Zafira jest żony, ja bym nią nie dał rady - zdarzają mi się takie drogi- tędy 1km, a szosą dookoła ok 15miodzik pisze:ach te dzieciaki
tutaj na forum chyba każdy ma w jakiejś formie z nimi do czynienia
a swoją drogą dopiero zauważyłem, że dostałeś całkiem fajny prezent na urodziny:
Wszystkiego Dobrego i raz jeszcze bezawaryjności!PiotrWie pisze:To chyba aktualnie najnowsza Zafira w Klubie - wyjechała z salonu 2014-10-03.
[B] - PiotrWie- Zafira Family Active Power Red
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 12:24 przez PiotrWie, łącznie zmieniany 3 razy.
PiotrWie
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Bardzo ładnie i bardzo naturalnie i nawet zielono
I w zgodzie z przyrodą
I w zgodzie z przyrodą
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 12:51 przez miodzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- PiotrWie
- Mieszkaniec
Jak za pierwszym razem chciałem tak zrobić to spod prawego klawisza pokazywało mi tylko URL - czy to dlatego że tamten komputer miał W7 a tan XP?miodzik pisze:Bardzo ładnie i bardzo naturalnie i nawet zielono
I w zgodzie z przyrodą
Popraw zdjęcie. Zrób edycję swojego postu, wykasuj link do zdjęcia i wstaw:
pojawi się:Kod: Zaznacz cały
[img]http://c.wrzuta.pl/wi11180/b4be337c002871fb5015647e/imag_0192[/img]
Obrazek
wstawiając zdjęcie do postu użyj kafelki IMG a nie URL
PiotrWie
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
System operacyjny nie powinien mieć tu nic do rzeczy...
Pomoże Ci trochę zapoznanie się z tematem:
Opel Zafira Klub Polska Strona Główna » Forum Ogólne » Forum Ogólne » Dodawanie zdjęć na forum
a dokładnie z postem napisanym przeze mnie >>>w tym miejscu<<<
Powodzenia!
Pomoże Ci trochę zapoznanie się z tematem:
Opel Zafira Klub Polska Strona Główna » Forum Ogólne » Forum Ogólne » Dodawanie zdjęć na forum
a dokładnie z postem napisanym przeze mnie >>>w tym miejscu<<<
Powodzenia!
- PiotrWie
- Mieszkaniec
Póki co nigdy nie miała i nigdy nie uderzyła przy parkowaniu, a jeździła już i Audi 100 typ C, Renaultem 25 i BMW E34 kombi, widoczność do tyłu porównywalna z Zafirą.bolid pisze:Bardzo ładna zafira - zadowolenia życzę
Ciekawy jestem po jakim czasie szanowna małżonka zwróci się o moda w postaci czujników parkowania
PiotrWie
PiotrWie pisze:Silnik jak w opisie - 1,8 XEL - benzynowy 120KM
jak będę miał jutro trochę czasu to zrobię wnętrze - jest chyba dość typowe, czarno-szara tapicerka materiałowa.
Nie da się ukryć że ktoś mógł odebrać w ciągu ostatnich siedemnastu dni, aktualnie tyla ma, dziś przekroczyłem 650 km przebiegu.czesław pisze:PiotrWie--- Masz naprawdę fajne autko ale myślę że w klubie są młodsze.pozdro.
Posty pisane w krótkich odstępach czasu scalamy - Rybka
Ooo a co to za silnik ? Już dzisiaj nie montują 1.8 140km XER ? Dziwi mnie też fakt czemu nie montują w ciągu dalszym w tych zafirach 1.9 cdti tylko 1.7.
- PiotrWie
- Mieszkaniec
Bo to jest lakier brylantowy - mam w pobliżu takie Clio, w cieniu - granatowe, w pełnym słońcu - świetlisty błękit.GOTI pisze:Potwierdzam kolorek z bliska bardzo ładny, a jak słońce przyświeci to nie ma równych
U mnie na osiedlu parkuje podobna (wydaje mi sie że w takim samym kolorze..) tylko dodatkowo ma jeszcze irokeza
PiotrWie
- PiotrWie
- Mieszkaniec
Dziś Zafira dostała nowe obuwie - i pomimo tego że jest płci żeńskiej nie są to gustowne botki na futerku od znanego dyktatora mody a Continental ContiWinterContact TS 850.
Po założeniu wcisnąłem DDS na 4 sekundy, kontrolka zamigała, nadal wyświetlała źle, ale po ruszeniu i przekroczeniu 50km/h pojawiło się na wyświetlaczu 2,2 na każdym kole.
Po założeniu wcisnąłem DDS na 4 sekundy, kontrolka zamigała, nadal wyświetlała źle, ale po ruszeniu i przekroczeniu 50km/h pojawiło się na wyświetlaczu 2,2 na każdym kole.
PiotrWie
- PiotrWie
- Mieszkaniec
W końcu miałem okazję pojechać Zafirą dalej niż do i z garażu - w zeszłym tygodniu byliśmy w Kals am Grossglockner na nartach. W sumie 1715 km, 4 osoby dorosłe plus 4 pary nart na dachu, ponad połowa autostradami z prędkością ok 130, średnia 78km/h, średnie spalanie 9,0 - z bagażnikiem wydaje się całkiem OK. W samych górach silnikowi brakuje mocy - trzeba było czasami redukować do 2 biegu - ale w końcu nie miał to być bolid a egzemplarz do spokojnej jazdy. Bardzo podoba mi się zawieszenie - nie za twarde ale sprężyste, pasażerowie z tyłu nie narzekali przy jeździe krętymi górskimi drogami. Więc jak na razie - OK.
PiotrWie
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT