OPEL ZAFIRA II 1.9 CDTI 120KM 7 siedzeń 120 000km stan bdb 6
Moderator: Tunio999
OPEL ZAFIRA II 1.9 CDTI 120KM 7 siedzeń 120 000km stan bdb 6
Witam wszystkich
Mam zamiar dołączyć do grona posiadaczy Zafiry B. Natrafiłem na takie ogłoszenie (link ponieżej), opis zawiera informacje o usterce zośki. Czy faktycznie sugestia sprzedawcy ,że filtr jest padnięty może być prawdopodobna? Na innych aukcjach gość sprzedaje interfejs m.in. do Opla i dziwne, żeby tego problemu nie diagnozował komputerem. Jeśli tak jest to może ktoś wie jaki kod błędu powinien wyskakiwać? Pytam, bo mam zamiar jechać ją obejrzeć i nie chce aby sprzedawca mnie w maliny wpuścił z niewłaściwą diagnozą. zaznaczę jeszcze ,że jeśli faktycznie to dpf jest padniety to całkowicie chciałbym go usunąć, a nie naprawiać.
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-ii-1-9 ... 238e3d07ee
Poprawiłem tytuł tematu. - Rybka
Mam zamiar dołączyć do grona posiadaczy Zafiry B. Natrafiłem na takie ogłoszenie (link ponieżej), opis zawiera informacje o usterce zośki. Czy faktycznie sugestia sprzedawcy ,że filtr jest padnięty może być prawdopodobna? Na innych aukcjach gość sprzedaje interfejs m.in. do Opla i dziwne, żeby tego problemu nie diagnozował komputerem. Jeśli tak jest to może ktoś wie jaki kod błędu powinien wyskakiwać? Pytam, bo mam zamiar jechać ją obejrzeć i nie chce aby sprzedawca mnie w maliny wpuścił z niewłaściwą diagnozą. zaznaczę jeszcze ,że jeśli faktycznie to dpf jest padniety to całkowicie chciałbym go usunąć, a nie naprawiać.
http://olx.pl/oferta/opel-zafira-ii-1-9 ... 238e3d07ee
Poprawiłem tytuł tematu. - Rybka
Ostatnio zmieniony 02 gru 2014, 17:12 przez slaw85, łącznie zmieniany 2 razy.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wycieraczka od strony kierowcy powinna być niżej. Migająca kontrolka rzeczywiście oznacza, że zostało przerwane wypalanie DPFa, ale silnik pracujący w trybie awaryjnym to inna sprawa. Żeby wypalić filtr wystarczy nagrzać silnik i przegonić samochód około 10 km za miastem. Nie chce mi się wierzyć, że sprzedający wolał napisać o tej 'usterce' zamiast ją 'usunąć'. Trzeba sprawdzić błędy podłączając interfejs lub wypedałować je i wszystko będzie jasne.Pali się kontrolka check engine i silnik pracuje w trybie awaryjnym ale nie zawsze prawdopodobnie trzeba wypalić dpf bo miga kontrolka świec żarowych.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
nie działa czy nie maslaw85 pisze:.......auto nie posiada klimatyzacji....
masz nr VIN tego autka
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
Nie ma klimatyzacji, 2 razy pytałem bo sądziłem,że się przesłyszałem chociaż powiem wam,że to całkiem realne,bo znajomy ma golfa VI 2010r i też nie ma klimy- dlaczego, bo poprzedni właściciel a zarazem pierwszy był uczulony i dlatego w salonie zażyczył sobie wersję bez klimy.
O Vin prosiłem,ale do teraz nie dostałem co jest jednoznaczne z tym ,że LIPA. Szukam dalej:)
O Vin prosiłem,ale do teraz nie dostałem co jest jednoznaczne z tym ,że LIPA. Szukam dalej:)