[A]-jkbsrwk- 2.0DTI 2003.
[A]-jkbsrwk- 2.0DTI 2003.
Witam:)
Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Zafirki A, którą odkupiłem od mojego ojca Razem dorastaliśmy:D teraz mam 24 lata ojciec zdecydował się na zmianę samochodu, a ja uznałem, że to dla mnie odpowiednie auto i przede wszystkim pewniak:).
Zafira od nowości była w jego rękach, dzięki temu wiem, że wszystko działa jak należy, serwisowana do tej pory w ASO. Przebieg 115000 km (była drugim autem, które w zasadzie z garażu wyjeżdżało tylko w niedziele w 100-200 km trasy:D ). Jest to wersja comfort. Samochód 100% seria, kilka dni temu zostało zmienione seryjne radio na Alpine CDE-180RM
Zdjęcia dorzucę jutro o ile będzie ładna pogoda, która pozwoli mi spędzić przy niej trochę czasu
Plany:
- zadbać o kilka otarć, które powstały przez te wszystkie lata,
- nowa felga na lato, starą przerzucić na zimówki,
- podłokietnik
Pozdrawiam
Na razie jedno poglądowe
Od kilku miesięcy jestem posiadaczem Zafirki A, którą odkupiłem od mojego ojca Razem dorastaliśmy:D teraz mam 24 lata ojciec zdecydował się na zmianę samochodu, a ja uznałem, że to dla mnie odpowiednie auto i przede wszystkim pewniak:).
Zafira od nowości była w jego rękach, dzięki temu wiem, że wszystko działa jak należy, serwisowana do tej pory w ASO. Przebieg 115000 km (była drugim autem, które w zasadzie z garażu wyjeżdżało tylko w niedziele w 100-200 km trasy:D ). Jest to wersja comfort. Samochód 100% seria, kilka dni temu zostało zmienione seryjne radio na Alpine CDE-180RM
Zdjęcia dorzucę jutro o ile będzie ładna pogoda, która pozwoli mi spędzić przy niej trochę czasu
Plany:
- zadbać o kilka otarć, które powstały przez te wszystkie lata,
- nowa felga na lato, starą przerzucić na zimówki,
- podłokietnik
Pozdrawiam
Na razie jedno poglądowe
Ostatnio zmieniony 23 lis 2014, 20:34 przez jkbsrwk, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
Dzięki za pozytywne opinie
Przyszedł czas, żeby trochę o nią zadbać
To są problemy do zrobienia w tym tygodniu nie są to duże ubytki ale niektóre do samej blachy, w kilku miejscach powstały już dosłownie milimetrowe pęcherzyki zaraz przy otarciu.
Plan mam taki: wyczyścić, zedrzeć lakier tak, żeby nie było tych pęcherzyków i zamalować orginalnym lakierem jak rozszyfruje jego kod I tutaj prośba o poradę czy pomysł dobry, czy zrobić to w inny sposób, oczywiście zdrowie blachy na miejscu pierwszym a wygląd wizualny na drugim ale na ile się da fajnie, żeby było mało widoczne wiadomo Na szczęście to tyle z problemów blacharskich
Ps. Wciąż czekam na pogodę i trochę wolnego czasu, żeby uzupełnić galerię zdjęć
Przyszedł czas, żeby trochę o nią zadbać
To są problemy do zrobienia w tym tygodniu nie są to duże ubytki ale niektóre do samej blachy, w kilku miejscach powstały już dosłownie milimetrowe pęcherzyki zaraz przy otarciu.
Plan mam taki: wyczyścić, zedrzeć lakier tak, żeby nie było tych pęcherzyków i zamalować orginalnym lakierem jak rozszyfruje jego kod I tutaj prośba o poradę czy pomysł dobry, czy zrobić to w inny sposób, oczywiście zdrowie blachy na miejscu pierwszym a wygląd wizualny na drugim ale na ile się da fajnie, żeby było mało widoczne wiadomo Na szczęście to tyle z problemów blacharskich
Ps. Wciąż czekam na pogodę i trochę wolnego czasu, żeby uzupełnić galerię zdjęć
W końcu znalazł się wolny i pogodny dzień, żeby przeprowadzić wiosenne sprzątanie Spedziłem nad nią cały dzień i już nie miałem siły robić więcej zdjęć Jak widać miejsce parkingowe też się trochę odświeżyło (plan na kierownicy już nie ma- ze zmęczenia zapomniałem ją przetrzeć:P)
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2015, 11:27 przez jkbsrwk, łącznie zmieniany 1 raz.