[A/B] Daszek na tylną klapę.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Jesli chodzi Ci o mnie to kupilem tu http://www.ebay.fr/itm/Opel-Zafira-Heck ... 5415918a86duszekt pisze:Gdzie/od kogo kupowałeś lotkę ?
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z18xer
Jakoś te Allegrowe daszki do mnie nie przemawiają...szpachlowanie , docinanie itp
Mam odmienne pytanie od przyklejania a mianowicie jak odczepić oryginalny daszek od klapy
Mam okazję mieć takowy tylko zawsze jest problem jak go zdemontować. GM-owskie kleje nie są do kitu i zazwyczaj próba odłączenia daszka od klapy kończy się ułamaniem plastiku... a taki daszek już jest do wywalenia.
Mam odmienne pytanie od przyklejania a mianowicie jak odczepić oryginalny daszek od klapy
Mam okazję mieć takowy tylko zawsze jest problem jak go zdemontować. GM-owskie kleje nie są do kitu i zazwyczaj próba odłączenia daszka od klapy kończy się ułamaniem plastiku... a taki daszek już jest do wywalenia.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Wydaje mi się, że sam tego nie zrobisz Trzeba do jakiegoś "lakiernika" się udać... Na pewno trzeba rozgrzać do odpowiedniej temperatury... A następnie pewnie odcinają jakąś stalową linką powoliDzidekGb pisze:Mam okazję mieć takowy tylko zawsze jest problem jak go zdemontować.
- Albert Einstein
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Jeżeli jest fizyczna możliwość to udaj się do warsztatu, gdzie wymieniają szyby samochodowe.
Oni to zdemontują bardzo szybko i sprawnie.
Oni to zdemontują bardzo szybko i sprawnie.
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z18xer
Po dogłębnej analizie tematy doszedłem do wniosku że nie będzie to takie trudne bo o dziwo oryginalne daszki w zafirze B nie były montowane na klej tylko na dobra taśmę klejącą-dwustronnie.
Oryginalny daszek to taka wydmuszka...to nie to co stare ciężkie kompozytowe daszki np. Irmschera
Myślę że sobie z tym poradzę i inni też na pewno z dużą dozą cierpliwości
Oryginalny daszek to taka wydmuszka...to nie to co stare ciężkie kompozytowe daszki np. Irmschera
Myślę że sobie z tym poradzę i inni też na pewno z dużą dozą cierpliwości
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Odgrzeję kotleta
Gdzie mogę zakupić daszek,poza allegro z wycięciem na antenę do ZA i najlepiej już w kolorze OPC
Jeden z szanownych kolegów zakupił,ale odsprzedać nie chce...a ma w moim kolorze natomiast nie bardzo mogę się dowiedzieć gdzie kupił ?
Ew.gdyby ktoś widział na allegro to też ok,może podesłać link
Gdzie mogę zakupić daszek,poza allegro z wycięciem na antenę do ZA i najlepiej już w kolorze OPC
Jeden z szanownych kolegów zakupił,ale odsprzedać nie chce...a ma w moim kolorze natomiast nie bardzo mogę się dowiedzieć gdzie kupił ?
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
... ano zakupił na portalu tablica.pl w pakiecie z innymi rzeczamiPrzemass pisze:Odgrzeję kotleta
odsprzedać nie chce, ale zaproponował zamianę na taki sam z GM w dowolnym kolorze, bo i tak przemalować musi na swój kolor ...
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Macie jakieś sprawdzone źródło spoilerów na klapę do ZB?
Większość ofert w sieci prezentuje zdjęcia fabrycznych lotek OPC/OPC Line na samochodach, zamiast pokazać zdjęcie sprzedawanego produktu. Nikt nie odpowiada na pytania 'co z dyszą spryskiwacza?' i prośby o zdjęcie sprzedawanego spojlera. Tylko w jednym przypadku pojawiło się zdjęcie samochodu z zaślepioną wycieraczką tylnej szyby - znaczy nikt nie pomyślał o spryskiwaczu.
Większość ofert w sieci prezentuje zdjęcia fabrycznych lotek OPC/OPC Line na samochodach, zamiast pokazać zdjęcie sprzedawanego produktu. Nikt nie odpowiada na pytania 'co z dyszą spryskiwacza?' i prośby o zdjęcie sprzedawanego spojlera. Tylko w jednym przypadku pojawiło się zdjęcie samochodu z zaślepioną wycieraczką tylnej szyby - znaczy nikt nie pomyślał o spryskiwaczu.
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ja kupiłem taką: http://allegro.pl/opel-zafira-b-05-13-s ... 08778.htmlFlora pisze:Macie jakieś sprawdzone źródło spoilerów na klapę do ZB?
Otwór na dyszę ma i widać na zdjęciach na aukcji...
- Albert Einstein