OPEL ZAFIRA B 1,8 16V KLIMA TRONIK, 7 FOTELI ! ! Sulechów
Moderator: Tunio999
OPEL ZAFIRA B 1,8 16V KLIMA TRONIK, 7 FOTELI ! ! Sulechów
Witam Panów,
benzyna
Chciałbym się dowiedzieć czy macie doświadczenie z oglądaniem zafir z tamtych okolic (Sulechów) i co sadzicie o tym egzemplarzu. Wygląda ok, sprawdzałem vin w salonie opla, na 95% jest ok więc nie kręcił. Wszystkie akcje opla ma zaliczone, rozrząd wymianiany w ubiegłym roku też w aso opla itp u hansa. Nawet na wymianie zarówek był.
Jeden temat na jedno auto.
Pytanie o drugie auto proszę zadać w nowym temacie. - Rybka
benzyna
Chciałbym się dowiedzieć czy macie doświadczenie z oglądaniem zafir z tamtych okolic (Sulechów) i co sadzicie o tym egzemplarzu. Wygląda ok, sprawdzałem vin w salonie opla, na 95% jest ok więc nie kręcił. Wszystkie akcje opla ma zaliczone, rozrząd wymianiany w ubiegłym roku też w aso opla itp u hansa. Nawet na wymianie zarówek był.
Jeden temat na jedno auto.
Pytanie o drugie auto proszę zadać w nowym temacie. - Rybka
Ostatnio zmieniony 13 gru 2014, 17:32 przez oldtouch, łącznie zmieniany 2 razy.
Byłem oglądać samochód. Sprawdziłem w salonie Opla vin. Przebieg się zgadza, był na wszystkich akcjach opla, właściciel nawet żarówki wymieniał w aso u hansa. Robiona była przednia maska i ma przejscie na błotniku przy reflektorze. Samochód wewnątrz w stanie dobrym. Kierownica bardzo zniszczona i ogólne ślady użytkowania. Hamulce przód zużyte, do wymiany klocki i tarcze. Przy dynamicznym przyśpieszeniu delikatnie szarpie, może świece albo kable? Pojęcia nie mam. Ogólnie pojazd wart uwagi tylko za trochę mniejsze pieniądze.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
nie wiem co dla Ciebie oznacza mniejsze pieniądze - przy tych "usterkach" które wymieniłeś to auto już jest w bardzo niskiej cenie - a doprowadzić go można do używalności za niewielkie pieniądze
w niemczech w poniżej 5tys euro nie ma praktycznie roczników 2007 w benzynie 1,8
tu jedynym usprawiedliwieniem ceny (przy dobrym wyposażeniu jak na benzynę) jest jednak bardzo atrakcyjny kolorek
w niemczech w poniżej 5tys euro nie ma praktycznie roczników 2007 w benzynie 1,8
tu jedynym usprawiedliwieniem ceny (przy dobrym wyposażeniu jak na benzynę) jest jednak bardzo atrakcyjny kolorek
Ostatnio zmieniony 14 gru 2014, 20:14 przez Andrzej2503, łącznie zmieniany 1 raz.
sklepik z Zafirami B i C
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Grzegorz nie do końca masz rację..oldtouch pisze:To moje zdanie. Uważam, że można kupić chociażby lepsze wyposażenie za tą kase.
Kupisz lepsze wyposażenie ale za mniejsze $ masz zdecydowanie większe prawdopodobieństwo trafienia na sztrucla.
Na tym forum przerabiamy całą masę różnych ciekawostek przyrodniczych.
Jak auto jest w miarę pewne, sprawdzałeś w ASO, to tak jak Andrzej Ci napisał - usunięcie drobnych niedociągnięć zrobisz za grosze.
I nie patrz na wyposażenie a na stan techniczny auta. Ta cena wcale wg mnie nie jest za wysoka. Serio.
Dodam, że prawie w ogóle nie spotyka się takich ludzi, żeby nawet na wymianę żarówki jechali do ASO. w Swoim życiu spotkałem tylko RAZ taką osobę. Zaprzyjaźnionego księdza. Bo ów kolega nie ma bladego pojęcia o mechanice samochodowej choćby z racji wykonywanego zawodu i dlatego nawet z takimi duperelami jeździ do ASO i tam wymienia olej, filtry etc...
edit: gratuluję zakupu. nie zauważyłem, że kupiłeś już inne auto.
Ostatnio zmieniony 15 gru 2014, 10:19 przez miodzik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Dla mnie jak jest zapis "opcja kup teraz dostępna po oględzinach auta" to już 101% pewności że auto jest powypadkowe.
Jest i musi być za takie pieniądze bo cena jest śmieszna, zwłaszcza że do kpl opłat jeszcze bo gwarantuje że nie ma nic i nawet jak piszą że kpl dokumentów do rejestracji (jak to robią u nas) to auto nie ma nic. Ale cena i tak jest śmiesznie niska (jak za silnik, rocznik i stan ze zdjęć) zatem obstawiam że nie tylko to co znalazłeś było robione. Dla mnie cena na poziomie auta po dobrym dzwonie z odpałem poduszek, bo takie po zrobieniu dają cenę na poziomie 16tys zł czyli 5 na czysto przycina handlarz...
Dobrze, bardzo dobrze się temu przyjrzyj bo jest tania, mocno tania, za tania...
Jest i musi być za takie pieniądze bo cena jest śmieszna, zwłaszcza że do kpl opłat jeszcze bo gwarantuje że nie ma nic i nawet jak piszą że kpl dokumentów do rejestracji (jak to robią u nas) to auto nie ma nic. Ale cena i tak jest śmiesznie niska (jak za silnik, rocznik i stan ze zdjęć) zatem obstawiam że nie tylko to co znalazłeś było robione. Dla mnie cena na poziomie auta po dobrym dzwonie z odpałem poduszek, bo takie po zrobieniu dają cenę na poziomie 16tys zł czyli 5 na czysto przycina handlarz...
Dobrze, bardzo dobrze się temu przyjrzyj bo jest tania, mocno tania, za tania...
Andrzej2503 pisze:w niemczech w poniżej 5tys euro nie ma praktycznie roczników 2007 w benzynie 1,8