Nie wiem jak filmik zapodac ale jak chcesz to ci odstapie kamerke za koszta wysylkiyanek pisze:Ale filmik jakiś by sie przydał jak to chodzi
SD72 - 1.8 Z18XE ,125KM, 2000 automat
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Kamery takie występują w bardzo różnych wykonaniach - obudowa prawie identyczna, a w środku zupełnie inne komponenty. Są fora z pasjonatami, którzy to weryfikują i opisują. Są też linki do sprawdzonych sprzedawców. Postaram się znaleźć informacje na ten temat.GOTI pisze:Czyli cena idealna, bo z tego co sprawdzałem to za ok. 10 funtów można zakupić takie cackobazyliszek72 pisze: Powiem jednym zdaniem NIE KUPOWAC
HD mozna zapomniec
Zmieniasz rozdzielczosc w ustawieniach a jakosc bez zmian i w instrukcji jest gniazdo a w tym plastiku tylko zaslepka :>
Odradzam
Dzięki Sylwek za opinie
Szukam dalej
------------------
Strona poświęcona tematyce rejestratorów. Przykładowe zestawienie :
https://dashcamtalk.com/link-forums/das ... arison.42/
Dla każdej kamery dostępne są szczegółowe testy. Dane są na bieżąco aktualizowane. Jest też bardzo rozbudowane forum.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Czujniki parkowania zalozone i dzialaja
Mialem malowac w kolorze nadwozia ale jeszcze sie zastanawiam bo czarne nawet mi sie podobaja
Cdn.
Ps. czujniki
Mialem malowac w kolorze nadwozia ale jeszcze sie zastanawiam bo czarne nawet mi sie podobaja
Cdn.
Ps. czujniki
Ostatnio zmieniony 06 gru 2015, 11:34 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Widzę po zderzaku, że czujniki się przydadzą
Pomaluj - będą mniej rzucać się w oczy, tylko sprawdź, czy przez malowanie nie stracisz gwarancji
Pomaluj - będą mniej rzucać się w oczy, tylko sprawdź, czy przez malowanie nie stracisz gwarancji
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- SD72
- Zafiromaniak
Zderzak jest w planie do odnowieniaBodek pisze:Widzę po zderzaku, że czujniki się przydadzą
A jesli chodzi o czujniki to w isntrukcji pisza ze podobno mozna pomalowac ale narazie potestuje i za jakis czas zobacze
Także jestem za pomalowaniem w kolor. Ja mam fabryczne i o dziwo nadal działają, prezentują się bardzo ładnie i praktycznie zlewają z zderzakiem (lakierowane). Jedyna wada to jedynie sygnalizacja dźwiękowa, a głośnik chyba znajduje się w bagażniku i trzeba radio przyciszyć przy cofaniu, ale robotę robią dobrą. Drugi feler to w momencie powieszenia haka wariują-niestety u mnie hak jest dołączany i nie ma sensu jechać do ASO, aby przeprogramować czujki na olewanie haka. Mi to niepotrzebne, bo z przyczepą i tak nie jeżdżę, a hak moim zdaniem na stałe szpeci autko. Bądź co bądź gadżet bardzo przydatny-jeździłem Passatem w kombi i opanowałem go do tego stopnia, że byłem w stanie stanąć 1cm od ściany hakiem! i jakoś przyzwyczaiłem się do braku tego bajeru, ale teraz bardzo sobie chwalę i staję wszędzie na 5 cm do przeszkody Gratuluję dobrego moda i oby tak dalej
- SD72
- Zafiromaniak
W montowanych przezemnie glosniczek posiada dosc dlugi przewod wiec mozna podciagnac blizej kierowcykacza1982 pisze:Jedyna wada to jedynie sygnalizacja dźwiękowa, a głośnik chyba znajduje się w bagażniku
W instrukcji jest opisana kombinacja R (wsteczny) i N (luz) do samodzielnej kalibracji czujnikow dla posiadaczy hakakacza1982 pisze:Drugi feler to w momencie powieszenia haka wariują
bazyliszek72
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
w innym miejscu Patryk napisał:
Na marginesie dodam, że pochwaliłem Cię przed Asią, że zamontowałeś sobie czujniki parkowania do Zafirki.. Zgadnij jakie mam teraz zadanie wytyczone przez żoneczkę na najbliższy czas do zrealizowania....
<- mały czteropak
i z nim się na pewno zgodzę, ale Twoje dodawanie kawałka po kawałku jest szalenie odległe od agro i w mojej ocenie jest w dobrym Bazyliszkowym guściecns80 pisze:Jest taki moment gdy ilość dodatków przekracza granicę smaku i idzie w agrotuning.
Bardzo łatwo to przeoczyć dokładając tak po kawałku
Na marginesie dodam, że pochwaliłem Cię przed Asią, że zamontowałeś sobie czujniki parkowania do Zafirki.. Zgadnij jakie mam teraz zadanie wytyczone przez żoneczkę na najbliższy czas do zrealizowania....
<- mały czteropak
- SD72
- Zafiromaniak
Zakladaj bo naprawde fajna sprawa mimo ze troche kosztowna a podlaczenie banalnie prostemiodzik pisze:Na marginesie dodam, że pochwaliłem Cię przed Asią, że zamontowałeś sobie czujniki parkowania do Zafirki.. Zgadnij jakie mam teraz zadanie wytyczone przez żoneczkę na najbliższy czas do zrealizowania....
bazyliszek72
Sylwek, dobra robota - z własnego doświadczenia powiem, że pierwszy "wjazd" otwornicą w zderzak i towarzyszący temu lekki stres... bezcenne
rozważ malowanie - ja malowałem i wyszło tak:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15
edit: zainspirowałeś mnie i opisałem jak malowałem czujniki - może ci się przyda http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=224634#top
rozważ malowanie - ja malowałem i wyszło tak:
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... c&start=15
edit: zainspirowałeś mnie i opisałem jak malowałem czujniki - może ci się przyda http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=224634#top
- SD72
- Zafiromaniak
Pare starszych fotek jakie znalazlem zwiazane z moja Zosia
Etui na okulary
Silowniki
Wyciszenie maski
Cdn
Etui na okulary
Silowniki
Wyciszenie maski
Cdn
Ostatnio zmieniony 06 gru 2015, 11:34 przez SD72, łącznie zmieniany 3 razy.