Swietny sposob jak sie czesto z radia korzysta. Teraz jeszcze warto pokombinowac, zeby gdzies jakas lampke zabudowac w radiu albo w okolicach, bo bez niej w ciemnosciach tez kiepsko.Rafik pisze:Witam.
Oto mój sposób na CB radio.
[A] Montaż CB Radia w ZAFIRA A
-
cbm80
-
Rafik
Mam już pomysł na oświetlenie.
Wykorzystam do tego oryginalny klosz z lampki przysufitowej wykonam tylko małe rocięcia na płaskowniczki podtrzymujące radio i włożę go w swoje miejsce.

Pozostanie po 2 cm nieosłoniętej przestrzeni za którą będę mógł schować tamte diody.
Wtym przypadku trzeba będzie chyba dać po osiem z każdej bo ten klosz na pewno coś światła zatrzyma.
Wykorzystam do tego oryginalny klosz z lampki przysufitowej wykonam tylko małe rocięcia na płaskowniczki podtrzymujące radio i włożę go w swoje miejsce.

Pozostanie po 2 cm nieosłoniętej przestrzeni za którą będę mógł schować tamte diody.
Wtym przypadku trzeba będzie chyba dać po osiem z każdej bo ten klosz na pewno coś światła zatrzyma.
-
Rafik
-
Rafik
-
BajBus
dał byś rade zrobić fote jak podpiąłeś kabel do skrzynki z bezpiecznikami?Rafik pisze:kabel zasilania poleciało w drugą stronę do skrzynki bezpieczników.
bo chciał bym podłączyć sobie dodatkowe gniazdo właśnie też pod radio i nie wiem czy sie wpinać za zapalniczką czy lepiej i bezpieczniej wprost ze skrzynki...
-
Rafik
-
BajBus
-
Rafik
-
rzadki
-
scaniairizar
-
Rafik
-
Rafik
O co dokładnie ci chodzi bo nie kumam??scaniairizar pisze:Kurcze, szkoda ze dopiero teraz (po zamontowaniu) pokazałeś mi ze tam coś jest, ażeby radio wylądowało pod sufitem. ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma.
mnie jeszcze troche denerwuja szumy, ale to kupie sobie filtr i wlutuje przed radiem.
-
scaniairizar
jeśli chodzi o podwieszenie pod sufitem, nie wiedziałem ze tam jest jakiś uchwyt do szyberdachu, a myslałem nad powieszeniem radia pod sufitem, a ze czas gonił to wylądowało na tunelu.
a jeśli chodzi o szumy - winą tego jest to iż mam kabel prosto z akumulatora i słychać alternator.
Jak jest u Ciebie z szumami ?
a jeśli chodzi o szumy - winą tego jest to iż mam kabel prosto z akumulatora i słychać alternator.
Jak jest u Ciebie z szumami ?