Opel Zafira A OPŁACONA Climatronic NIemiec Serwis

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
gosu10

Opel Zafira A OPŁACONA Climatronic NIemiec Serwis

#1 Post autor: gosu10 »

Panowie i Panie szukam właśnie Zochy A.I na patoczyłem się na taką aukcję. Cena jest wyrwana z kosmosu. Moi znajomi z tamtych okolic to oglądali i niby ładna. Jak można prosił bym o opinię znawców tematu.

Zośka z Oleśnicy

Aktualna aukcja
http://otomoto.pl/opel-zafira-oplacona- ... 96656.html

Stara aukcja

http://allegro.pl/opel-zafira-niemiec-c ... 90730.html

Proszę o pomoc
Obrazek

Temat wydzieliłem i poprawiłem - Rybka
Zapoznaj się z regulaminem działu http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=1838
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, 20:42 przez gosu10, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#2 Post autor: Bodek »

Wygląda nieźle, troszkę rysek na zewnątrz, środek dość zadbany

Przebieg - jak każde auto sprowadzone do PL ;)

Może warto oglądnąć na żywo.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

gosu10

#3 Post autor: gosu10 »

Jak zadzwonię tam gdzie miała przegląd, to jestem w stanie dostać jakiejś informacje o niej ??? Jak myślicie ???
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, 21:06 przez gosu10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Oznaczenie silnika: Z18XER

#4 Post autor: janekW67 »

gosu10 pisze:Jak zadzwonię tam gdzie miała przegląd, to jestem w stanie dostać jakiejś informacje o niej ??? Jak myślicie ???
Jeśli to będzie serwis Opla,to raczej nie robią z tym problemów. A jeśli jest to warsztat niezależny,robiący przeglądy pod szyldem TUV lub DEKRA,to niekoniecznie Ci udzielą informacji. Jeżeli auto ma książkę serwisową,to dzwoń pod nr z pieczątki,przynajmniej się dowiesz,czy ten warsztat istnieje i czy auto było tam serwisowane.
Oczywiście!

gosu10

#5 Post autor: gosu10 »

Niema książki :). Pan sprzedawca powiedział mi że jak pan chce to mogę panu ją załatwić ze wszystkimi wpisami jakie tylko chcę :) a takiego przeglądu Dekry nie da się tak łatwo podrobić :) i tu jest temat podejrzany :)

Awatar użytkownika
Przemass
Zafiromaniak
Imię: Przemek
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Z20LET

#6 Post autor: Przemass »

gosu10 pisze:Niema książki :). Pan sprzedawca powiedział mi że jak pan chce to mogę panu ją załatwić ze wszystkimi wpisami jakie tylko chcę :) a takiego przeglądu Dekry nie da się tak łatwo podrobić :) i tu jest temat podejrzany :)
Przecież nie od dziś wiadomo,że każdy taki sprzedawca lub komis ma zaprzyjaźnioną stację diagnostyczną,gdzie nie tylko robi przeglądy ale uzyskuje tam większość potrzebnych mu wpisów lub pieczątek :lol:
Zafira OPC Arden Blue by Przemass:

https://youtu.be/ZTRk3ILxeOk

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak

#7 Post autor: janekW67 »

gosu10 pisze:Niema książki :). Pan sprzedawca powiedział mi że jak pan chce to mogę panu ją załatwić ze wszystkimi wpisami jakie tylko chcę :) a takiego przeglądu Dekry nie da się tak łatwo podrobić :) i tu jest temat podejrzany :)
W niemieckim aucie, książka serwisowa jest z reguły przechowywana cały czas w aucie i uzupełniana na bieżąco. Więć jeśli jej nie ma,to pan sprzedawca,raczej ma coś do ukrycia.
Oczywiście!

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#8 Post autor: miodzik »

gosu10 pisze:Niema książki :). Pan sprzedawca powiedział mi że jak pan chce to mogę panu ją załatwić ze wszystkimi wpisami jakie tylko chcę :)
Podoba mi się odwaga tego Pana sprzedającego, jego otwartość i szczerość :)

Przegląd Dekry mógł zostać zrobiony po korekcie przebiegu jeszcze przed sprowadzeniem auta do pl.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak

#9 Post autor: janekW67 »

Przegląd Dekry mógł zostać zrobiony po korekcie przebiegu jeszcze przed sprowadzeniem auta do pl.
Jest to wielce prawdopodobne.
Oczywiście!

jarocar

#10 Post autor: jarocar »

Przecież nie od dziś wiadomo,że każdy taki sprzedawca lub komis ma zaprzyjaźnioną stację diagnostyczną,gdzie nie tylko robi przeglądy ale uzyskuje tam większość potrzebnych mu wpisów lub pieczątek :lol:

no.. dałeś do pieca ..aż się zagotowało..tez jestem sprzedawcą ,a ty sugerujesz ,że jeżdżę na stację diagnostyczną tylko po to aby diagnosta poprzybijał mi pięczątki i zrobił jakieś wpisy wsteczne???
nie byłes nigdy na stacji diagnostycznej i nie widziałeś ,że na każdy wpis musi być zrobiona kopia i taka informacja zostaje u nich na miejscu w archiwum.
czy ty wiesz co za to grozi ??/jak by wyszło na jaw że diagnosta bije pieczatki na lewo i i robi lewe wpisy???
nawet nie wiesz o czym piszesz .
:czerwona:
Ostatnio zmieniony 21 sty 2015, 21:13 przez jarocar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
violator
Zafiromaniak
Imię: Artur
Auto: Meriva 1.4 Turbo
Model: B
Oznaczenie silnika: A14NEL

#11 Post autor: violator »

jarocar pisze:

no.. dałeś do pieca ..aż się zagotowało..tez jestem sprzedawcą ,a ty sugerujesz ,że jeżdżę na stację diagnostyczną tylko po to aby diagnosta poprzybijał mi pięczątki i zrobił jakieś wpisy wsteczne???
nie byłes nigdy na stacji diagnostycznej i nie widziałeś ,że na każdy wpis musi być zrobiona kopia i taka informacja zostaje u nich na miejscu w archiwum.
czy ty wiesz co za to grozi ??/jak by wyszło na jaw że diagnosta bije pieczatki na lewo i i robi lewe wpisy???
Baju baju ,nie od dziś wiadomo w jaki sposób większość handlarzy kombinuje i podrabiają wszystkie dokumenty ,książki serwisowe,a oszuści są wszędzie rowniez wśród diagnostów.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2015, 21:54 przez violator, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak

#12 Post autor: janekW67 »

violator pisze:
jarocar pisze:

Baju baju ,nie od dziś wiadomo w jaki sposób większość handlarzy kombinuje i podrabiają wszystkie dokumenty ,książki serwisowe,a oszuści są wszędzie rowniez wśród diagnostów.
Racja! Sam widziałem książkę serwisową,która była młodsza niż samochód!
Oczywiście!

Awatar użytkownika
mr.big
Przeglądacz
Imię: Krzysiek
Auto: Opel Zafira A 1.8
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#13 Post autor: mr.big »

gosu10 pisze:Cena jest wyrwana z kosmosu
Czy ja wiem....?
Tez szukam Zafiry B 1.8 z tego roku, i takie są ceny jeśli auto jest w bardzo dobrym stanie.
Pytanie w jakim stanie jest to auto.

Zastanawia mnie tylko czemu jego cena rośnie :)
W archiwalnym ogłoszeniu była cena 15400, a w aktualnym 16700 zł
Może to tak jak z winem ;)

Awatar użytkownika
Przemass
Zafiromaniak
Imię: Przemek
Oznaczenie silnika: Z20LET

#14 Post autor: Przemass »

jarocar pisze:

"Uderz w stół a nożyce się odezwą"
Panie Jarocar,ja niczego nie sugeruję,że tak robisz,ale osobiście znam właściciela takiej stacji,gdzie 500 m dalej jest komis i widziałem jak to się odbywa :P
Tak więc wiem doskonale o czym piszę,co z resztą potwierdzają kolejne posty.
Zafira OPC Arden Blue by Przemass:

https://youtu.be/ZTRk3ILxeOk

gosu10

#15 Post autor: gosu10 »

Temat do zamknięcia. Autko z prawdziwym przebiegiem kupiłem i poszukuje rolety bagażnika bo mi turasy zajumali. Jakby ktoś miał to pisać
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 21:37 przez gosu10, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum ogłoszeń - Zafira A”