Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam.Mam zafire 1.8 16V 116PS.No i oczywiscie problem.Szarpie mi przy delikatnym dodawaniu gazu i utrzymywaniu stalej predkosci.Wystarczy dodac troche wiecej gazu i jest ok.Przepustnice czyscilem ,przeplywomierz wymienilem na orginalny i dalej to samo.Jesli ktos mial podobny problem to prosze o pomoc.Dzieki.
Mam pytanie, bo podczas ruszania coś tak jak by drgało w Zafirce , myslalem ze to byla wina sprzegla, wymienilem i dalej jest to samo, przy ruszeniu (bez gazu na wolnych obrotach) tak jak by cos drgalo , jak sie doda wiecej gazu to jest ok, rusza sie normalnie bez chwilowych drgań, tak ma byc po prostu?. czy trzeba wiecej gazu dawac i tyle;)?
Poduszki sa 4 od strony rozrzadu,przy skrzyni biegów z przodu i z tyłu silnika przy maglownicy.Ja u siebie tez mam ze jak puszcze spreglo bez gazu to silnik zadrzy ale nie mocno,wymienilem 3 poduszki co do których moglem miec przynajmniej cien watpliwosci,zostala stara tylko od strony rozrzadu i nic dalej taki sam efekt.Ten typ chyba tak ma bo u mnie nie ma sie do czego teraz przyczepic,przyznam jednak ze to drzenie jest strasznie wkurzające.pzdr.