SaTeR 2,0 DTI, 101 KM, 2005, Automat
- SaTeR
- Debiutant
- Imię: Szymon
- Auto: A 2.0 DTI 2005 + B 1.9 CDTI 2006
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
SaTeR 2,0 DTI, 101 KM, 2005, Automat
Witam
Po jakże miłym powitaniu przez społeczność forum zdecydowałem się na przedstawienie mojej Zafirki.
Autko przyjechało niedawno z Niemiec, w Polsce jestem pierwszym właścicielem.
-Opel Zafira A
-Rok Produkcji 2005
-Silnik 2.0 DTI + Skrzynia Automatyczna
-Przebieg 224tyś i powoli rośnie
Wyposażenie m.in.:
-Klimatyzacja Manualna
-Skórzana Tapicerka
-Podgrzewane Fotele
-Automat
-7 osobowa
-4 x El. Szyby
-El. Lusterka (prawdopodobnie podgrzewane)
-4 x Poduszki
-Tempomat
-Hak
Na początek muszę zająć się centralnym zamkiem, który odmówił posłuszeństwa. Zaczęło się od tylnych prawych drzwi, a teraz przestał działać całkowicie. Czytałem na forum że problem może być w wiązce drzwi, więc chcę się tym zająć. Mam jednak nadzieję że centralka się nie spaliła (może jakiś bezpiecznik itp.?) i po naprawie okablowania problem się rozwiąże. Później chciałbym się także zająć popękanymi przyciskami klaksonu na kierownicy.
Pierwsze zakupy:
12.2014r Podłokietnik Dedykowany
12.2014r Komplet Dywaników Gumowych
Po jakże miłym powitaniu przez społeczność forum zdecydowałem się na przedstawienie mojej Zafirki.
Autko przyjechało niedawno z Niemiec, w Polsce jestem pierwszym właścicielem.
-Opel Zafira A
-Rok Produkcji 2005
-Silnik 2.0 DTI + Skrzynia Automatyczna
-Przebieg 224tyś i powoli rośnie
Wyposażenie m.in.:
-Klimatyzacja Manualna
-Skórzana Tapicerka
-Podgrzewane Fotele
-Automat
-7 osobowa
-4 x El. Szyby
-El. Lusterka (prawdopodobnie podgrzewane)
-4 x Poduszki
-Tempomat
-Hak
Na początek muszę zająć się centralnym zamkiem, który odmówił posłuszeństwa. Zaczęło się od tylnych prawych drzwi, a teraz przestał działać całkowicie. Czytałem na forum że problem może być w wiązce drzwi, więc chcę się tym zająć. Mam jednak nadzieję że centralka się nie spaliła (może jakiś bezpiecznik itp.?) i po naprawie okablowania problem się rozwiąże. Później chciałbym się także zająć popękanymi przyciskami klaksonu na kierownicy.
Pierwsze zakupy:
12.2014r Podłokietnik Dedykowany
12.2014r Komplet Dywaników Gumowych
Ostatnio zmieniony 09 gru 2014, 22:23 przez SaTeR, łącznie zmieniany 1 raz.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Cześć Szymek!
Zadowolenia z auta i bezawaryjności
Napisz coś więcej o wyposażeniu, daj jak masz jakieś zdjęcia wnętrza auta, i witaj w klubie
Zadowolenia z auta i bezawaryjności
Napisz coś więcej o wyposażeniu, daj jak masz jakieś zdjęcia wnętrza auta, i witaj w klubie
- the_starsailor
- Bywalec
- Imię: Maciej
- Auto: Renault
- Model: GS3
- Oznaczenie silnika: R9M
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Kawał fajnego auta, tylko siadać i jeździć Skóra i automat i można jechać
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
- SaTeR
- Debiutant
- Imię: Szymon
- Auto: A 2.0 DTI 2005 + B 1.9 CDTI 2006
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wczoraj udało się polutować wiązkę w tylnych drzwiach, i po wymianie spalonego bezpiecznika centralny zamek działa
Przy okazji zmieniłem już dywaniki na "zimowe" czyli gumowe, zamontowałem także podłokietnik.
Kilka dni temu wymieniłem też wycieraczki, żeby zwiększyć komfort jazdy w deszcz.
Zrobiłem kilka świeżych fotek, jednak nie dysponowałem aparatem, więc zdjęcia średniej jakości, z telefonu.
Pytacie o fotele - myślę że są w na prawdę niezłym stanie jak na swój przebieg.
Jedynie na fotelu kierowcy widać już delikatne przetarcia, prawdopodobnie od wsiadania.
Bardziej drażnią mnie jednak uszkodzone gumki na kierownicy, w miejscach włączania klaksonu.
Nie uśmiecha mi się wymieniać całej kierownicy, więc może na razie spróbuje to jakoś naprawić "domowym" sposobem.
Dopiero teraz zauważyłem, że nie mam komputera pokładowego. W poprzedniej Vectrze B miałem, tu niestety nie ma. Stąd też nie wiem jeszcze ile Zośka pali zrobiłem dopiero ok. 560km, i wskaźnik paliwa jest na ostatniej kresce przed rezerwą.
Kolejna sprawa, czy w Zafirach seryjnie było domykanie szyb z kluczyka?
Czy jeśli mam w bagażniku tylko "dojazdówkę" to czy w aucie jest możliwość podwieszenia od spodu koła zapasowego? Jakoś nie przekonuje mnie ta pseudo dojazdówka.
Poza dojazdówką w bagażniku mam kompresorek do pompowania, z gniazdem 12V - fajny bajer, w komplecie jest kilka końcówek, nawet takie do pompowania piłek A gniazdo 12V przyda się żeby np. podłączyć lodówkę. Początkowo oba nie działały, ale wystarczyło poruszać wtyczką i już jest ok.
Skąd mogę dowiedzieć się jaką mam wersję wyposażenia? Na listwach mam oznaczenie ENJOY, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji, co dokładnie powinno być w wyposażeniu.
Przy okazji zmieniłem już dywaniki na "zimowe" czyli gumowe, zamontowałem także podłokietnik.
Kilka dni temu wymieniłem też wycieraczki, żeby zwiększyć komfort jazdy w deszcz.
Zrobiłem kilka świeżych fotek, jednak nie dysponowałem aparatem, więc zdjęcia średniej jakości, z telefonu.
Pytacie o fotele - myślę że są w na prawdę niezłym stanie jak na swój przebieg.
Jedynie na fotelu kierowcy widać już delikatne przetarcia, prawdopodobnie od wsiadania.
Bardziej drażnią mnie jednak uszkodzone gumki na kierownicy, w miejscach włączania klaksonu.
Nie uśmiecha mi się wymieniać całej kierownicy, więc może na razie spróbuje to jakoś naprawić "domowym" sposobem.
Dopiero teraz zauważyłem, że nie mam komputera pokładowego. W poprzedniej Vectrze B miałem, tu niestety nie ma. Stąd też nie wiem jeszcze ile Zośka pali zrobiłem dopiero ok. 560km, i wskaźnik paliwa jest na ostatniej kresce przed rezerwą.
Kolejna sprawa, czy w Zafirach seryjnie było domykanie szyb z kluczyka?
Czy jeśli mam w bagażniku tylko "dojazdówkę" to czy w aucie jest możliwość podwieszenia od spodu koła zapasowego? Jakoś nie przekonuje mnie ta pseudo dojazdówka.
Poza dojazdówką w bagażniku mam kompresorek do pompowania, z gniazdem 12V - fajny bajer, w komplecie jest kilka końcówek, nawet takie do pompowania piłek A gniazdo 12V przyda się żeby np. podłączyć lodówkę. Początkowo oba nie działały, ale wystarczyło poruszać wtyczką i już jest ok.
Skąd mogę dowiedzieć się jaką mam wersję wyposażenia? Na listwach mam oznaczenie ENJOY, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji, co dokładnie powinno być w wyposażeniu.
- GOTI
- Zafiromaniak
- Imię: Sebastian
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Nie widziałem fotela kierowcy także musze cofnąć słowa odnośnie dobrego stanu skórySaTeR pisze:Pytacie o fotele - myślę że są w na prawdę niezłym stanie jak na swój przebieg.
ale ewidentnie chyba tylko kierowca jeździł autkiem
Jest oryginalnie, ale jedynie z poziomu kluczyka tj. w zamku w drzwiach, z poziomu pilota niestety nieSaTeR pisze:Kolejna sprawa, czy w Zafirach seryjnie było domykanie szyb z kluczyka?