Uszkodzona "pastylka" w kluczyku.
Moderator: Sebu$
-
darko198921
Uszkodzona "pastylka" w kluczyku.
Witam, mam taki problem. W kluczyku pekla "pastylka" na pol. Samochodu nie mozna odpalic. Czy znacie jakis sposob by uruchomic samochod w najprostszych ruchach. Nie posiadam 2 kluczyka. Prosze o szybka pomoc.
-
miodzik
Niestety nie ma takiej możliwości.
Ta pastylka to transponder. Jest odpowiedzialny za kontakt kluczyka z immobilizerem. Transponder ma zaprogramowane informacje o Twoim samochodzie i nie wsadzisz innej już wcześniej zaprogramowanego transpondera do swojego kluczyka żeby uruchomić auto.
Jedyne wyjście to kupić czystą kość transpondera i zaprogramować.
Kupić możesz przez allegro albo odezwij się do mnie na PW. Mam jeszcze kilka czystych transponderów, które zostały mi po mojej nauce programowania kluczyków.
Jak już będziesz miał czystą kość transpondera musisz znaleźć kogoś z programatorem (Op-Com) żeby zaprogramował Ci transponder w Twoim kluczyku. Jeżeli nie masz nikogo wśród swoich znajomych kto by posiadał Op-Coma to ktoś z Bydgoszczy z naszego forum też się znajdzie, żeby Ci pomóc.
Ta pastylka to transponder. Jest odpowiedzialny za kontakt kluczyka z immobilizerem. Transponder ma zaprogramowane informacje o Twoim samochodzie i nie wsadzisz innej już wcześniej zaprogramowanego transpondera do swojego kluczyka żeby uruchomić auto.
Jedyne wyjście to kupić czystą kość transpondera i zaprogramować.
Kupić możesz przez allegro albo odezwij się do mnie na PW. Mam jeszcze kilka czystych transponderów, które zostały mi po mojej nauce programowania kluczyków.
Jak już będziesz miał czystą kość transpondera musisz znaleźć kogoś z programatorem (Op-Com) żeby zaprogramował Ci transponder w Twoim kluczyku. Jeżeli nie masz nikogo wśród swoich znajomych kto by posiadał Op-Coma to ktoś z Bydgoszczy z naszego forum też się znajdzie, żeby Ci pomóc.
-
miodzik
Niestety trzeba meić CarPass. Bez tego nie wejdziemy w możliwość programowania immobilizera.Harry200 pisze:A czy do zaprogramowania nie trzeba mieć numeru Car Pass
Zapomniałem dodać, że CarPass bezwzględnie potrzebny
Właśnie Marcin o Tobie myślałem pisząc o kimś z BydgoszczyFlora pisze:W niedzielę jest spot, na którym można ogarnąć temat, tylko pewnie ciężko będzie się na nim pojawić bez sprawnego kluczyka
Z niesprawnym kluczykiem da się pokazać na spocie
-
Flora
-
darko198921