UBEZPIECZENIE do Zafiry - jakie, gdzie?
Moderator: Tunio999
Polecam sprawdzić mbank w moim przypadku tańszy o połowę, niż super oferta kontynuacji w axa.
Wystarczy konto w mbanku ktore jest bezplatne, jest tam mnóstwo towarzystw, jak dotychczas nie znalazłem tańszej i wygodniejszej oferty na OC.
Dla tych co nie chcą wydawać pieniedzy natychmiast jest opcja płatności miesięcznej, pobierają składkę sobie z konta.
Oferta nie jest skierowana dla osob ktore lubia "stac w kolejkach" i wierzą tylko w pzu, wszystko załatwiane online samemu, polisa do wydrukowania natychmiast, a dla nie niedowiarków mogą dosłać pocztą.
Ciesze sie ze pomogłem zaoszczędzić nie wiedzącym o tej ofercie
Korzystam już z ich oferty ubezpieczeń kilka lat (z małą przerwą na axe bo kupiłem auto ubezpieczone w tej durnej ubezpieczalni)
Pozdrawiam.
Wystarczy konto w mbanku ktore jest bezplatne, jest tam mnóstwo towarzystw, jak dotychczas nie znalazłem tańszej i wygodniejszej oferty na OC.
Dla tych co nie chcą wydawać pieniedzy natychmiast jest opcja płatności miesięcznej, pobierają składkę sobie z konta.
Oferta nie jest skierowana dla osob ktore lubia "stac w kolejkach" i wierzą tylko w pzu, wszystko załatwiane online samemu, polisa do wydrukowania natychmiast, a dla nie niedowiarków mogą dosłać pocztą.
Ciesze sie ze pomogłem zaoszczędzić nie wiedzącym o tej ofercie
Korzystam już z ich oferty ubezpieczeń kilka lat (z małą przerwą na axe bo kupiłem auto ubezpieczone w tej durnej ubezpieczalni)
Pozdrawiam.
polecam sprawdzic mbank, na pewno taniejWojti pisze:ja polecam sprawdzić rankomat pl może taniej ....
po sprawdzeniu rankomatu, najniższa oferta wyszła drożej o 148zł od obecnego oc w mbanku.
Ps. sprawdziłem, aby sie upewnić czy sie coś zmieniło na rynku oc i nadal twierdze że nie ma tanszej oferty na rynku (gdyby nie mbnak, to wyszło ciekawie w tym rankomacie)
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wpływ na wysokość skadki ma również miejsce naszego zamieszkania. W tym samej firmie ubezpieczeniowej, skadka może być wyższa dla mieszkańca dużej aglomeracji,gdzie ilość aut i natężenie ruchu jest duże, a co za tym idzie, możliwość wystąpienia szkody jest większa. Natomiast mieszkaniec małego miasta lub małej miejscowości, do tego położonej zdala od głównych dróg może zapłacić dużo mniej.
Oczywiście!
-
- Świeżak
- Imię: Marek
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Właśnie poszukuje ubezpieczenia dla swojej "nowej" Zafiry i znalazłem kilka zniżek, które mogą się też komuś przydać:
1. Axa kod na 25% zniżki dla nowych klientów (ważne tylko do końca stycznia):
http://kody-axadirect.pl/?utm_source=ma ... e&m=230039
2. Liberty direct 10% zniżki za kod BMP:
https://pl-pl.facebook.com/BezpiecznyMalyPasazer - kod jest gdzieś w postach z okolicy grudnia
1. Axa kod na 25% zniżki dla nowych klientów (ważne tylko do końca stycznia):
http://kody-axadirect.pl/?utm_source=ma ... e&m=230039
2. Liberty direct 10% zniżki za kod BMP:
https://pl-pl.facebook.com/BezpiecznyMalyPasazer - kod jest gdzieś w postach z okolicy grudnia
-
- Świeżak
- Model:
witam.a ja mam pytanie , czy ktoś korzystał z assistance za granicą.jak to działa , i czy działa w ogóle ? wakacje planuje w Bułgarii . zafirę mam od 6 miesięcy , i nie wiem czy trasę w 2000km pokona bezproblemowo.poprzednio miałem audi 80 tdi - auto bezawaryjne i mogłem jechać nim do Mongolii ,a zośkę jeszcze nie przetestowałem. jak do tej pory , sprawuje się bardzo dobrze {zafira A dtl} pozdrawiam podróżników
Ja szukam ubezpieczenia dla Zafiry 1.9 D 2008 r. kod pocztowy 59-900.
Przeglądałem oferty, rozdzwoniły się telefony od ubezpieczycieli.
Najkorzystniej wyszło w Liberty Direct.
Pakiet OC+AC 60% i 60% zniżki, Ass Premium, NNW, Ass opony.
AC - opcja warsztat, brak amortyzacji części, brak wkładu własnego, wypłata odszkodowania od 200zł szkody. NNW 20 000zł. Ass - holowanie, samochód zastępczy cała Europa.
Po kilku telefonach od nich i moich wahaniach zeszli z ceny z 1343zł do 960zł, uwzględniając zniżki 10% za konto w ing, 5% za płatność kartą w 1 racie, 10% od sprzedawcy.
Drugi samochód ford focus 1.8 B 1999 przy podobnych zniżkach, ale tylko AC + Ass + NNW wyniosło 364zł.
Przeglądałem oferty, rozdzwoniły się telefony od ubezpieczycieli.
Najkorzystniej wyszło w Liberty Direct.
Pakiet OC+AC 60% i 60% zniżki, Ass Premium, NNW, Ass opony.
AC - opcja warsztat, brak amortyzacji części, brak wkładu własnego, wypłata odszkodowania od 200zł szkody. NNW 20 000zł. Ass - holowanie, samochód zastępczy cała Europa.
Po kilku telefonach od nich i moich wahaniach zeszli z ceny z 1343zł do 960zł, uwzględniając zniżki 10% za konto w ing, 5% za płatność kartą w 1 racie, 10% od sprzedawcy.
Drugi samochód ford focus 1.8 B 1999 przy podobnych zniżkach, ale tylko AC + Ass + NNW wyniosło 364zł.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Ponieważ zbliża się termin opłacenia OC+AC a mogę wybrać innego ubezpieczyciela,to mam pytanie-jakie towarzystwo byście polecili przede wszystkim ze względu na niską składkę i drugie pytanie-jakieś zniżki klubowe na OC/AC lub coś w tym rodzaju istnieje na forum ?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie ma zniżek KlubowychPrzemass pisze:Ponieważ zbliża się termin opłacenia OC+AC a mogę wybrać innego ubezpieczyciela,to mam pytanie-jakie towarzystwo byście polecili przede wszystkim ze względu na niską składkę i drugie pytanie-jakieś zniżki klubowe na OC/AC lub coś w tym rodzaju istnieje na forum ?
Osobiście ubezpieczam w Hesti - autko z 2007: pełny pakiet: OC, AC, NNW, Assistance Premium, Ochrona zniżki - zapłaciłem 900zł.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Właśnie Mtu przedstawiło mi ofertę OC/AC przy pełnych zniżkach-935 zł na rok i 520 zł płatne na dwie raty.Czekam jeszcze na ofertę PZU,w którym ubezpieczam auto od 2 lat i zobaczymy,wtedy podejmę decyzję