Trzeba się podpiąć interfejsem i odpowiednio połączyć (zaprogramować) nową skrzynkę z pozostałymi elementami.mkwg pisze:Witam,urwał mi sie jeden pin w bezpiecznikach z tyłu pojazdu pin był odpowiedzialny za otwieranie tylnej klapy.(klapa sie nie otwiera)
czy sie różnią te skrzynki ??
SKRZYNKA BEZPIECZNIKOWA, WIĄZKA PRZEWODÓW TYŁU NADWOZIA, Z BEZPIECZNIKAMI I PRZEKAŹNIKAMI (OBSŁUGUJE IDENTYFIKATORY PRODUKCYJNE HN, HP, HQ, HR, HT, HU, HY, HX, LH, LJ)
Zakupiłem taką skrzynkę na allegro i elektryk mi zamontował i prawie wszystko działało oprócz centralnego zamka, moja skrzynka to HQ i na podmiankę miałem HT
czy jak zamontuje taką skrzynkę o oryginalnych numerach HQ czy centralny zamek będzie działał ??
Gdzieś wyczytałem zęby centralny zamek działał trzeba coś wgrywać ??
spalona skrzynka bezpieczników tył
-
Flora
Ostatnio zmieniony 27 paź 2015, 15:39 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
-
GrzegorzBartek
Cześć wstawiłem nową skrzynkę bezpieczników i na razie moje pierwsze pytanie, spaliły się zielona, czarna i niebieska wtyczka te od tyłu i teraz w czarnej wszystkie przewody są czerwone (u mnie 4 przewody grube 2 średnie 3 cienkie) we wtyczce niebieskiej dolnej są różne kable ale dwa są czerwone (1 średni i 1 cienki) w sumie 11 kabli. No i problem wszystkie lecą w wiązce razem niczym nie podzielone. Czy ma znaczenie jak połączę te średnie i cienkie przewody, wszystkie pozostałe już połączyłem 4 grube czerwone też. No i drugie pytanie pali mi bezpiecznik od otwierania tylnych szyb może ktoś ma pojęcie gdzie to szukać.
-
darkb
Musisz ją zalogować do swojego auta i zaprogramować.
Czyli REC używka albo musi być wylogowany albo z pinem.
W przeciwnym wypadku będziesz szukał elektronika który wyciągnie pin z RECa.
Czyli REC używka albo musi być wylogowany albo z pinem.
W przeciwnym wypadku będziesz szukał elektronika który wyciągnie pin z RECa.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
darkb
Większość używanych skrzynek jest wyciągnięta z auta bez resetu.
Jak skrzynka jest niewylogowana z poprzedniego auta i nie znasz od niej pinu (kodu security) nie zalogujesz jej do auta.
Jak skrzynka jest niewylogowana z poprzedniego auta i nie znasz od niej pinu (kodu security) nie zalogujesz jej do auta.
Diagnostyka komputerowa.Odzyskiwanie kodu security (Opel carpass). Rozszerzanie funkcji komputera pokładowego - wszystkie modele Opla.Dokładanie tempomatu i inne mody.Wymiana modułu CIM.
-
darkb
a czy powiedziałbyś mi może jak wyciągnąć kod pin z takiej skrzynki tzn jakim interfejsem albo w jaki sposób, bardzo proszędrahe pisze:Większość używanych skrzynek jest wyciągnięta z auta bez resetu.
Musisz mieć programator stacje Hot-air, dobra stacje lutowniczą
Generalnie potrzebujesz sporo gratów których pewnie nie masz i na jednorazowe wyciągnięcie pinu nie ma sensu kupować.
I jeszcze ktoś co musi ze wsadu ten pin wyliczyć.
Szukaj wylogowanej skrzynki
Generalnie potrzebujesz sporo gratów których pewnie nie masz i na jednorazowe wyciągnięcie pinu nie ma sensu kupować.
I jeszcze ktoś co musi ze wsadu ten pin wyliczyć.
Szukaj wylogowanej skrzynki
-
kamilw87
Witam serdecznie,
Właśnie kupiłem Zafirę z niedziałającym otwieraniem bagażnika.
Diagnoza:
1. Sprawdziłem silniczek w zamku – działa
2. Sprawdziłem mikro-przełącznik nad tablicą – działa
3. W końcu doszedłem do wtyku XR1 w module REC i BINGO!
Skorodowane złącze, potraktowałem je preparatem kontaktowym - nie pomogło
Upalony pin nr 4 - kolor przewodu się zgadza (żółto-niebieski), na 99% to tutaj idzie sygnał z mikro-przełącznika – czy możecie to potwierdzić? Co mogło spowodować upalenie pinu? Pytanie czy jak to naprawię znowu nie walnie?!
Nie widzę opcji zregenerowania upalonego pinu, dlatego chcę przełożyć przewód w inny wolny pin we wtyczce, a następnie zrobić to samo w zielonym gnieździe modułu REC – tylko jest pewien problem, nie potrafię wymontować tego zielonego gniazda – czy jest to możliwe? Czy może muszę wymontować i rozebrać cały moduł REC? Proszę Was o radę.
Bardzo chętnie usłyszę każdy inny pomysł poradzenia sobie z tą usterką.
Pozdrawiam
Kamil
Właśnie kupiłem Zafirę z niedziałającym otwieraniem bagażnika.
Diagnoza:
1. Sprawdziłem silniczek w zamku – działa
2. Sprawdziłem mikro-przełącznik nad tablicą – działa
3. W końcu doszedłem do wtyku XR1 w module REC i BINGO!
Skorodowane złącze, potraktowałem je preparatem kontaktowym - nie pomogło
Upalony pin nr 4 - kolor przewodu się zgadza (żółto-niebieski), na 99% to tutaj idzie sygnał z mikro-przełącznika – czy możecie to potwierdzić? Co mogło spowodować upalenie pinu? Pytanie czy jak to naprawię znowu nie walnie?!
Nie widzę opcji zregenerowania upalonego pinu, dlatego chcę przełożyć przewód w inny wolny pin we wtyczce, a następnie zrobić to samo w zielonym gnieździe modułu REC – tylko jest pewien problem, nie potrafię wymontować tego zielonego gniazda – czy jest to możliwe? Czy może muszę wymontować i rozebrać cały moduł REC? Proszę Was o radę.
Bardzo chętnie usłyszę każdy inny pomysł poradzenia sobie z tą usterką.
Pozdrawiam
Kamil
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Flora
-
kamilw87
-
aroniusz
-
kamilw87
Nie znalazł się nikt do pomocy w związku z tym czy możecie polecić mi warsztat w Lublinie który zaprogramuje mi nowy moduł?
Czy na wylogowanym module samochód w ogóle nie odpali? Jeśli odpali to co nie będzie działać? Pytanie czy mogę sam wymienić moduł i jakoś dojechać do warsztatu na samo zalogowanie czy też wszystko musi być wykonane jednocześnie.
Czy na wylogowanym module samochód w ogóle nie odpali? Jeśli odpali to co nie będzie działać? Pytanie czy mogę sam wymienić moduł i jakoś dojechać do warsztatu na samo zalogowanie czy też wszystko musi być wykonane jednocześnie.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2017, 10:56 przez kamilw87, łącznie zmieniany 1 raz.