[B] Tomekcvc- Czerwone 1.9 cdti :)

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
norris_85
Zafiromaniak
Imię: Łukasz
Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
Kontakt:

#16 Post autor: norris_85 »

Tomekcvc pisze:Na postoju spalanie pokazuje 0.9-1.1l
tyle to moje 2.0T w benzynie pali, jak to się przekłada na ropniaka to nie wiem. Tak więc dla mnie to norma ale....
Tomekcvc pisze:No właśnie staram się jeździć dość oszczędnie. Z pełnego baku zrobiłem 580km, za drugim razem 610km.
pojedynczą trasę na pełnym baku zrobiłem tylko raz i wyszło mi nieco ponad 500km. Może się mylę ale diesel podobnej pojemności na pełnym baku powinien przejechać chyba więcej niż 100km różnicy w stosunku do benzyny.

Tomekcvc

#17 Post autor: Tomekcvc »

Dzisiaj zatankowałem do pełna i zobaczymy co z tego wyjdzie. Po wyzerowaniu komputera wyszło srednie spalanie 10,5 (powoli spada), a do limit na baku 740km. Zobaczymy..

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#18 Post autor: Bodek »

Tomekcvc pisze:Dzisiaj zatankowałem do pełna i zobaczymy co z tego wyjdzie. Po wyzerowaniu komputera wyszło srednie spalanie 10,5 (powoli spada), a do limit na baku 740km. Zobaczymy..
Spokojnie - wyczujesz auto - spadnie do 8 - 8,5l w mieście, na trasie około 6l - będzie OK

Autko fajne - kolorek mało spotykany

:piwo:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Żabcia
Zafiromaniak
Imię: KAROLINA
Auto: Opel Zafira 1.6B
Oznaczenie silnika: Z18XEP
#19 Post autor: Żabcia »

Bardzo ładny kolor :D u mnie na mieście tez taki jeden jeździ.. może nie długo też do nas na forum dołączy :ok:

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#20 Post autor: Wojti »

Kolorek prawie jak Ferarii :lol: :piwo: Co do spalania to u mnie luzik ale dla Was :shock: :shock: :shock:
Bezawaryjności i przyjemności z jazdy :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

Awatar użytkownika
PiotrWie
Mieszkaniec
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira
Model: Family
Oznaczenie silnika: A18XEL

#21 Post autor: PiotrWie »

Witam prawie bliźniaka - z zewnątrz identyczne, wewnątrz mam 7 foteli, standardowo. Nasz jest czerwony wybrany z katalogu - trzy miesiące oczekiwania.
PiotrWie

Tomekcvc

#22 Post autor: Tomekcvc »

Twój jest po lifcie i ma inny silnik :) Az dziwne, ze komuś się chciało czekać na vana 3 miesiące ze względu na kolor :) Jeśli chodzi o to nieszczęsne spalanie, to akurat pod tym względem auto mnie troszkę rozczarowało. Jednym z moich poprzednich aut był mercedes e klasa 3.2 cdi i tam spokojnie w 10,5l mieściłem się w mieście bez specjalnego uważania na gaz, no a mocy troszkę więcej. Pozostaje się przyzwyczaić :)
Tak z nowości, to wymieniłem termostat (zabawy na 5 godzin bez pośpiechu) i płyn hamulcowy :)

Awatar użytkownika
chabretti
Zafiromaniak
Imię: Krzysztof
Auto: Volvo
Model: V70
Oznaczenie silnika: D5244T5
Kontakt:

#23 Post autor: chabretti »

Ładne, Czerwone zadowolenia z Zośki :)

Awatar użytkownika
PiotrWie
Mieszkaniec
Imię: Piotr
Auto: Opel Zafira
Model: Family
Oznaczenie silnika: A18XEL

#24 Post autor: PiotrWie »

Tomekcvc pisze: Az dziwne, ze komuś się chciało czekać na vana 3 miesiące ze względu na kolor :)
Samochody kupujemy raczej na dłużej - Zafira zmieniła Renault Lagunę kupioną w 1999 roku. Mam nadzieję że Zafira posłuży podobnie. Dlatego zależało nam by była dokładnie taka jak chcieliśmy - dealer proponował nam od ręki czarną - wyjątkowo nam nie odpowiadającą i srebrny metalik - co przy Polu jest wyjątkowo rozpowszechnione - stań przy dowolnej drodze - w ciągu 5 minut na pewno nadjedzie Opel srebrny metalik. A o tym jak rzadki kolor mamy świadczy to, że jak wrzucisz w Mobile.de. Opel Zafira i wyznaczysz trzy roczniki - np 2006-2009 to otrzymasz 1814 ogłoszeń, w tym .... 22 czerwone :D
Oprócz koloru zależało nam na aktywnych zagłówkach - jakoś mieliśmy ostatnio do czynienia ze sporą ilością przypadków podwichnięcia kręgosłupa szyjnego.
PiotrWie

Awatar użytkownika
Piasek
Zafiromaniak
Model:

#25 Post autor: Piasek »

PiotrWie pisze:Zafira zmieniła Renault
to tak jak u mnie, przesiadłem się na swoją ze Scenica II FL, też 2008 rok
PiotrWie pisze:jakoś mieliśmy ostatnio do czynienia ze sporą ilością przypadków podwichnięcia kręgosłupa szyjnego.
to nie pytam co wy tam w łóżku wyrabiacie że aż kręgi szyjne idą... Podrzuć jakiś filmik - może się z chłopakami czegoś nowego dowiemy :lol:

Awatar użytkownika
maria
Zafiromaniak
Imię: Anna
Auto: Opel zafira
Oznaczenie silnika: Z18XER

#26 Post autor: maria »

Bezawaryjności autka .Niech służy .Szerokiej drogi ;)
Nie jeżdżę szybciej, niż lata mój Anioł Stróż.

Wiedzę możemy zdobywać od innych, ale mądrości musimy nauczyć się sami .
A.Mickiewicz

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#27 Post autor: Maćku »

Czerwień jest piękna lecz ciężka do utrzymania w głębi koloru :| ładna Zośka dbaj dobrze o lakier to będzie zawsze wyglądać świeżo :ok:
Obrazek

organista15

#28 Post autor: organista15 »

Świetne auto, bezawaryjności :D :piwo: :piwo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”