PREPARAT DO DEZYNFEKCJI KLIMATYZACJI

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#16 Post autor: Maciek »

darek, ostatnio był w Lidlu taki preparat za 8 zł.

Nie wiem jak Loctite się zachowuje, ale po tym lidlowym, cytrusowy zapach z nawiewów uleciał w ciągu dnia.

Tak się tylko zastanawiam czy coś to w ogóle dało...

Pozdr.
M.

darek

#17 Post autor: darek »

przyjemny zapach to sprawa drugorzędna, chodzi o dezynfekcje, zabicie bakterii i grzybków, u mnie po tym zabiegu jechało spirytem, jakby mnie policja zatrzymała dmuchałby jak nic, a co do zapachu to są jakieś specyfiki co wnikają w tapicerkę, osobiście nic takiego nie stosowałem

kicaj

#18 Post autor: kicaj »

cbm80 pisze:Z tego co czytalem przed jakims rokiem to sa tez specjalne metody bezplynowe, gdzie wtlacza sie odpowiedni gaz do instalacji i on wszystko tlucze. Wtedy nie powinno byc raczej problemow z potencjalnymi zwarciami.
sa 2 metody odgrzybiania ultradzwiekami i ozonem... w zeszlym roku kosztowalo mnie to 150zeta wlacznie ze sprawdzeniem klimy

cbm80

#19 Post autor: cbm80 »

Ja tez kupilem ten specyfik z Lidla. Ale jeszcze nie stosowalem. Ktos to bardzo zachwalal, a jako ze to tylko 8zl to kupilem.

kicaj

#20 Post autor: kicaj »

a jak sie ten preparat nazywa??

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak

#21 Post autor: Maciek »

W5 Klima Fresh czy jakoś tak ;)

kicaj

#22 Post autor: kicaj »

o dzieki popatrze ;) w razie czego bede prosil o przepisanie instrukcji obslugi po polsku ;)

Wojtek

#23 Post autor: Wojtek »

W Krakówku nabicie wolaja od 150 do 180 ale sa serwisy w ktorych placi sie za tyle czynnika ile weszlo a nie ryczaltem wiec za nabicie zapłaciłem 100zł odgrzybianie 60zł oczywiście dają gwarancje i jak w tym sezonie mi gaz zwieje to dobijaja gratis wiec jest git.

cbm80

#24 Post autor: cbm80 »

Jakis czas temu zastosowalem ten specyfik z Lidla. Mily zapach byl tylko przez kilka godzin, a pozniej nadal czuc smrodek od klimy. Zdecydowanie odradzam ten preparat, bo kompletnie nic nie daje.
A co powiecie na temat tych dostepnych na Allegro w okolicach 30zl ale dzialajacych podobnie jak ten z Lidla tzn. przez powietrze a nie w postaci cieklej piany?
Reklamuja te specyfiki jako takie ktore faktycznie likwiduja grzybki, czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie?

cbm80

#25 Post autor: cbm80 »

Wojtek pisze:W Krakówku nabicie wolaja od 150 do 180 ale sa serwisy w ktorych placi sie za tyle czynnika ile weszlo a nie ryczaltem wiec za nabicie zapłaciłem 100zł odgrzybianie 60zł oczywiście dają gwarancje i jak w tym sezonie mi gaz zwieje to dobijaja gratis wiec jest git.
A jak masz dziurawa chlodnice lub przewody to gwarancja tez obowiazuje? Bo w zasadzie w inny sposob nie masz szans pozbycia sie czynnika.

Wojtek

#26 Post autor: Wojtek »

Hehe nie wiem facet powiedział tylko, że jak zejdzie mi w tym sezonie to nabicie gratis :P

Daszek

#27 Post autor: Daszek »

witam
kupiłem preparat do czyszczenia klimatyzacji CarPlan kleen air. Czy ktoś może stosował już ten środek?

http://www.allegro.pl/item659488673_car ... zacji.html

71wujas

#28 Post autor: 71wujas »

Tak, kupiłem w tesco- 30zł, nie tego się spodziewałem, po krótkim czasie dalej śmierdzi tylko nie tak intensywnie jak wcześniej. Nie jestem zadowolony.

Awatar użytkownika
scaniairizar
Mieszkaniec
Model:

#29 Post autor: scaniairizar »

ja od dłuższego czasu jade na specyfiku bernera, kosztuje 90 zł. niestety,ale sie naprawde nadaje. kolejnym progiem zwalniającym jest dostępność - tylko o przedstawicieli bernera.
2.0 dti '01 i 1.9cdti '10. opcline
it's forfit śwagier!

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak

#30 Post autor: Maciek »

A jak działa ten berner? Tzn. jak się go stosuje - to taki aerozol jak wyżej opisany czy się wpuszcza wężykiem w kratki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”