Ten cytat mnie dziwi najbardziej, jest dla mnie najmniej zrozumiały, ponieważ od momentu napisania Twojego postu parę razy "bawiłem się" w przełączanie kierunków prawo/lewo próbując zrozumieć o co Ci chodzi! U mnie nie widzę problemu, mogę przełączać po 1 mrugnięciu, mogę wyłączyć po 1 mrugnięciu, mogę przytrzymując w pierwszej pozycji mrygać xxx razy aż do momentu puszczenia wajchy, jedynie czego nie można to 1 raz mrugnąć bez dodatkowego ruchu ręką! I jeśli widzisz w tym problem to jest to na prawdę tylko Twój problem.cns80 pisze: W systemie "magicznym" nie da się jednym ruchem przełączyć z lewego na prawy, bo spowoduje to tylko wyłączenie lewego. Żeby włączyć prawy trzeba puścić dźwignię do pozycji neutralnej i ponownie pociągnąć do góry. Jest to dodatkowy ruch, który zajmuje czas.
Ja osobiści nie preferuję agresywnej jazdy więc ni używam tak szybkich manewrów żeby w sekundę czy dwie zmieniać tor jazdy! Zresztą Zafira się po prostu do tego nie nadaje, a w nieoczekiwanych (niebezpiecznych) wydarzeniach na drodze po prostu nie ma czasu na sygnalizowanie zmiany toru jazdy.
Jak piszesz w ostatnim poście:
To spróbuj tak w Zafirze a się przekonasz że też tak można jedyna różnica to taka że minimum to trzy a max to aż puścisz wajchę.cns80 pisze:W zwykłym oporopowrotnym przed pokonaniem oporu kierunkowskaz miga tylko tak długo jak go trzymam. I to jest dla mnie idealne rozwiązanie.
Nikomu nie chcę dogryźć ale sam zrozum, szukasz dziury w całym.