Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dukati pisze:Witam
Też kupiłem dywaniki Petex tej jesieni. Idealnie dopasowane ze stoperami. Guma miękka, chociaż wydaje mi się trochę cienka, ale inni piszę że jeżdzą dwa sezony i jest ok. Jedno co mi się nie podoba to małe dziurki, które zostają po wieszakach.
Pozdrawiam
Zdenek2007 pisze:
...Dobre są klipsy (stopery) do fabrycznego mocowania dywaników.
dobre, nie dobre
jak w nich zrobię dziurkę na stopery to woda będzie przeciekać, bynajmniej sprzedawca tak powiedział... a do tego mają chronić. oni fabrycznie nie wycinają zostawiają to do samooceny klientowi.
rafant4011 pisze:dobre, nie dobre
jak w nich zrobię dziurkę na stopery to woda będzie przeciekać, bynajmniej sprzedawca tak powiedział... a do tego mają chronić. oni fabrycznie nie wycinają zostawiają to do samooceny klientowi.
Jak jest dobrze zrobione to ma wyższe burty wokół dziurki i nic nie przecieka.
rafant4011 pisze:dobre, nie dobre
Jak jest dobrze zrobione to ma wyższe burty wokół dziurki i nic nie przecieka.
niby jest, ale dziurka to dziurka i wolę na zimne dmuchać, poza tym jak jest dobrze wykonany to i bez stoperów będzie się trzymał. Chodzi tu o dopasowanie; elementu A(wycieraczka), do elementu B(wnęka na dywanik)
Zafek80 pisze:Dywaniki mają bardzo niską krawędź - to nie miska, tam 5L wody nie utrzymasz, przez to właśnie się nie haczą itp.
wolę już miskę jak to nazwałeś, bo przy wylewaniu wody z małego placka połowa trafi z powrotem do auta...
zagłębienie w zafirze na dywany, jest na tule głębokie, że nic się nie będzie haczyć :>
Zafek80 pisze:Dywaniki mają bardzo niską krawędź - to nie miska, tam 5L wody nie utrzymasz, przez to właśnie się nie haczą itp.
wolę już miskę jak to nazwałeś, bo przy wylewaniu wody z małego placka połowa trafi z powrotem do auta...
zagłębienie w zafirze na dywany, jest na tule głębokie, że nic się nie będzie haczyć :>
Będzie wręcz odwrotnie Przy niskich burtach więcej wody się nazbiera zanim zechce Ci się to opróżnić i przy wyciąganiu wszystko trafi na podłogę, bo dywanik jest jednak elastyczny No chyba że będziesz bardzo często wylewał, albo poczekasz aż zamarźnie na wycieraczce i wtedy wykruszysz
cns80 pisze:Będzie wręcz odwrotnie Przy niskich burtach więcej wody się nazbiera zanim zechce Ci się to opróżnić i przy wyciąganiu wszystko trafi na podłogę, bo dywanik jest jednak elastyczny No chyba że będziesz bardzo często wylewał, albo poczekasz aż zamarźnie na wycieraczce i wtedy wykruszysz
właśnie oto mi chodzi, zeby nie co dzień wode wylewać, więc takie wysokie są lepsze na zimę a materiałowe na lato- raz na tydzień piach odkurzaczem pozbierać i gotowe...
rafant4011 pisze:właśnie oto mi chodzi, zeby nie co dzień wode wylewać,
No to będziesz ją miął na podłodze. Przecież jak leża na płasko i nazbierają wody to nie uda Ci się ich na płasko wyciągnąć. Złożysz je na pół podczas wyjmowania i cały nadmiar wody zleci w najniższe miejsce i wyleje się do samochodu Na spocie Ci zaprezentuję o co chodzi
Nie ma co się zastanawiać nad tymi dywanikami. Jest to produkt polskiej firmy Rezaw-Plast i ja u siebie w Zafirze mam od nowości, czyli 2009r. - wywaliłem te które dostałem w salonie bo strasznie śmierdziały gumą i kupiłem właśnie takie jak w aukcji. Nawet dziś jak je wyszoruję to są jak nówki i co najważniejsze od 5 lat się nie przetarły przy pedale gazu, co jest rzadkością, a zrobiłem już 187tyś. km. W innych autach też mam takie, są super.