awaria świateł

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
krzysiekłódź

awaria świateł

#1 Post autor: krzysiekłódź »

temat niby banalny wyświetla się komunikat o spalonych żarówkach wszystkie światła są i nadal się pali komunikat, moje pytanie gdzie znajduje się moduł kontroli żarówek, chyba są dwa??? świateł mijania i pozycyjnych , ja szukam od pozycji . drugie moje pytanie cz oświetlenie tablicy też jest monitorowane pozdrawiam
Piasek

#2 Post autor: Piasek »

A jakichś żarówek LED`owych nie masz w układzie ?
Awatar użytkownika
szumacher
Przeglądacz
Imię: Rafał
Auto: Zafira A1.8
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#3 Post autor: szumacher »

miałem podobna sytacje ale mi zarówki a mam led migały jak auto sie otwieralo lub jak klape otwierałem i stopn wariował i okazalo sie ze między klapa a buda auta jest wiazka przewodow(jedne były naderwane inne przerwane)i zwieraly teraz jest ok
krzysiekłódź

#4 Post autor: krzysiekłódź »

Zafek80 pisze:A jakichś żarówek LED`owych nie masz w układzie ?
witam w aucie mam wszystkie tradycyjne żarówki a komunikat zapala się po włączeniu świateł pozycji żarówki wymieniałem wtyczki sprawdzałem, zastanawiam się czy podświetlenie rejestracji też jest ,monitorowane i zalicza się do świateł pozycyjnych, szukam modułu który wyświetla ten komunikat, jest to irytujące bo zapala się co 10=15 min headlight. pozdrawiam
olcik

#5 Post autor: olcik »

Jak zdemontujesz schowek pasazera to znajdziesz..
krzysiekłódź

#6 Post autor: krzysiekłódź »

olcik pisze:Jak zdemontujesz schowek pasazera to znajdziesz..
dzięki może jutro uda mi się do tego dobrać
krzysiekłódź

#7 Post autor: krzysiekłódź »

olcik pisze:Jak zdemontujesz schowek pasazera to znajdziesz..
witam znalazłem tylko jeden od św mijania, stop,pozycja tył. po wymontowaniu nie było tych świateł czyli jest jeszcze jeden od pozycji przód oś tablicy tylko nie wiem gdzie on jest
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”