Alarm fabryczny a REC czyli tylna skrzynka bezpieczników BSI
W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
No to jak da się uruchomić alarm na HN czy nie?drahe pisze:W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
Instalacja chyba jest cała bo do czujek są kostki,nie wiem jak jest do syreny.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Również posiadam wariant HM i po podłączeniu do skrzynki wszystkie opcje dotyczące alarmu są niedostępne. Instalacja to inna sprawa. U mnie też jest okablowanie do alarmu, mam nawet zamontowane czujki ultradźwiękowe, ale żeby działały trzeba je aktywować właśnie w RECu.MARK-62 pisze:No to jak da się uruchomić alarm na HN czy nie?drahe pisze:W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
Instalacja chyba jest cała bo do czujek są kostki,nie wiem jak jest do syreny.
jednak sie myliłem, podłączyłem taka skrzynkę i faktycznie niema możliwości zmiany, sugerowałem się pinami i będącym w tym miejscu bezpiecznikiemdrahe pisze:W HN nie uruchomisz alarmu.KIT GTO pisze:powinieneś uruchomićMARK-62 pisze:Dzisiaj sprawdziłem dokładnie skrzynkę i mam HN czyli wygląda na to że na tym nie uruchomię fabrycznego alarmu?
przepraszam za wprowadzenie w błąd
a czy ta skrzynka HU obsługuje grzanie foteli, pdc i xenon ?
Panie Grzegorzu a co ma REC do Xenona?
A co do grzanych foteli to pański serdeczny kolega lol.... już wiele razy pisał że wszystkie REC-i to obsługują.Czyżby pan zapomniał
Panowie nie dogryzamy sobie - jak macie coś do wyjaśnienie = jest od tego PW - Bodek
A co do grzanych foteli to pański serdeczny kolega lol.... już wiele razy pisał że wszystkie REC-i to obsługują.Czyżby pan zapomniał
Panowie nie dogryzamy sobie - jak macie coś do wyjaśnienie = jest od tego PW - Bodek
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 14:53 przez drahe, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
Raczej nie jest to rec od anglika.lgum pisze:W końcu alarm działa. http://www.zafiraklub.pl/images/smiles/icon_neutral.gif
Problem z działaniem, czyli niedziałaniem alarmu występował gdy w REC (index HU) ustawiłem opcję 'alarm inne kraje'. Wystarczyło zmienić na 'alarm/ GB' i jest OK. Widocznie wersja REC-a HU jest dedykowana tylko dla anglików.
Przy okazji jestem ciekaw może mi ktoś podpowie czym się różni fabryczny alarm dla GB (anglików) od innych krajów?
Pozdrawiam
Mam astre h w ktorej dolozylem sobie alarm. Rec mam CH i ten sam problem ze alarm dziala
tylko ustawiony jako anglik...
Ktos moze wie dlaczego tak jest?
@lgum programowales opcomem czy techem?