ori do OPC to 5x110 7,5x17 ET47jkbsrwk pisze:Jaki to rozmiar felg?? Też mnie kuszą do ZA:D Wyglądają świetnie!
[A] - Sebu$ - 2.0 OPC, 192 KM, 2002
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Mam możliwość kupienia i chciałem założyć oryginalne kompletne lampy z ksenonami. Czy ktoś już takie przeróbkę robił ? Jakie plusy i minusy ?
i czy poziomowanie jest w lampie czy to osobny element ?
będę wdzięczny za wskazówki
spryskiwacz ciśnieniowy też by musiał być z tego co wiem
i czy poziomowanie jest w lampie czy to osobny element ?
będę wdzięczny za wskazówki
spryskiwacz ciśnieniowy też by musiał być z tego co wiem
- GOTI
- Zafiromaniak
- Auto: Insignia
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: A18XER
Pomysł fajny, bo nawet sie nim interesowałem tylko niestety koszta troche przewyższają
Odnośnie zrobienia samopoziomowania to znalazłem jak to zrobić w Oplu, ale niestety chyba nikt tego nie robił z Zafirze...
Temat ciekawy, ale niestety kosztowny
Układ poziomowanie musisz samemu zrobić tj. m.in. zamontować poziomice wymienić włącznik no i oczywiście zrobić okablowanie do instalacji.Sebu$ pisze:czy poziomowanie jest w lampie czy to osobny element ?
Odnośnie zrobienia samopoziomowania to znalazłem jak to zrobić w Oplu, ale niestety chyba nikt tego nie robił z Zafirze...
Temat ciekawy, ale niestety kosztowny
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
osobny element.czujnik samopoziomowania(taki sam jest w astrze G) montujesz na tylnej belce.instalacja powinna być już tylko się wpiąćSebu$ pisze:czy poziomowanie jest w lampie czy to osobny element ?
do tego
włącznik pod xenon
zbiornik pod 2 pomki
przekażnik
spryski i cały zestaw wężyków do podłaczenia
kalibracja xenonu-komputer
- Sebu$
- -#Administrator
dzięki za podpowiedzi
myślałem ze będzie trochę łatwiej z całą tą zamianą
temat na razie odchodzi do lamusa ...
p.s.
a czym się różni włącznik do ksenonów od tego standardowego ? brakiem regulacji wysokości czy czym innym ?
myślałem ze będzie trochę łatwiej z całą tą zamianą
temat na razie odchodzi do lamusa ...
p.s.
a czym się różni włącznik do ksenonów od tego standardowego ? brakiem regulacji wysokości czy czym innym ?
- Sebu$
- -#Administrator
Dziś Pendolino dostało nowe klocki Ferodo, tarcze Brembo oraz ustawiona została geometria.
to pierwsza naprawa / wymiana od momentu zakupu.
to pierwsza naprawa / wymiana od momentu zakupu.
- Sebu$
- -#Administrator
Szukam informacji i opinii o takim wynalazku bo pierwszy raz z tym się spotkałem.
Panel sterowania z elektronicznym ustawianiem temperatury oraz termometrem zewnętrznym
Panel sterowania z elektronicznym ustawianiem temperatury oraz termometrem zewnętrznym
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Kiepskie zdjęcie = ale to jest jakaś samoróbka - nigdy nie widziałem takiego panelu.Sebu$ pisze:Szukam informacji i opinii o takim wynalazku bo pierwszy raz z tym się spotkałem.
Obrazek
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Nawet jeżeli taki wynalazek istnieje to:
1. manualna regulacja działa na linkach, które odcinają/zamykają odpowiednio dopływ płynu chłodzącego do nagrzewnicy, co zmienia temperaturę powietrza dopływającego do kabiny w sposób mechaniczny
2. jeżeli ma panel elektroniczny regulacji temperatury (bez linek, coś ala Omega/Vectra) czyli nie ma żadnych linek itp. to za to muszą odpowiadać jakieś silniczki, które zastępują linki w przypadku klimy manualnej
3. chyba lepiej zakupić komplet automatycznej klimy i zmienić na automat niż bawić się w wersję, której nikt nie widział albo jeżeli istnieje to wymiana samego przełącznika tylko pochłonie kupę $$$
1. manualna regulacja działa na linkach, które odcinają/zamykają odpowiednio dopływ płynu chłodzącego do nagrzewnicy, co zmienia temperaturę powietrza dopływającego do kabiny w sposób mechaniczny
2. jeżeli ma panel elektroniczny regulacji temperatury (bez linek, coś ala Omega/Vectra) czyli nie ma żadnych linek itp. to za to muszą odpowiadać jakieś silniczki, które zastępują linki w przypadku klimy manualnej
3. chyba lepiej zakupić komplet automatycznej klimy i zmienić na automat niż bawić się w wersję, której nikt nie widział albo jeżeli istnieje to wymiana samego przełącznika tylko pochłonie kupę $$$