Cześć,
regularnie wraca błąd C2804. W sieci znalazłem, że błąd dotyczy: CZUJNIK CIŚNIENIA HAMULCÓW, OBWÓD UZIEMIENIA OTWARTY (oryginalny opis BRAKE PRESSURE TRANSDUCER GROUND CIRCUIT OPEN).
Pytanie - gdzie szukać tego czujnika? Zafira A 2003, Y22DTR.
Wracający błąd podwozia
Moderator: Sebu$
Wracający błąd podwozia
Ostatnio zmieniony 28 sty 2015, 12:15 przez twoch, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Jak kontrolka się zaświeca podczas wyskakiwania tego błędu - ABS-u, trakcji, czy żadna ?
Błąd odczytujesz w jakim module ? (czyżby podwozie ABS 5...)
A to daje ci od razu odpowiedź - sterownik ABS umiera.
Ale
Błąd który podajesz jest bardzo egzotyczny (google niewiele wie na ten temat) a to znaczy, że albo odczyt błędu jest nieprawidłowy albo jeszcze nikomu to się nie trafiło.
I w związku z nietypowością problemu ciężko cokolwiek doradzić. (poszukaj w google "masa sterownika ABS") - ale jak dla mnie to trochę po omacku to jest.
Jak kontrolka się zaświeca podczas wyskakiwania tego błędu - ABS-u, trakcji, czy żadna ?
Błąd odczytujesz w jakim module ? (czyżby podwozie ABS 5...)
A to daje ci od razu odpowiedź - sterownik ABS umiera.
Ale
Błąd który podajesz jest bardzo egzotyczny (google niewiele wie na ten temat) a to znaczy, że albo odczyt błędu jest nieprawidłowy albo jeszcze nikomu to się nie trafiło.
I w związku z nietypowością problemu ciężko cokolwiek doradzić. (poszukaj w google "masa sterownika ABS") - ale jak dla mnie to trochę po omacku to jest.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, 10:48 przez Dek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Ty masz ESP czy tylko TC..Odczytaj błąd innym sprzętem, ELM często mylnie podaje numery błędów..
Ostatnio zmieniony 29 sty 2015, 17:36 przez Harry200, łącznie zmieniany 2 razy.