Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Czytał szukał i nie znalazł standardowe przywitanie nowego w jego pierwszym poście
Czytałem, szukałem i zdjęcia oglądałem skrzynek jakie posiadacie i pełny optymizmu poszedłem zobaczyć co u mnie siedzi.. i tu niespodzianka, gdyż mam skrzynkę w "wersji A" - wedle instrukcji.
Pierwsze pytanie WTF?? natomiast drugie już konkretniejsze: Cokolwiek da się z tym zrobić? pytam pod kątem programowania w O-C? Może warto rozejrzeć się za czymś na wymianę, czy posiadam aż takiego golasa że nie ruszy go nic?
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, 13:51 przez sergiu, łącznie zmieniany 1 raz.
Tunio, chodzi mi o możliwości programowania różnych udogodnień typu domykanie szyb pilotem. Jeżeli dobrze doczytałem, wiąże się to właśnie z tą magiczną skrzyneczką.
A może da się bezproblemowo wymienić?- oczywiście uwzględniając wylogowania. ale pewnie nie mam wiązek przewodów
W twoim przypadku najprościej kupić sobie alarm z funkcją domykania szyb.
Dołożenia rec-a całkowicie nieopłacalne wiąże się z wymianą głównych wiązek elektrycznych czyli rozprucie połowy auta.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
I tego właśnie się obawiałem. Nie pozostaje nic innego jak narazie się wstrzymać z takimi pomysłami. Chociaż auto zamykania drzwi przy zadanej prędkości trochę brakuje
_model_ pisze:Zośka Z19DT 2006r. Skrzynka tylna bezpieczników wersja A. Czy w tym przypadku występuje moduł tylny REC??
Bo OPCOM pokazuje jak na screenie...
Przez to nie moge ustawić wariantu 5 dla świateł dziennych tylko max. wariant 3...
Czyli blokady drzwi po ruszeniu i wariantu 5 świateł dziennych sobie nie uruchomię...
A szkoda, bo ciężko po 3 latach przyzwyczaić mi się do włączania świateł...
sergiu pisze:No nie
pozostaje ci guziczek do zamykania drzwi
Tak wiem, ale za to podziękuje... Teraz ciężko pamiętać o włączeniu świateł a co dopiero o ryglowaniu drzwi...
No nic trzeba będzie z tym żyć.
A swoją drogą taka wersja bida, a Holender ją sobie ładnie doposażył w salonie (navi, bluetooth, hak, tempomat)...
Ostatnio zmieniony 21 mar 2015, 12:10 przez _model_, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja nie mam RECa i w UEC ustawiłem sobie wariant 1. W tym wariancie światła mijania zapalają się po uruchomieniu silnika, czyli tak jak w 5 wariancie gdy ma się REC.
Hak masz pewnie akcesoryjny, bo gdyby był fabryczny to REC by był.
Ostatnio zmieniony 23 mar 2017, 22:11 przez rostex, łącznie zmieniany 1 raz.