Mnie powiedzieli, że gdyby były jakieś uszkodzenia to wymienią nawet całe zawieszenie. Podjedź do ASO może też załapiesz sie na kampanię i zrobią Ci to za darmo.markoboniek pisze: i dopatrzyłem się dziur w sankach po wstępnych oględzinach
Dolna osłona silnika a rama zawieszenia przedniego
Moderator: Sebu$
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Witam posłuchałem waszej rady w sprawie zgnitych sanek i zadzwoniłem do serwisu opla w Zielonej Górze i otrzymałem taką odpowiedź-w Holandii sanki były najprawdopodobniej konserwowane i nie kwalifikują się do wymiany.Więc zostaje mi tylko spawanko i czekanie na lepszą pogodę pozdrawiam wszystkich odprawionych z" kwitkiem"
- timi68
- Zafiromaniak
Najprawdopodobniej nie znaczy wcale, że były, powinni to sprawdzić po VIN-ie a nie z kryształowej kuli. Podjedź i niech sprawdzą VIN i wtedy dopiero będzie jasne tak lub nie.markoboniek pisze:zadzwoniłem do serwisu opla w Zielonej Górze i otrzymałem taką odpowiedź-w Holandii sanki były najprawdopodobniej konserwowane
Gdzie byles w W-wie na tej akcji serwisowej? Niestety podczas wymiany oleju okazalo sie, ze moja Zafirka ma tez to nieszczesne wytlumienie i bede musial sie tym zajac na wiosne.el_guapo pisze:Jestem PO konserwacji sanek
Umówiłem się w środę, dziś samochód pod 2h zjechał z podnośnika.
Jako że auto jest z Włoch i z 11.2003 stwierdzono, że sanki nadają się do konserwacji a nie do wymiany. Oczywiście nie dostałem żadnego świstka, że coś było robione ALE po 3latach mam przyjechać na kontrolę i wtedy będzie podjęta decyzja co z tym robić dalej.
Witam,
Jestem po akcji serwisowej, ZA ma wymienioną całą przednią ramę zawieszenia z kompletem śrub itp. Przy okazji w ASO wymienili mi prawą końcówkę drążka (i tak to miałem zrobić), trochę to wprawdzie kosztowało (234 PLN, żeby nie być gołosłownym), ale za to nie muszę płacić za ustawienie geometrii, bo to wchodziło w zakres usługi gwarancyjnej (znalazłbym tańszy drążek i warsztat, ale z geometrią wyszłoby mniej więcej tyle samo, a tak mam zrobione od razu).
Nie wiem co tam się działo w tym zawieszeniu, ale auto teraz wydaje się być bardziej... poskręcane do kupy, lepiej reaguje na kierownicę no i nagle przestało skrzypieć na progach zwlaniających, z czego jestem bardzo zadowolony
Akcja serwisowa będzie trwac tylko do końca 2010 roku, więc kto może niech sprawdza czy go to dotyczy i szybko umawia się w ASO.
Pozdrawiam,
k.
Jestem po akcji serwisowej, ZA ma wymienioną całą przednią ramę zawieszenia z kompletem śrub itp. Przy okazji w ASO wymienili mi prawą końcówkę drążka (i tak to miałem zrobić), trochę to wprawdzie kosztowało (234 PLN, żeby nie być gołosłownym), ale za to nie muszę płacić za ustawienie geometrii, bo to wchodziło w zakres usługi gwarancyjnej (znalazłbym tańszy drążek i warsztat, ale z geometrią wyszłoby mniej więcej tyle samo, a tak mam zrobione od razu).
Nie wiem co tam się działo w tym zawieszeniu, ale auto teraz wydaje się być bardziej... poskręcane do kupy, lepiej reaguje na kierownicę no i nagle przestało skrzypieć na progach zwlaniających, z czego jestem bardzo zadowolony
Akcja serwisowa będzie trwac tylko do końca 2010 roku, więc kto może niech sprawdza czy go to dotyczy i szybko umawia się w ASO.
Pozdrawiam,
k.
I ja też jestem po kampanii konserwacji u mojej robotnicy Zośki A.Siedziałem w oplu 2 godziny i oglądałem nową astrę IV-ciasno.Co dokładnie zrobili to nie wiem,ale śmierdziało farbą i konserwacją-się domyślam.Miło,że opel opiekuje się swiomi produktami nawet 12 lat po premierze .Polecam,bo nic nie zepsuli, a może poprawili.pozdrawiam.
- timi68
- Zafiromaniak
Podjedź do Opla Rzeszów/Krasne ja tam robiłem i nie było żadnych problemów.
Możesz też zadzwonić to Ci sprawdzą po VIN-ie tel. 17-855-52-71.
Możesz też zadzwonić to Ci sprawdzą po VIN-ie tel. 17-855-52-71.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 15:57 przez timi68, łącznie zmieniany 2 razy.