Chip tuning 1,9 CDTI - wymiana doświadczeń
Moderator: Mariusz
-
- Przeglądacz
- Imię: łukasz
- Auto: Opel Zafira 1.9 cdti Sport automat
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z19dt
Koledzy nie wiem co to może być ,ostatnio wycieli mi dpf egr i chip . Wszystko ok ale okazało się ze auto dziwnie gwiżdże chyba z tłumika bo głos wydaje się być z tyłu choć może się mylę .Najmocniej świszcze o okolicach 50 -60 km i 1200-1500 obrotów . dźwięk ten nie występuje przy stałej jeździe i z większa prędkością lub przy ostrym dodawaniu gazu . Nie wiem jak to ugrysc raczej to nie turbo bo turbo słyszę i to inny dźwięk .Czy może źle wybebeszyli dpf i zostają jakieś zawirowanie w puszcze i tak pogwizduje w tłumiku czy co .
Myślę o wywaleniu całej puszki i wsadzenie normalnego tłumika taki jaki występuje bez dpf
macie jakieś rady ?
Myślę o wywaleniu całej puszki i wsadzenie normalnego tłumika taki jaki występuje bez dpf
macie jakieś rady ?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Witam,
Trochę chcę odświeżyć, dużo jest tu napisane i nie wszystko rozumiem.
Posiadam ZB 1.9 CDTi 120KM 19DT z 2006r bez DPF
Chciałbym podnieść trochę moc, czytałem że można zrobić 150KM i tak naprawdę nie osłabi to silnika.
W kilku słowach możecie mi przybliżyć co mam zrobić? (jakieś linki, adresy mechaników z okolic warszawy)
Czy coś jeszcze powinienem wiedzieć?
........................................................................................................................................
pisałem z firmą KREATOR MOCY z Warszawy, powiedzieli mi 1200... dodali że koszt był by wyższy gdybym miał DPF... :kac: jakaś masakra!! ma ktoś coś taniej?
Trochę chcę odświeżyć, dużo jest tu napisane i nie wszystko rozumiem.
Posiadam ZB 1.9 CDTi 120KM 19DT z 2006r bez DPF
Chciałbym podnieść trochę moc, czytałem że można zrobić 150KM i tak naprawdę nie osłabi to silnika.
W kilku słowach możecie mi przybliżyć co mam zrobić? (jakieś linki, adresy mechaników z okolic warszawy)
Czy coś jeszcze powinienem wiedzieć?
........................................................................................................................................
pisałem z firmą KREATOR MOCY z Warszawy, powiedzieli mi 1200... dodali że koszt był by wyższy gdybym miał DPF... :kac: jakaś masakra!! ma ktoś coś taniej?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT