[A] Kierownica - demontaż, montaż, naprawa
Moderator: Sebu$
-
Bartek22jj
[A]- Jaka jest średnica kierownicy?
Mam mały dylemat bo chcem sobie kupić pokrowiec na kierownicę. A nie wiem jaka jest średnica kierownicy. Może ktoś wie jaka jest śr

-
buli
Witam! Koledzy mam pytanie odnosnie kierownicy a własciwie air bagu. Czy orientuje sie ktos jak mozna naprawic przetarcie,pekniecie w okolicy przycisku włanczania sygnalu? Zauwarzyłem ze wiele zafir ma ten problem i w mojej sie to samo stało.dodam ze posiadam typowa trojramienna kierownice stosowanom takze w astrze 2 itp.Moze ktos zna jakas firme co sie zajmuje takimi rzeczami? Bardzo to wyglada brzydko i obawiam sie ze trzeba by wymienic cały air bag! Jezeli ktos juz sie zajmował ta sprawa prosze o jakas porade!
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, 17:37 przez buli, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cbm80
-
Maciek
Można, ale podobno nie jest to zbyt bezpieczne rozwiązanie - przy montażu się jakieś nity usuwa i nakłada tą nakładkę. Przy odpaleniu poduszki, może się kierownica nie "rozerwać" tylko cały ten plastik poleci w twarz.
Najrozsądniej kupić całą poduszkę, ale w stanie idealnym kosztowała będzie ok 250 zł.
Pozdr.
M.
Najrozsądniej kupić całą poduszkę, ale w stanie idealnym kosztowała będzie ok 250 zł.
Pozdr.
M.
-
rzadki
-
Wojtek
-
scaniairizar
-
Anony Mous
-
mlody17
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Witam!
Moj problemik z ZAFIRKĄ jest nastepujący. Mianowice pękł mi przycisk od sygnału na kierownicy i co dalej?? czy musze wymienić całą kierownice na nową czy co?? Z góry dzięki za pomoc
Moj problemik z ZAFIRKĄ jest nastepujący. Mianowice pękł mi przycisk od sygnału na kierownicy i co dalej?? czy musze wymienić całą kierownice na nową czy co?? Z góry dzięki za pomoc
-
dejna