3 .
scaliłem - Sebu$
Jeżeli ktoś ma telefon na Androidzie to polecam aplikację - Daily Roads Voyager.Używam od ponad roku w firmowym i prywatnym aucie.Więcej można poczytać tu:
Oczywiście podstawa to porządny uchwyt do telefonu,aplikacja dostępna w Sklepie Play i oczywiście darmowa.
Witam.Gdy ktos zadzwoni odbierasz normalnie -kamera działa w tle,tak samo jak gdy używasz nawigacji w telefonie to aplikacja działa w tle.Jeżeli chodzi o jazde nocą to działa ...powiedzmy dostateczny +.Ma kilka trybów pracy "słoneczny dzien,pochmurny dzień,światło księżyca" itp.Dużo zależy od twojego telefonu- czyli od parametrów aparatu,u mnie działa dobrze w dzien jak i w nocy - uzywam Samsunga Note 3 .
scaliłem - Sebu$
Ostatnio zmieniony 02 paź 2017, 18:41 przez Pawel, łącznie zmieniany 2 razy.
Każdemu zdarza się być głupcem przynajmniej przez 5 minut dziennie.
Mądrość polega na tym, by nie przekroczyć limitu.
Mądrość polega na tym, by nie przekroczyć limitu.
Podczepię się pod temat.
Czy we wszystkich zafirach jest tak, że gniazdo zapalniczki ma napięcie niezależnie od zapłonu? Używam videorejestratora, ale wkurza mnie że muszę go włączać za każdy razem kiedy ruszam (czyli wtykac wtyczkę do gniazda zapalniczki).
Czy da się jakoś zaprogramować autko aby napięcia w gnieździe nie było jak nie ma zapłonu?
Czy we wszystkich zafirach jest tak, że gniazdo zapalniczki ma napięcie niezależnie od zapłonu? Używam videorejestratora, ale wkurza mnie że muszę go włączać za każdy razem kiedy ruszam (czyli wtykac wtyczkę do gniazda zapalniczki).
Czy da się jakoś zaprogramować autko aby napięcia w gnieździe nie było jak nie ma zapłonu?
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Kamerka jest zasilana przeważnie napięciem 5V.
Jeśli chcesz zasilić kamerkę prosto z bezpieczników to kup sobie rozdzielacz gniazda zapalniczki.
Np taki.
Odetnij wtyczkę od tego rozdzielacza i podepnij się pod bezpieczniki.
Ja mam tak zrobione. Rozdzielacz podpięty pod bezpiecznik a kamerka i nawigacja podpięta normalnie wtykami w gniazdo rozdzielacza.
Jeśli chcesz zasilić kamerkę prosto z bezpieczników to kup sobie rozdzielacz gniazda zapalniczki.
Np taki.
Ja mam tak zrobione. Rozdzielacz podpięty pod bezpiecznik a kamerka i nawigacja podpięta normalnie wtykami w gniazdo rozdzielacza.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2016, 20:12 przez Rybka, łącznie zmieniany 2 razy.
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
No i tak zrobiłem kabelek puściłem za podsufitką potem na dół po słupku a tam już są bezpieczniki,Rybka pisze:Kamerka jest zasilana przeważnie napięciem 5V.
Np taki.
Obrazek
wtyczkę od rozdzielacza odciąłem i podłączyłem to pod bezpiecznik od oświetlenia wnętrza
czesiek_ze
to podobnie jak ja na huawei p8 śmiga elegancko, tylko ładowarka musi być na stanie, bo bida :> . no i uchwyt żeby w poziomie nie zasłaniał kamerki.Pawel pisze:Odświeżę temat.
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Testowałem ten program,dla mnie żadna rewelacja, telefon mam dobry motorola x play 21 mpx i stwierdzam ze żadna aplikacja nie daje rady,brak stabilizacji obrazu a uchwyt mam dobry i oparty w dodatku z dołu (usztywniony) .Pawel pisze:Odświeżę temat.
-
- Zafiromaniak
- Model: