OPEL ZAFIRA 1.8 16V LIFTING *GWARANCJA* IDEALNA

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
jakku

OPEL ZAFIRA 1.8 16V LIFTING *GWARANCJA* IDEALNA

#1 Post autor: jakku »

Witam,
mam na oku Zafirę B z autokomisu w Zduńskiej Woli Prestige Cars.
Macie jakieś opinie na temat tego komisu dobre lub złe?

Czekam na pomoc!

Link do ogłoszenia http://allegro.pl/show_item.php?item=4847314371
Obrazek
Pozdrawiam
Jakku

PS Może ktoś już ją sprawdzał?

Temat poprawiłem - Rybka
Ostatnio zmieniony 09 gru 2014, 19:19 przez jakku, łącznie zmieniany 1 raz.

Skasowany użytkownik 16629

#2 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Na początek poproś o vin, jeżeli podadzą w ogóle to można sprawdzać dalej. Autko ładne po szybkim przeglądnięciu zdjęć, ale dziwi mnie jedno-bardzo ładna czysta kierownica, jak nowa, a pedał sprzęgła dość wytarty, więc jeżeli to auto ma taki przebieg to miejski (co niestety wiąże się z kiepskim sprzęgłem, nagarem itp.), ale czy w miejskim przebiegu kierownica nie powinna być bardziej wytarta na całym jej obwodzie? Może się mylę i oględziny na żywo dają więcej informacji, ale jakoś nie lubię ofert, gdzie zdjęcia robi profesjonalny fotograf, gdzie auto jest wyplakowane itp.

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#3 Post autor: Kacperuch »

To nie są chyba oryginalne felgi co? jeśli tak to nie rozumiem czemu się handlarz tym chwali, bo to akurat jest na minus albo Niemiec je zostawił, w co raczej wątpię, albo "prywatna osoba" to turek z komisu, albo sam polski handlowiec je już z innego konta sprzedał za lepsza kasę jak chinole. Krótkotrwałe ubezpieczenie, także zakładam, że niedawno sprowadzone to czemu nie na zimówkach? Taka moja dygresja. jeśli chodzi o blacharkę to ładnie się prezentuje na zdjęciach :D Ale patrząc na resztę aut za Zafirą, wszystkie się tak auta prezentują, także zwykła polerka. Ja jak wypucuję poją też się świeci jak psu jajca. pytaj o vin.

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#4 Post autor: cns80 »

Tarcze i wydech chyba po wymianie. Jeśli to auto z Niemiec to dość szybko się ten wydech rozleciał.
Średnie spalanie tego auta wynosi 7,5l /100km!!!
Jak je zepchnę ze skoczni w Zakopanem to może tak będzie :)
Lakier jest po ewidentnej polerce i jeśli jest zbyt głęboko zatarty to będzie bardzo słaby i zaraz pojawią się odpryski.
Zastanawiam się też dlaczego w 2009 ma małe lusterka, bo chyba już powinien mieć duże. Pamięta ktoś jak ta zmiana wyglądała ? Czy może wychodziły równolegle ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Luko
Mieszkaniec
Imię: Łukasz
Auto: Opel Zafira B 1.8
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#5 Post autor: Luko »

"Wylizana" nieźle, na pewno po polerce. Moim zdaniem aż tak strasznie nie zniszczone gumy na pedałach, chyba że podmienione na świeższe ;) Ja np strasznie te gumy ścieram u siebie :P
Ogólnie auto godne uwagi, ale zalecam ostrożność, dokładne sprawdzenie dokumentów i stanu podwozia.
Dla mnie minusem jest plastikowa :czerwona: kierownica, auto fajnie wyposażone, nawet w tempomat a kiera plastik :?
Moja Zafira

Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#6 Post autor: cns80 »

Luko_krk pisze:nawet w tempomat a kiera plastik :?
Nie "nawet" ale "tylko" tempomat. To jest bieda edition. Radio najprostsze, klima najprostsza. Jedynie poduszki i halogeny z dodatków ale ori alufelgi już wcięło.
Obrazek

Awatar użytkownika
Luko
Mieszkaniec
Imię: Łukasz
Auto: Opel Zafira B 1.8
Model: ZB

#7 Post autor: Luko »

cns80 pisze:
Luko_krk pisze:nawet w tempomat a kiera plastik :?
Nie "nawet" ale "tylko" tempomat. To jest bieda edition. Radio najprostsze, klima najprostsza. Jedynie poduszki i halogeny z dodatków ale ori alufelgi już wcięło.
No w sumie tak, szyby z tyłu na korby... to taka "ulepszona" bieda ;)
Moja Zafira

Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008

#8 Post autor: Tunio999 »

Ogłoszenie jest nieaktywne - archiwum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira B”