[B] - Tunio999 - 1.8 benzyna, SPORT, 140KM, 2008, CZARNULKA

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MacQ84
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET
#316 Post autor: MacQ84 »

Cześć Wojtku, a ja mam pytanie odnośnie tej plastikowej owiewki przedniej szyby, czy oprócz wyglądu, i ochrony maski przed kamieniami spełnia jeszcze jakąs funkcję? Czy np szumi, czy podczas deszczu w trakcie jazdy przedni szyba jest jakoś mniej mokra od deszczu ?

Awatar użytkownika
DzidekGb
Bywalec
Imię: Dzidek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: z18xer

#317 Post autor: DzidekGb »

No ta plastikowa osłona to ładnie wygląda i powinna spełniać swoje zadanie z ochroną przed kamieniami
Za to wynalazek typu BRA obojętnie czy ze skóry czy z dermy oczywiście będzie chronił przed kamieniami , ale doprowadzi do uszkodzenia lakieru w lato bo nie dość że dostaje się pod spód z wodą piasek to jak po deszczu przygrzeje słońce - lakier się odparzy ( wiem to z własnego doświadczenia )

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ex ZB 1.8 SPORT
Model: 2008
Oznaczenie silnika: Z18XER

#318 Post autor: Tunio999 »

MacQ84 pisze:Cześć Wojtku, a ja mam pytanie odnośnie tej plastikowej owiewki przedniej szyby, czy oprócz wyglądu, i ochrony maski przed kamieniami spełnia jeszcze jakąs funkcję? Czy np szumi, czy podczas deszczu w trakcie jazdy przedni szyba jest jakoś mniej mokra od deszczu ?
Maćku ta osłona to tylko oprócz wyglądu to chroni maskę przed kamieniami - co najmniej tą początkową część, która jest najbardziej narażona ;) Czy szumi??? Ja nie słyszę - bardziej słyszę owiewki boczne ;)

Bardziej chroni maskę ta druga co mam - ze skóry. Ale ją zakładam sporadycznie tylko na dłuższe wyjazdy ;)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

<<< Pozdrawiam Tunio999 >>>

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak

#319 Post autor: Tunio999 »

Witam...
Założone Twin Audio ;)
Obrazek

Założone światła do jazdy dziennej :mrgreen: TYP: M-TECH DRL 825HP
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Powiem, że świecą ładnie - są widoczne ;)
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein

pablo2374

#320 Post autor: pablo2374 »

No i fajnie to wygląda :ok: tylko czy faktycznie nadgorliwy pan policjant się nie doczepi?

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Oznaczenie silnika: Z18XE

#321 Post autor: SD72 »

Tunio999 pisze:Założone światła do jazdy dziennej TYP: M-TECH DRL 825HP
Jak dla mnie to lekko slabo widoczne(albo tylko tak wyglada na foto) i szkoda ze przeciwmgloweje je rozdzielaja :cry:

Ale wykonanie :ok: :piwo:
bazyliszek72

zUla

#322 Post autor: zUla »

No i niebawem się zobaczy to cudeńko

Awatar użytkownika
Czesław
Zafiromaniak
Imię: Czesław
Auto: Meriva B 1,4 120 KM
Model: B
Oznaczenie silnika: Nel

#323 Post autor: Czesław »

Tunio 999 .
Lepiej przygotuj sobie 100zł na mandat :D , bo szczerze mówiąc ładny gadżet ale czy spełnia kryteria zawarte w kodeksie :?:
czesiek_ze

Awatar użytkownika
MacQ84
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
Oznaczenie silnika: Z20LET
#324 Post autor: MacQ84 »

Ok, to juz wiem że ochrania przed kamieniami ale czy np. powoduje jakies zawirowania powietrza w ten sposob ze przednia szyba podczas jazdy w deszczu jest mniej mokra, lub np. Latem mniej komarow na szybie.Mysle bardziej o praktyce.
Wojtku $wiatla fajnie wyszly, znów zaskakujesz swoja Zochą :-) Pozytywnie :-)

Awatar użytkownika
Tunio999
Zafiromaniak

#325 Post autor: Tunio999 »

MacQ84 pisze:np. powoduje jakies zawirowania powietrza w ten sposob ze przednia szyba podczas jazdy w deszczu jest mniej mokra, lub np. Latem mniej komarow na szybie.
Nie zauważyłem różnicy także pewnie nie.
MacQ84 pisze:Mysle bardziej o praktyce.
Tak jak pisałem wcześniej - osłania pierwszą część maski - tylko osłania ;)
- Albert Einstein

Awatar użytkownika
ojciec polak
Zafiromaniak
Imię: Paweł
Auto: Ford
Model: SMAX
Oznaczenie silnika: Durat2.0L

#326 Post autor: ojciec polak »

Gratuluję pomysłu Wojtek. Ciekawie wyszło. A to że mało widoczne, bo to światła do jazdy dziennej, a nie nocnej...
czesław pisze:Lepiej przygotuj sobie 100zł na mandat :D , bo szczerze mówiąc ładny gadżet ale czy spełnia kryteria zawarte w kodeksie :?:
I ja się nad tym zastanawiam.

Admos

#327 Post autor: Admos »

Super zrobione autko! Tylko pogratulowac! :)
Genialny pomysl z dziennymi :) Mysle, ze nikt sie nie przyczepi.
Wystarczy spojzec na nowsze auta ktore maja podobnie rozwiazane lampy dzienne.
Jedyne co mi sie nie podoba to ten plastik na masce. chociaz swoje zadanie napewno spelnia :)

F-19

#328 Post autor: F-19 »

Jeżeli te dzienne mają homologację to powinny być zamontowane idealnie prostopadle do osi pojazdu wtedy świecą mocno i do przodu a na wygiętej zaślepce, która jest jeszcze zamontowana pod pewnym kątem to mocne światło jest widoczne z każdej strony tylko nie z przodu. I niestety wygląda to jak ledy z castoramy. Przepraszam nie obraź się ale zdjęcia to dobitnie pokazują, zresztą widziałem już wiele samochodów z tymi lampeczkami i jak na 5 napotkanych jeden miał je zamontowane prawidłowo to było dobrze.
Masz bardzo fajne auto i musisz już bardzo uważać żeby z tymi zewnętrznymi "udoskonaleniami" nie przekroczyć bardzo subtelnej granicy dobrego smaku.
Twin Audio - super!!! pozdrawiam

organista15

#329 Post autor: organista15 »

Auto wygląda bardzo fajnie :piwo:

Awatar użytkownika
cns80
Zafiromaniak
Imię: Patryk
Auto: Renault
Model: Espace4
Oznaczenie silnika: J4BR

#330 Post autor: cns80 »

F-19 pisze:Jeżeli te dzienne mają homologację to powinny być zamontowane idealnie prostopadle do osi pojazdu wtedy świecą mocno i do przodu a na wygiętej zaślepce, która jest jeszcze zamontowana pod pewnym kątem to mocne światło jest widoczne z każdej strony tylko nie z przodu. I niestety wygląda to jak ledy z castoramy. Przepraszam nie obraź się ale zdjęcia to dobitnie pokazują, zresztą widziałem już wiele samochodów z tymi lampeczkami i jak na 5 napotkanych jeden miał je zamontowane prawidłowo to było dobrze.
Masz bardzo fajne auto i musisz już bardzo uważać żeby z tymi zewnętrznymi "udoskonaleniami" nie przekroczyć bardzo subtelnej granicy dobrego smaku.
W całości się zgadzam :)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”