[B] Tomekcvc- Czerwone 1.9 cdti :)
[B] Tomekcvc- Czerwone 1.9 cdti :)
Mało tutaj czerwonych ZB, dlatego postanowiłem pokazać swój nowy nabytek Auto zostało kupione zupełnym przypadkiem. Pewnej nudnej niedzieli, leżąc sobie i przeglądając ogłoszenia z samochodami trafiłem na ogłoszenie z tym autem. Pomyślałem sobie, że fajnie byłoby jeździć takim autem w pracy i po pracy Następnego dnia sprawdzanie i teraz mogę potwierdzić- fajnie jest jeździć Zafirą
Rok 2007, 1.9 cdti 120km i co najważniejsze z udokumentowanym przebiegiem 140tyś km
Auto jest w wersji 2 osobowej, ponieważ taka jest mi potrzebna do pracy Myślę, że z czasem dołożę tylny rząd siedzeń.
Rok 2007, 1.9 cdti 120km i co najważniejsze z udokumentowanym przebiegiem 140tyś km
Auto jest w wersji 2 osobowej, ponieważ taka jest mi potrzebna do pracy Myślę, że z czasem dołożę tylny rząd siedzeń.
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Flora pisze:Czerwone się znajdą, ale flexivana chyba jeszcze nie było. Wrzuć fotki części bagażowej :>
Niech Ci się jeździ tak fajnie jak najdłużej i bez niemiłych niespodzianek.
stali bywalcy coś kiepsko śledzą forumowe tematymiodzik pisze:Zadowolenia i bezawaryjności!
Faktycznie Flexivana chyba u nas w obecnych czasach jeszcze nie było na forum
jeśli dobrze widzę to jest to auto kolegi kriss15 które póki co nie jest nigdzie przedstawione
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
stali bywalcy śledzą każdy temat...
dość
to temat kolegi Tomka...
ale Łukasz za czujność i spostrzegawczość
norris_85 pisze:które póki co nie jest nigdzie przedstawione
dość
to temat kolegi Tomka...
ale Łukasz za czujność i spostrzegawczość
Dzięki za zainteresowanie tematem zdjęcia bagażnika oczywiście zrobię i wrzucę. Jeśli chodzi o ilość miejsca, to z tyłu można się spokojnie wyspać
Co do wyboru auta, to przed zafirą wykorzystywałem do pracy najpierw berlingo w wersji dostawczej, a później w wersji osobowej. Zdecydowałem się na takie auto, ponieważ nie przewożę nic wielkiego, ciężkiego, ani rzeczy które mogłyby zniszczyć środek Dużym plusem w tym samochodzie są drzwi, przez które mam swobodny dostęp do części bagażowej. W berlingo mi tego brakowało.
Mam Zafirkę od 2 tygodni, zrobiłem 1500km i muszę przyznać, że z każdym dniem coraz bardziej się do niej przekonuję i ma jeszcze jednego wieeelkiego plusa- Webasto. Od tej pory poranne wsiadanie do auta stało się moim hobby
Co do wyboru auta, to przed zafirą wykorzystywałem do pracy najpierw berlingo w wersji dostawczej, a później w wersji osobowej. Zdecydowałem się na takie auto, ponieważ nie przewożę nic wielkiego, ciężkiego, ani rzeczy które mogłyby zniszczyć środek Dużym plusem w tym samochodzie są drzwi, przez które mam swobodny dostęp do części bagażowej. W berlingo mi tego brakowało.
Mam Zafirkę od 2 tygodni, zrobiłem 1500km i muszę przyznać, że z każdym dniem coraz bardziej się do niej przekonuję i ma jeszcze jednego wieeelkiego plusa- Webasto. Od tej pory poranne wsiadanie do auta stało się moim hobby
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Ech... żeby Ci się p.... znaczy zazdroszczęTomekcvc pisze:Webasto. Od tej pory poranne wsiadanie do auta stało się moim hobby
Mi dupsko marznie
Swoją drogą jak nie ma "tyłu" czyli znacznie lżejsza od wersji pełno-osobowej to musi sporo mniej palić.
Berlingo w wersji Furgon (blaszak) od wer. Multispace (osobowy) jest lżejsze o 400kg... co w codziennym użytkowaniu przekłada się na spalanie (silnika 1.6HDI 90KM) 5 kontra 6L ON średnio... Furgon litr mniej potrzebuje na każdą setkę... a jak się robi 70-80tyś km rocznie to fura kasy...
Berlingo blaszaka mialem 1.9d i wciągał ok 7l, osobowy to był 2.0hdi i bez oszczędzania nie spalił mi nigdy więcej niż 7,5l. Dzisiaj sprawdziłem spalanie w zafirce na zasadzie tankowania do odbicia, 100km i znów do odbicia na tym samym dystrybutorze i wyszło 8,1l. Biorąc pod uwagę jazdę tylko w mieście, gaszenie i odpalanie auta mniej więcej co godzinę to wynik i tak jest dobry no i oczywiście webasto, które również wciąga ropę
- Piasek
- Zafiromaniak
- Model:
Miarodajne będzie dopiero to z całych zbiorników. Ale 8,1 obecne... to moim zdaniem sporo.Tomekcvc pisze:Dzisiaj sprawdziłem spalanie w zafirce na zasadzie tankowania do odbicia, 100km i znów do odbicia na tym samym dystrybutorze i wyszło 8,1l.
Albo dynamicznie jeździsz - co by tłumaczyło albo WEBASTO pożera spore ilości paliwa.
Albo jedno i drugie.
Kolega ma co prawda 100-konną ale max jednorazowy odcinek to 12km, reszta "w koło komina", nogę do tego ma ciężką, byle prosta to te 130 już jest na blacie i 7,2 ma średnie.
No właśnie staram się jeździć dość oszczędnie. Z pełnego baku zrobiłem 580km, za drugim razem 610km. Na postoju spalanie pokazuje 0.9-1.1l na rozgrzanym silniku. Z tego, co wyczytałem z forum, to wszystko jest w normie, auto waży ponad 1500kg i musi swoje spalić. Hmm.. Sam już nie wiem. Webasto powinno zabierać max 0,5l na godzine, ja ustawiam codziennie na 30min, bo tyle wystaczy żeby skutecznie nagrzać w aucie.