Witam
mam problem z podswietleniem zegarów (obrotomierz, prędkosciomierz, wskaznik temperatury i paliwa), przestało mi dzialac podswietlenie podczas jazdy, licznik kilometrów działa oraz pozostale podswietlenia również. czy jest to wina bezpiecznika czy tez problem czegoś innego.
Pozdrawiam
Oświetlenie licznika
Moderator: Sebu$
.
Raczej nie sa to żarówki, gdyz aktualnie wszystko działa jak najlepiej, znajomy mechanik powiedział mi (nie wiem czy zna sie na tym dobrze) iz osoby które dokonuja korekty licznika nie zawsze cos dobrze podłączą i zdarza się iz ta usterka nastepuje po manipulacji przy liczniku, a wy jak uwazacie?
Raczej nie sa to żarówki, gdyz aktualnie wszystko działa jak najlepiej, znajomy mechanik powiedział mi (nie wiem czy zna sie na tym dobrze) iz osoby które dokonuja korekty licznika nie zawsze cos dobrze podłączą i zdarza się iz ta usterka nastepuje po manipulacji przy liczniku, a wy jak uwazacie?
Podswietlenie teraz jest, rano zapalam samochów i wszystko działa, nie wiem co było przyczyna wczorajszej usterkicicero28 pisze:Witam
mam problem z podswietleniem zegarów (obrotomierz, prędkosciomierz, wskaznik temperatury i paliwa), przestało mi dzialac podswietlenie podczas jazdy, licznik kilometrów działa oraz pozostale podswietlenia również. czy jest to wina bezpiecznika czy tez problem czegoś innego.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 13:18 przez cicero28, łącznie zmieniany 2 razy.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
musiałby być to wielki amator gdyby zrobił taką usterkę w ten sposób.cicero28 pisze: iz osoby które dokonuja korekty licznika nie zawsze cos dobrze podłączą i zdarza się iz ta usterka nastepuje po manipulacji przy liczniku, a wy jak uwazacie?
i staraj się nie pisać posta jeden pod drugim. użyj ikony EDYTUJ.
co do problemu, co znaczy, że "aktualnie wszystko jak najlepiej?"
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Jestem w trakcie przymiarki do zmiany wskazowek licznika na czerwone .
Maja byc zamontowane na czarnych tarczach,
Mam do dyspozycji ory oplowskie (licznik z bialymi tarczami)
oraz te z forda
Na dzien dzisiejszy mam podswietlane w kolorze bursztynu.
Chcialem Was zapytac czy te oplowskie swieca czy tylko sa czerwone na tle bialym tarcz
Jesli Ktos ma zamontowane te "forda" oraz czerwone na czarnych tarczach bede wdzieczny za fotki....
Bez zadnych modyfikacji podswietlania.....
Maja byc zamontowane na czarnych tarczach,
Mam do dyspozycji ory oplowskie (licznik z bialymi tarczami)
oraz te z forda
Na dzien dzisiejszy mam podswietlane w kolorze bursztynu.
Chcialem Was zapytac czy te oplowskie swieca czy tylko sa czerwone na tle bialym tarcz
Jesli Ktos ma zamontowane te "forda" oraz czerwone na czarnych tarczach bede wdzieczny za fotki....
Bez zadnych modyfikacji podswietlania.....
Ostatnio zmieniony 25 lis 2018, 15:03 przez SD72, łącznie zmieniany 1 raz.
bazyliszek72