Temperatura wewnątrza auta

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
mpendzik

Temperatura wewnątrza auta

#1 Post autor: mpendzik »

Witam serdecznie
Może to głupie pytanie, ale jak sprawdzić jaka jest temperatura wewnątrz auta ??
Mam automatyczną klimę - na GIDzie pokazuje się temp na zewnątrz i temp. zadana, ale jak się dowiedzieć jaką widzi czujnik ?
Czy to się gdzieś wyświetla ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#2 Post autor: SD72 »

mpendzik

#3 Post autor: mpendzik »

No właśnie - czytałem ten temat - tam kolega nie ma automatycznej klimy i nie ma czujnika temp. wewn. na desce na górze...
Jak to w końcu jest - powinna się gdzieś wyświetlać temp. wewnątrz samochodu czy nie ? :-)
Pozdrawiam
cns80

#4 Post autor: cns80 »

Sprawdź w TEST MODE. Jest tam na pewno temperatura wyswietlacza, temperatura czujnika i temperatura wyświetlana na wyświetlaczu. Być może jest też temperatura wnętrza. Poszukaj.
mpendzik

#5 Post autor: mpendzik »

No w test mode też nie ma... Wygląda na to że zostaje tylko op-com do zczytania danych z czujnika - niby pierdoła w sumie, ale fajnie by było wiedzieć jaka temp. jest w aucie.
Pozdrawiam
miodzik

#6 Post autor: miodzik »

mpendzik pisze: niby pierdoła w sumie, ale fajnie by było wiedzieć jaka temp. jest w aucie.
Jak Ci tak bardzo zależy na temperaturze powietrza w aucie to kup zwyczajnie w sklepie motoryzacyjnym zwykły elektroniczny termometr.
Są małe, do zamontowania dosłownie wszędzie i .....tanie.

Dzisiaj coraz mniej stosowane bo współczesne auta mają takie czujniki pomontowane seryjnie, ale ja nie raz takie coś zakładałem w poprzednich swoich autach i w Polo mi np tego też brakuje. Sam myślę o zamontowaniu zwykłego elektronicznego termometru, który pokazuje temperaturę na zewnątrz auta i oczywiście w środku.

>>>przykłady<<<
mpendzik

#7 Post autor: mpendzik »

Nie no - nie będę kombinował :-) Myślałem poprostu że gdzieś to można wyświetlić - jeżeli nie no to trudno.
Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie
otko

#8 Post autor: otko »

Wewnętrzna nie jest wyświetlana na 100%
mpendzik

#9 Post autor: mpendzik »

Dziękuję :-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”