[A] duszekt - Opel Zafira Selection 1,8 125 KM B+G r.p 2002
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Ta kontrolka powinna się świecić cały czas aż do momentu uruchomienia silnika.norris_85 pisze: ale myślę, że jak sczytasz błędy to będzie info czemu lampka się nie świeci
Tak jak na zdjęciu, które dałem kilka postów wyżej.
Tak powinna się zachowywać kontrolka autka z kluczykiem, zwłaszcza, jeśli nie ma żadnych błędów w pamięci komputera.duszekt pisze:ten symbol pojawia się tuż po przekręceniu kluczyka i gaśnie chwilę później.
Przyszła mi trochę dziwna myśl do głowy ale z Twojego opisu wynika, jakbyś miał sygnały na te kontrolki zamienione. Czyli kable, ścieżki. Jeżeli mam rację, to nie masz się czym przejmować, tylko się do tego przyzwyczaić i pamiętać, że jak zaświeci Ci się na stałe kontrolka układu chłodzenia to może oznaczać, że masz błąd.
Taką mam teorię po tym jak opisałeś co się dzieje ale dałeś bardzo ważną informację wcześniej..
duszekt pisze: Wieczór zawalony i licznik wstawiony
jedna z pierwszych modyfikacji
.
ładna zafira - życzę ci bezawaryjności a zadowolony na pewno będziesz
co do kontrolki układu chłodzenia to uważam, że nie masz się czym martwić - widzę że masz wersję "Selection" a co za tym idzie na wyświetlaczu podaje ci komunikaty z systemu diagnostycznego (np. po włączeniu stacyjki o wciśnięciu hamulców w celu sprawdzenia żarówek stopów) - w ramach tego masz również sprawdzany poziom płynu chłodniczego i w razie jego zbyt małej ilości pojawi się komunikat "kuhlmittel stand" - w przypadku wersji bez tego wyświetlacza służy temu wspomniana przez kolegów kontrolka układu chłodzenia.
sprawdziłbym też to o czym pisze miodzik - auto z kluczykiem powinno świecić się od włączenia stacyjki do odpalenia silnika i zgasnąć
jeśli możesz wrzuć fotki wnętrza - zaintrygowały mnie twoje lampy i atrapa chłodnicy ;-)
co do kontrolki układu chłodzenia to uważam, że nie masz się czym martwić - widzę że masz wersję "Selection" a co za tym idzie na wyświetlaczu podaje ci komunikaty z systemu diagnostycznego (np. po włączeniu stacyjki o wciśnięciu hamulców w celu sprawdzenia żarówek stopów) - w ramach tego masz również sprawdzany poziom płynu chłodniczego i w razie jego zbyt małej ilości pojawi się komunikat "kuhlmittel stand" - w przypadku wersji bez tego wyświetlacza służy temu wspomniana przez kolegów kontrolka układu chłodzenia.
sprawdziłbym też to o czym pisze miodzik - auto z kluczykiem powinno świecić się od włączenia stacyjki do odpalenia silnika i zgasnąć
jeśli możesz wrzuć fotki wnętrza - zaintrygowały mnie twoje lampy i atrapa chłodnicy ;-)
http://www.astraownersclub.com/vb/showt ... ods-advice
moim zdaniem jeśli już na czarno to dach (ale tylko wersje z białym lub czerwonym lakierem); maska czarna wygląda jak po dzwonie i wymianie maski a przed malowaniem
moim zdaniem jeśli już na czarno to dach (ale tylko wersje z białym lub czerwonym lakierem); maska czarna wygląda jak po dzwonie i wymianie maski a przed malowaniem
No tak . ten jest w macie a myslę o połysku. Czarny połysk bez relingów. No i dodatkowo przyciemnione szyby wraz ze słupkami w połysku i lusterka boczne też w czarnym połysku.bolid pisze:http://www.astraownersclub.com/vb/showt ... ods-advice
Czy to nie zboczenie ? :>