Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jesion0102 pisze:Ma ktoś z was w ZB felgi z osadzeniem ET44 bo ten kalkulator osadzenia ni jak się ma do rzeczywistych rozmiarów.
Zimówki mam 16"/6,5" ET 43 lub 44. Wszystko pasuje, ale to co masz na zdjęciu nijak się ma do ET bo producent felgi mógł coś przekombinować. Chociaż w sumie nie powinien, bo są jednolity wymogi odległości elementów felgi od płaszczyzny jej mocowania. Pamiętaj tylko żeby przy wyważaniu nalepili Ci te cieńsze ciężarki, bo grube może pozrywać lub będą pukały o zacisk.
to jak ty jeździsz na et43 44 to jeszcze podjadę zobaczyć inne tez ET44 ale oryginalne opla chyba z omegi miałem nie jechać bo mam ok 170km w jedna stronę ale jeszcze raz spróbuję jak będą za ciasne to kupie stalowe.
O ile pamiętam standard na Zafirze to ET47 (jeśli inny to mnie poprawcie) bynajmniej na pewno ci podejdą bylę otwór centrujący był ten sam bądź większy 7 cali to jeszcze nie szeroka felga także nie powinno ci obcierać przy skręcie, anie na 41 ani 47 opona też będzie dobra
Witam, szybkie pytanie bo pomimo poczytania i sprawdzenia w kalkulatorach nie mam pewności.
Chcę kupić 15" alufelgi,mają et33, rozmiar 7j. Wzór pasuje mi do planów,ale nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto.
Podejdą bez większych problemów?
Ponieważ mój temat dot e-sklepów na prośbę Sebastiana ulegnie przeredagowaniu swoje pytanie przenoszę tutaj:
Biję się z myślami. W w/w temacie wskazałem sklepy z obuwiem do naszych aut. Oczywiście istnieje kilka innych podobnych ze zbliżonymi cenami ale nie tak polecanych. Natrafiłem jednak na sklep www.oponaok.pl który oferuje nowe felgi (opon nie sprawdzałem) w znacząco niższych cenach. Po weryfikacji u wujaszka google okazuje się, że portal nie ma żadnych negatywnych czy neutralnych opinii Ta różnica cenowa nie daje mi jednak spokoju, więc chciałbym zapytać was. Czy ktoś miał do czynienia z tym sklepem Skąd może brać się taka różnica cenowa?
Z ciekawości spojrzałem na Uniroyal'a to owszem tanio ale DOT z 2012 roku
Regulamin mówi że "za opony pełnowartościowe uważa się opony nie starsze niż 36 miesięcy od daty produkcji. Wyjątek stanowią jedynie produkty oznaczone w opisie: DOT, DEMO, AUSLAUF, RUNDERNEUERT (wyjaśnienia w oznaczeniu opon na stronie)"
Podejrzewam że są to opony z Niemiec i nikt już tam nie podejmuje się ich sprzedaży. Mnóstwo chińskich opon sprzedawanych na włoskim rynku.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2015, 08:32 przez cns80, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko, że ten sam regulamin nie mówi w zasadzie niczego nt sprzedawanych przez nich felg (poza okresem gwarancyjnym kilku producentów). Z tego co zauważyłem rozpiętość różnic cenowych w porównaniu z innymi sklepami sięga od ok 10% głównie przy felgach średniej klasy nawet do 50% np BBS. Pytam bo chciałbym uniknąć sytuacji jak w podanym przez Ciebie przykładzie z oponami.
Myślę że zleżałym felgom nic nie zaszkodzi ale na pewno wybrałbym płatność za pobraniem i rozpakował w obecności kuriera żeby sprawdzić czy są OK. A później gołe felgi do wulkanizatora żeby sprawdził czy nie mają jakiegoś dziwnego bicia (bo po założeniu opon to będą traktowane jak używane).
Witam. Mam zamiar zakupic alufelgi do ZA opc - http://allegro.pl/5x110-16-opel-et44-6j ... 24379.html Wiem ze et powinno byc 39 bynajmniej tak jest napisane w standardach. Czy moze ktos wie czy aby takie alufelgi beda pasowały. Najbardziej mnie interesuje czy nie beda obcierały o hamulce.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 23:18 przez deliver83, łącznie zmieniany 4 razy.