[B] dzienne światła LED
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wydaje mi się, że nie będzie żadnego problemurafant4011 pisze:w miejsce halogenów wmontować okrągłe światełka
Ale polecam rozwiązanie Naszego kolegi Robert LTM0154 - widziałem osobiście i wygląda OK
Więcej fotek w temacie: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=16015
- Albert Einstein
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
Bardzo dobra alternatywa, a jak ktoś nie ma halogenów można zakupić kratki z otworami i przykleić ledyTunio999 pisze:Wydaje mi się, że nie będzie żadnego problemurafant4011 pisze:w miejsce halogenów wmontować okrągłe światełka
Ale polecam rozwiązanie Naszego kolegi Robert LTM0154 - widziałem osobiście i wygląda OK
[url=http://images63.fotosik.pl/758/d081506805022d8em.jpg]Obrazek[/URL]
Więcej fotek w temacie: http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=16015
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wcisnąłem światła w kratki i wygląda to u mnie tak:rafant4011 pisze:a ja mam takie pytanie do Was. czy można sobie dokupić takie http://allegro.pl/kratka-halogenu-prawa ... 61830.html atrapki i zamontować w nie światła do jazdy dziennej?? ktoś już to może robił??
Zastanawiam się nad zagospodarowaniem jeszcze jednej szczeliny, żeby zwiększyć powierzchnię.
- Bodek
- Zafiromaniak
a jak to świeciTunio999 pisze:Znalazłem montaż światełek w kratkach po lifcie, i co Wy na to??? Może by spróbował
jest dobrze widoczne
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
http://www.dragtimes.com/video-viewer.p ... 6E&featureBodek pisze:a jak to świeci
jest dobrze widoczne
- Albert Einstein
Te dwie lampki po zewnętrznej doświetlają chodnik, świecą na bok. Jak dla mnie to przerost formy nad treścią. Te lampki przepraszam nie chcę kogoś urazić ale zalatują porządnym agrotuningiem ( oczywiście jest to moje zdanie) Te lampki muszą być zamontowane idealnie prostopadle do osi pojazdu, wtedy świecą tak jak powinny. Niestety na punkcie tych ledów oszaleli poważni producenci i sami odstawiają niezły jarmark punkciki, wężyki, wygibasy itp. itd. typowy kicz. Marek nie będę wymieniał żeby ktoś się nie obraził. Mogę tylko powiedzieć że jedne z ładniejszych i eleganckich aktualnie rozwiązań (oczywiście jest to moje zdanie ) mają najnowsze Audi (npA6), BMW Peugeot 508 (przed liftem) i Opel pozdrawiam
jak dla mnie światła do jazdy dziennej nie doświetlają drogi ani chodnik, nie do tego zostaly wymyślone, jedynie do polepszenie widoczności dla innych użytkowników.F-19 pisze:Te dwie lampki po zewnętrznej doświetlają chodnik, świecą na bok. Jak dla mnie to przerost formy nad treścią. Te lampki przepraszam nie chcę kogoś urazić ale zalatują porządnym agrotuningiem ( oczywiście jest to moje zdanie) Te lampki muszą być zamontowane idealnie prostopadle do osi pojazdu, wtedy świecą tak jak powinny. Niestety na punkcie tych ledów oszaleli poważni producenci i sami odstawiają niezły jarmark punkciki, wężyki, wygibasy itp. itd. typowy kicz. Marek nie będę wymieniał żeby ktoś się nie obraził. Mogę tylko powiedzieć że jedne z ładniejszych i eleganckich aktualnie rozwiązań (oczywiście jest to moje zdanie ) mają najnowsze Audi (npA6), BMW Peugeot 508 (przed liftem) i Opel pozdrawiam
- Bodek
- Zafiromaniak
Znalazłem coś takiego:
LED - kratki przed liftem
LED - kratki po lifcie
Zadałem pytanie Sprzedającemu: jak to jest montowane i czy świeci na wprost, a nie po bokach.
Kratki są w cenie zestawu.
LED - kratki przed liftem
LED - kratki po lifcie
Zadałem pytanie Sprzedającemu: jak to jest montowane i czy świeci na wprost, a nie po bokach.
Kratki są w cenie zestawu.
- Bodek
- Zafiromaniak
i to samo stwierdziłem, więc zapytałem Sprzedającego - a to jest jego odpowiedź:Flora pisze:Zastosowane lampy NSSC można kupić za około 150 zł, koszt maskownicy to w porywach 35 zł, więc nieźle sobie liczą za skompletowanie zestawu. Na zdjęciach widać, że wariant poliftowy będzie świecił prosto, a przedlift na boki.Bodek pisze:Znalazłem coś takiego:...
Megal S.C. pisze:Zamontowane za pomocą praktycznie niewidocznych śrubek o średnicy łba 3mm. Nie świecą idealnie na wprost, ponieważ Opel ma w większości modeli szkło halogenu pod kątem. Sprzedajemy tego sporo do Zafiry, Astry i Corsy i klienci są zadowoleni.Zaden przepis nie mówi o tym że światła dzienne mają świecić idealnie na wprost. One nie oświetlają nam drogi tylko powodują, że jesteśmy widziani.Mają 720-800 lumenów także sa widoczne z dużej odległości.pozdrawiam zachęcam do zakupu, zawsze jest możliwość zwrotu.
- Broda_2014
- Przeglądacz
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel_zafira
Witam ja mam kratki przed liftem i zamontowałem coś takiego
http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dzie ... 09648.html ,i po małych modyfikacjach mogę je ustawiać jak chcę góra ,dół ,boki .
Jak się trochę zrobi cieplej to wrzucę foto jak wygląda
http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dzie ... 09648.html ,i po małych modyfikacjach mogę je ustawiać jak chcę góra ,dół ,boki .
Jak się trochę zrobi cieplej to wrzucę foto jak wygląda