Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ok no to będe musiał gdzieś podjechać - tylko gdzie to sam nie wiem.
A do programowania jest potrzebny sam wyświetlacz (luzem, już zdemontowany) czy razem a autem ?
Aha, czyli jakaś grubsza sprawa
No ja akurat w niedziele jade pod Lublin i przez miesiąc będe nie dostępny no ale później zaczne szukać jakiegpś magika.
A powiedz mi jeszcze jedną rzecz - czy po zaprogramowaniu MIDa pod silnik później trzeba go jeszcze aktywować czy jak... (żeby wszystko śmigało)?
I mnie dopadł problem z niedziałającym przyciskiem do przełączania pomiędzy spalaniem, temp, średnią prędkością itd. Każde przekręcenie kluczyka na zapłon zmienia opcję jakbym raz nacisnął przycisk a czasami się zapętli i leci w kółko i samo się zmienia. Jak coś to mogę wrzucić film. Przeglądnąłem cały temat ale jedyne co to niby włączyć klimę, ogrzać i to ma być wyeliminowanie przyczyny?? Rozebrałem kokpit, wtyczka jest raczej dobrze włożona do mojego MIDa tylko nie wiem jak ją wyciągnąć żeby czegoś nie urwać, same przyciski w manetce sprawdzone od manetki do takiej kostki przy kolumnie kierownicy. Jak wyciągnąć te wtyczkę z MIDa? Ewentualnie jakieś naprowadzenie ??
Zastanawiam się czy wszyscy posiadacze wyświetlacza MID maja tak słabo czytelny ekran w słoneczny dzień. Jasność ustawiona na max ledwie widać litery w jasny dzień. Żarówki nie spalone równe podświetlenie. Czy można na to jakoś zaradzić
Po rozebraniu kolumny kierownicy, zgodnie z przewidywaniami, znalazłem w swojej Zafirze kostkę ze złączami dla przycisków komputera R S. Wymieniłem manetkę na z przyciskami. Teraz czeka mnie podróż do kogoś, kto aktywuje funkcje komputera pokładowego (brak reakcji na przyciski R S).
Czy ktoś się orientuje, w opolskim (okolice np. Strzelec Opolskich, Ozimka, Opola) robi coś takiego w rozsądnej cenie? Zafira A, wyświetlacz MID.
twoch w którym miejscu dokładnie znalazłeś tą kostke do kompa ? Bo ja dziś rozgrzebałem i nic nie znalazłem. W zeszłym tygodniu podłączyłem tempomat
kostka była ładnie zamaskowana, ale tej do kompa już nie znalazłem.
Mam MIDa czyli wiązka powinna być pociągnięta.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, 19:05 przez mfef, łącznie zmieniany 1 raz.