[B] Indeks kodów wyświetlacza

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
chris

#16 Post autor: chris »

musisz wejść do zakładki wyświetlacza tam powinny się rozwinąć dostępne kody....
pioter1

#17 Post autor: pioter1 »

wlazlem kodowalem na 07 ale dalej pokazuje jek pokazuje
chris

#18 Post autor: chris »

po pierwsze to jaki wyświetlacz masz???
skąd wiesz że ma być 07???
pioter1

#19 Post autor: pioter1 »

z sigManem rozmawialem powiedzial ze powinno byc o7 jak nie mam pytac na forum wiec pytam mam cida ale jaki numer tego nie wiem, kody mam takie same jak na pierwszym zdjeciu tego postu
chris

#20 Post autor: chris »

poproś chłopaków co mają benzynę 1.8 jaki mają kod bo z tego co wiem 07 mają 1.7 ,
ja mam z cidem 1,9 05 v 03 i tak powinno być!!
a i po zmianie kodu możesz spróbować wyłączyć akumulator na chwilkę by się zresetował
pioter1

#21 Post autor: pioter1 »

i ma ktos tutaj benzyne 1.8 dzis sprobowalem kod 9 i nic chyba ze trzeba odlaczyc kleme

[ Dodano: Sob Sty 07, 2012 08:56 ]
i czy ktos wie jakie kody wgrac do 1.8 benzyny
dampat

#22 Post autor: dampat »

odgrzeje kotleta skąd pobrać index 05 ver03 na op comie mam tylko od 06 do 09 a zasięg chyba mi przekłamuje
dampat

#23 Post autor: dampat »

na razie poradziłem sobie wgrałem index 005 ver 03 zasięg wzrasta z wraz z przejechanymi kilometrami przed wgraniem miałem 496 km. a teraz mam 575 km. :lol:
SLAWEKWRONA

#24 Post autor: SLAWEKWRONA »

Ja jak wprowadziłem 0503 ice nie wyświetlał mi komunikatów o oblodzeniu po wprowadzeniu niby od astry H 0901 wszystko ładnie wyświetla robione OP-COMem.
Mam problem tylko z komunikatami po polsku na chwilę wskakuje a za moment niestety znów po angielsku, ale mi to nie przeszkadza. Na szczęście mam navi spolszczoną więc O'K.
Gdyby ktoś miał spis i co oznaczają te index cody i audio kody w module EHU byłbym wdzięczny.
ZAFIRA-B 1,9 DTL 2007.
Flora

#25 Post autor: Flora »

Lista dostępnych 'indeksów' jest zależna od posiadanego oprogramowania.

Nie obiecuję, ale postaram się zrobić listę z opisem.
GregP

#26 Post autor: GregP »

Witam
Podepnę się pod temat
Coś mnie podkusiło i poklikałem w indexach w mojej Zafirce :-(
Wydawało mi się, że coś kiepsko wskazuje to spalanie no i teraz mam
Przed zmianą pokazywało spalanie 1,7 na 100 a po zmianie zaraz wskoczyło 9 l
w sumie ustawiłem ten sam Index ale coś jest nie tak
jeszcze nie jeździłem może jak przejadę kawałek to coś się zmieni??
A i skąd wziąć Index 05v3
??Link do zdjęcia
Ostatnio zmieniony 11 sie 2017, 12:45 przez GregP, łącznie zmieniany 1 raz.
LWPM
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z17DTJ
#27 Post autor: LWPM »

GregP pisze:Przed zmianą pokazywało spalanie 1,7 na 100 a po zmianie zaraz wskoczyło 9 l
u mnie niemal po każdym przeprogramowaniu wyświetlacza, średnie spalanie wskakuje na 9l/100km.
reset BC pomaga :)
GregP

#28 Post autor: GregP »

Faktycznie po skasowaniu i przejechaniu trochę kilometrów wróciło do normy
ReassoN

#29 Post autor: ReassoN »

Witam wszystkich,
jest ktoś w stanie podpowiedzieć, jak na stałe ustawić menu w języku polskim?
Po ustawieniu pl przez kilka sekund jest po polsku, a po chwili wraca znowu do angielskiego...
LWPM
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTi 111
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z17DTJ
#30 Post autor: LWPM »

ReassoN pisze:Witam wszystkich,
jest ktoś w stanie podpowiedzieć, jak na stałe ustawić menu w języku polskim?
Po ustawieniu pl przez kilka sekund jest po polsku, a po chwili wraca znowu do angielskiego...
jeśli masz nawigację, albo telefon, to bez sztuczek się (póki co) się po prostu nie da tego zrobić

jeśli ustawiasz OP-COMem, to: OP-COM po ustawieniu polskiego języka resetuje zarówno wyświetlacz jak i radio, dlatego wszystko wraca.
Wystarczy zmienić sam język bez restartu wyświetlacza i wtedy polski język nie zniknie (do restartu).
Taką (w uproszczeniu) sztuczkę robi mój DPF Monitor by ustawić polski język. Ma to pewne niewielkie ograniczenia, ale działa :)

a żeby było prościej, to trzeba zmusić wyświetlacz by wyświetlił polski język w menu ustawień - to też się da zrobić, ale nieco trudniej niż to pierwsze :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”