Proszę, przyszłościowo zapoznaj się z tematem, w którym chcesz napisać posta czy zadać pytanie. Wielce prawdopodobne, że znajdziesz wcześniej odpowiedź.
kacza1982 pisze: Podaj mi proszę model tego Pionka, który użytkujesz,
Rafał dosłownie kilka postów wyżej pisałem:
W chwili obecnej u siebie mam Pioneera DEH-x3500UI
i też ma pilota, którego kompletnie nie używam od samego początku, jak zresztą i drugie radio jakie mam w Polo, wszystkomające razem z wmontowanym BT, zestawem głośnomówiącym i chyba wszelkimi wodotryskami jakie zwykłe radio samochodowe dzisiaj mieć może...
W zasadzie prawie każde nowe radio jakie spotykam jakie chciałbyś dzisiaj kupić ma takiego zwykłego pilota. Po co...
kacza1982 pisze:nie przeszkadza mi, że ktoś będzie słyszał rozmowę
To rozumiem i wierzę, że Tobie może nie przeszkadzać, ale wierz mi, jakość rozmowy jest że tak powiem.... średnia. Nie dość, że często trzeba mówić bardzo podniesionym głosem to dodatkowo słyszalność rozmówcy jest w mojej ocenie niezadowalająca. I jak mam prowadzić rozmowę z kimś, kto akurat jedzie samochodem, to szybko wolę ją zakończyć i oddzwonić jak już się zatrzyma.
Według mnie takie rozwiązania jak zestawy głośnomówiące montowane w samochodach miały rację bytu kilka-kilkanaście lat temu, kiedy nie było na rynku lekkich i uniwersalnych zestawów słuchawkowych opartych w technologii bezprzewodowej. Do tego ówczesne modele telefonów nawet w zamyśle producentów nie były wyposażane w technologie bezprzewodowe.
Mamy XXI wiek i technika znacznie poszła do przodu....
kacza1982 pisze:Słuchawkę na ucho mam już od dawna, ale wnerwia mnie, że trzeba ją ładować co kilka dni, a zimą to prawie co dzień, bo zostawiam ją w aucie
Średnia żywotność baterii w przeważającej większości urządzeń elektronicznych to 12 miesięcy, nie wykluczając słuchawek BT.
Ja na Twoim miejscu kupiłbym nową. Koszty zakupu serio prawie żadne, a dzisiejsze słuchawki BT to inna epoka niż kupowane kilka lat temu.
Dzisiejsze mają często funkcje DeepSleep i pozwalają na podtrzymanie baterii dwa-trzy tygodnie nawet.
Ja nie rozstaję się z BT. Nie wyobrażam sobie dzisiaj mojej pracy bez BT. I powiem Ci, że jakbym miał mieć takie trzymanie baterii jak Ty masz u siebie bankowo kupiłbym nowy zestaw.
Dobrym stosunkiem jakości dźwięku, redukcji szumów i wykonania oraz uniwersalności i ceny jest np Plantronics model ML-18, którego obecnie używam na co dzień.
Na znanych aukcjach internetowych do kupienia w chwili obecnej za 50-60 zł.
Plusem tego BT jest pokazywanie stanu baterii na wyświetlaczu telefonów z systemem iOS i na telefonach opartych na Androidzie przy dograniu darmowej aplikacji do pobrania ze sklepu Play.
Bardziej zaawansowane modele Plantronicsa (np M-155 i M-165) to już przesyłanie dźwięków z aplikacji, odtwarzaczy czy gier bezpośrednio do słuchawki oraz obsługa dwóch telefonów jednocześnie.
To tylko przykłady, których można mnożyć i mnożyć....
koniec

<- temat dotyczy radii samochodowych