Opel Zafira
Moderator: Tunio999
Opel Zafira
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Czo możecie mi pomóc w ocenie tego ogłoszenia?
http://allegro.pl/opel-zafira-i4981722683.html
Cena atrakcyjna czy aby nie za bardzo?
thx
Czo możecie mi pomóc w ocenie tego ogłoszenia?
http://allegro.pl/opel-zafira-i4981722683.html
Cena atrakcyjna czy aby nie za bardzo?
thx
- Załączniki
-
- Q6peG-fVUrU7.jpg (15.98 KiB) Przejrzano 986 razy
Ostatnio zmieniony 21 sty 2015, 08:18 przez finetto, łącznie zmieniany 1 raz.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Maćku nie koniecznie.Maćku pisze:Jeśli tak dbał o tego Opla jak przyłożył się do zdjęć to szerokiej drogi życzę
To nie handlarz, widać, że raczej auto traktuje do eksploatacji codziennej (zakupy w drugim rzędzie) zdjęcia robione na szybko.
Auto jest z 2001 roku więc ma już 14 lat. Cena wcale nie jest jakoś zawyżona do tego auta.
Wręcz śmiem twierdzić, że przy ostrych negocjacjach cena spokojnie poszybowała by poniżej 8000. Myślę, że zdecydowany kupiec kładący nawet 7500 na stole (opony też są słabe) odjedzie tym autem do domu.
Nie ma magicznych 178 tys na zegarach więc odpada dla polskiego kupującego.
Najważniejsze, żeby auto było nie bite a sprawy ekspoloatacyjne dobrze utrzymane.
Sądzę, że o książkach serwisowych można pomarzyć.
Warto by sprawdzić je u mechanika pod kątem technicznym.
Lalka to to nie jest, ale być może dla siebie przy drobnych modyfikacjach, wkładanym pakiecie startowym może okazać się dobrym strzałem.
Osobiście uważam, że często takie auta z "frajerskich" ogłoszeń bywają pewniejsze niż te wypucowane na glanc od zawodowców.
No właśnie nie chciałbym, żeby auto pochodziło z komisu/handlarza. Oczywiście nie ujmując nikomu, ale mam raczej nie zbyt miłe doświadczenia z tą grupą.
Od właściciela lepiej bo przynajmniej wie co z autem, a to czy zechce podzielić się swoją wiedzą to insza inszość
Na co ogólnie zwracać uwagę? Tzn. szczególnie w Zafirze?
Ja uda mi się zorganizować mechanika na oględziny to może dziś jeszcze pojadę.
Dzięki!
Od właściciela lepiej bo przynajmniej wie co z autem, a to czy zechce podzielić się swoją wiedzą to insza inszość
Na co ogólnie zwracać uwagę? Tzn. szczególnie w Zafirze?
Ja uda mi się zorganizować mechanika na oględziny to może dziś jeszcze pojadę.
Dzięki!
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Ważne jest ile nim jeździł - jeśli kilka miesięcy - to spora szansa że wyszło coś co było zamaskowane przy kupnie i chce się pozbyć, jeśli kilka lat to dobrze - jest spora szansa na to że po prostu chce zmienić na nowszy czy inny. Nie licz że nie trzba będzie zainwestować - jak ktoś planuje sprzedać to nie naprawia najpierw - ale też jak go będziesz robił dla siebie - to zrobisz porządnie i masz szansę mieć jakiś czas spokoju.
PiotrWie