DPF Info - aplikacja do odczytu nasycenia DPF
DPF Info - aplikacja do odczytu nasycenia DPF
DPF Info
Do użycia potrzebujesz kompatybilnego interfejsu ELM327 w wersji 1.4b lub nowszej.
Więcej informacji również tutaj: Temat dotyczący aplikacji na formu VKP
Jeśli ktoś chce spróbować to proszę.. Obsługiwane silniki: Z19DTL, Z19DT, Z19DTH.
Przed użyciem przeczytaj dokładnie warunki licencjonowania i użycia aplikacji.
Napisz PW / email, jeśli będą jakieś problemy. Powodzenia!
Pobierz z Google Play!
Do użycia potrzebujesz kompatybilnego interfejsu ELM327 w wersji 1.4b lub nowszej.
Więcej informacji również tutaj: Temat dotyczący aplikacji na formu VKP
Jeśli ktoś chce spróbować to proszę.. Obsługiwane silniki: Z19DTL, Z19DT, Z19DTH.
Przed użyciem przeczytaj dokładnie warunki licencjonowania i użycia aplikacji.
Napisz PW / email, jeśli będą jakieś problemy. Powodzenia!
Pobierz z Google Play!
Ostatnio zmieniony 25 sty 2015, 15:24 przez DPFInfoDEV, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zainstalowałem i ..... NIE POLECAM
Silnik Z19DT - brak odczytu.
Do tego czas w wersji Lite do odczytu 30 sekund, później następne kilka sekund czekania i NIC.
Inne aplikacje chodzą bae problemu.
Silnik Z19DT - brak odczytu.
Do tego czas w wersji Lite do odczytu 30 sekund, później następne kilka sekund czekania i NIC.
Inne aplikacje chodzą bae problemu.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Aplikacja jest darmowa, ograniczenia mają zachęcić do zakupu wersji "PRO" kiedy i jeśli ta będzie już gotowa. Liczę przynajmniej na zwrot kosztów jakie do tej pory poniosłem i jakie jeszcze poniosę, czy to takie dziwne?
Przed użyciem sugeruję zapoznanie się z pełnym opisem i warunkami użycia. Coraz większe rzesze użytkowników korzystają z aplikacji i dziękują za jej udostępnienie, problemy się zdarzają ale zwykle winnym jest sam telefon / tablet lub interfejs ELM327 - część z nich nie jest zgodna ze specyfikacją a ja nie mam budżetu na zakup wszystkich dostępnych na rynku urządzeń, to jest zresztą niemożliwe.
Jeśli ktoś ma problem z DPF Info to proszę wysłać stosowne zgłoszenie poprzez załączony adres mailowy na stronie aplikacji w Sklepie Play, każdy problem postaram się rozwiązać. Przy mnogości interfejsów i telefonów z Androidem jestem jednak dość mocno ograniczony.
Pozdrawiam!
Przed użyciem sugeruję zapoznanie się z pełnym opisem i warunkami użycia. Coraz większe rzesze użytkowników korzystają z aplikacji i dziękują za jej udostępnienie, problemy się zdarzają ale zwykle winnym jest sam telefon / tablet lub interfejs ELM327 - część z nich nie jest zgodna ze specyfikacją a ja nie mam budżetu na zakup wszystkich dostępnych na rynku urządzeń, to jest zresztą niemożliwe.
Jeśli ktoś ma problem z DPF Info to proszę wysłać stosowne zgłoszenie poprzez załączony adres mailowy na stronie aplikacji w Sklepie Play, każdy problem postaram się rozwiązać. Przy mnogości interfejsów i telefonów z Androidem jestem jednak dość mocno ograniczony.
Pozdrawiam!
- Bodek
- Zafiromaniak
Tak to wygląda, plus dodatkowa fotka, że z innym łączy się bez problemu:
Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 17:40 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Potrzebuję pełną nazwę, model oraz wersję oprogramowania tego telefonu.. Aplikacja Torque ma się nijak do tego co ja stworzyłem (przynajmniej aktualnie, może kiedyś autor doda wsparcie dla..). Torque korzysta ze standardowego protokołu i nie odczytuje danych DPF w tych silnikach, bo OBD2 nie zawiera takich informacji (a powinno!)..
Problemem jest sam moment tworzenia połączenia z interfejsem poprzez BT, problemem może być moduł BT w telefonie.. Kilka dni zajęło mi rozgryzienie podobnego problemu dla Samsungów w wersji Androida od 4.1.2 wzwyż. Może i tym razem mi się poszczęści, jeśli tylko ktoś z moich znajomych będzie posiadał podobny telefon. Mogę spróbować.
Problemem jest sam moment tworzenia połączenia z interfejsem poprzez BT, problemem może być moduł BT w telefonie.. Kilka dni zajęło mi rozgryzienie podobnego problemu dla Samsungów w wersji Androida od 4.1.2 wzwyż. Może i tym razem mi się poszczęści, jeśli tylko ktoś z moich znajomych będzie posiadał podobny telefon. Mogę spróbować.
- Bodek
- Zafiromaniak
Telefon to Samsung S DUOS GT-S7562
Android 4.0.4
Model 2013
Sprawdzę jeszcze na tablecie Lenovo
Dodano:
Na tablecie Lenovo A1000 - również nie działa
Android 4.0.4
Model 2013
Sprawdzę jeszcze na tablecie Lenovo
Dodano:
Na tablecie Lenovo A1000 - również nie działa
Ostatnio zmieniony 04 lut 2015, 19:39 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
To "ograniczenie" bardziej zniechęca niż zachęca do korzystania z aplikacji, której jeszcze nie ma. Trzeba było wprowadzić ograniczenie czasowe "pełnego" działania i robić takie cyrki w chwili gdy pełna aplikacja jest możliwa do kupienia.DPFInfoDEV pisze:Aplikacja jest darmowa, ograniczenia mają zachęcić do zakupu wersji "PRO" kiedy i jeśli ta będzie już gotowa.
U mnie działa.
- Bodek
- Zafiromaniak
Zrobiłem recovery na telefonie i przywróciłem wszystko do stanu pierwotnego - zobaczymy czy to coś pomożeDPFInfoDEV pisze:Bodek, sugeruję sprawdzić inny interfejs typu ELM327. Niestety nie jestem w stanie wskazać po obudowie, który będzie odpowiedni.
- Bodek
- Zafiromaniak
Bez przesady, już zmieniam na S5 żeby sobie zainstalować apkmiodzik pisze:Bodek recovery może Ci nic nie dać. Masz andka 4.0.4 a to już dzisiaj jest wiekowe.
Czas by się przesiąść np na s5.
Telefon jest z III Kwartału 2012 - S-7562 więc nie widzę powodu, żeby go wymieniać :>
Na tablecie lenovo również nie działa, więc myślę, że winny jest ELM327
A aplikacja jest mi zbędna, chciałem zainstalować z ciekawości.
Tak na marginesie to taki apk powinien działać na wszystkim pod androida, chyba, że jak wspomniałem jest to wina elm-a.
Nie mam problemu z dpf-em, wiem kiedy będzie się wypalał i zawsze wypalam do końca , dlatego jest w bardzo dobrym stanie i wypala się zawsze do 18%
ELM327 - kupiłem na tej aukcji: Allegro
Ostatnio zmieniony 08 lut 2015, 13:53 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Tygrysek3005
- Bywalec
- Model: